10 Ocak 2009, Cumartesi 08:05:26

Kriz, Boeing'i fena vurdu!

Dünyanın ikinci büyük ticari uçak üreticisi Boeing, 4 bin 500 çalışanı ile yollarını ayırma kararı aldı...
  • bence bu tamamen bahane. daha dün ki yazınızda boing in birkaç yıllık üretiminin dolu olduğundan bahsediyordunuz. üretimi aynı hızla devam eden anlaşmaları yapılmış uçakları üreten bir firma krizden niye etkilenir ki. dışarıdan aldığı parçalarda uzun vade de anlaşmalıdır. fiyat da değişmez. ne krizi.

Havacılık devi Boeing, ekonomik krizi gerekçe göstererek, 4 bin 500 personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor. Avrupalı rakibi Airbus'tan sonra dünyanın en büyük ticari uçak üreticisi olan Amerikan şirketi Boeing, ülkede yaşanan resesyon ve uçak taleplerindeki azalma nedeniyle üretim bandında görev yapan 4 bin 500 çalışanı ile yollarını ayıracağını duyurdu. Hali hazırda 63 bin 500 çalışanı bulunan Boeing'te yaşanacak küçülme en çok Washington'da bulunan tesiste hissedilecek.

Boeing Ticari Uçaklar Departmanı Müdürü Scott Carson, "Mevcut ekonomik şartlar içinde Boeing'in iyi bir konumda kalması için çabalıyoruz" diye konuştu.
Öte yandan Boeing tarafından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre 2008 yılında 662 uçak siparişi alındığı bildirilmişti. Bu rakam 2007'de bin 413'tü.

Kriz, Boeing'i fena vurdu!

Yorumlar

öner ~ 15 yıl önce
bence bu tamamen bahane. daha dün ki yazınızda boing in birkaç yıllık üretiminin dolu olduğundan bahsediyordunuz. üretimi aynı hızla devam eden anlaşmaları yapılmış uçakları üreten bir firma krizden niye etkilenir ki. dışarıdan aldığı parçalarda uzun vade de anlaşmalıdır. fiyat da değişmez. ne krizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000