18 Temmuz 2013, Perşembe 11:38:59

KRİZ 1 EKİM’E KADAR ÇÖZÜLDÜ

Kazakistan’ın Türk havayolu şirketlerine uyguladığı yasak ikinci kez ertelendi. Yeni tarih ne oldu?
  • Eski hava ulaşım daire başkanı Ali ÖNDER olsa bunu şimdiye çoktan çözmüştü. Bu tarz problemlerde mütekabiliyet esastır. Ali Beyin, bunun gibi birçok problemi çözdüğünü biliyorum...
  • zaman varken ikna olmuyorlarsa aynen 1.Ekimden itibaren bizde onlarin charterlerini yasaklayalim. Bu kadar basit. Inada inatla karsilik ver is cozulsun.

SKY Havayolları’nın uçuşlarını durdurmasından sonra Kazak turistlerin mağdur edildiği gerekçesiyle bütün Türk tarifesiz havayolu şirketlerine uçuş yasağı getiren Kazakistan, yasağın uygulanma tarihini ikinci kez erteledi.


Temmuz ayı başında aldığı kararla Türkiye’den Kazakistan’a sefer yapan Pegasus, Corendon, Tailwind, Atlasjet   gibi Türk havayolu şirketlerine uçuş yasağı getiren Kazakistan, önce yasağın uygulanma tarihini 1 Ağustos’a, şimdi de 1 Ekim’e kadar erteledi.

Yaklaşık 400 bin civarında Kazak turistin akıbetini yakından ilgilendiren yasak sonrası havayolu şirketlerinden Kazakistan’a yönelik tepkiler gelirken   Airporthaber’de yaşanan sıkıntıyı sık sık kamuoyu ile paylaştı. Yaşanan sıkıntının önemini geç de olsa anlayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kazak muhatabı ile dün bir görüşme gerçekleştirdi.

Sorunun çözümü için SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, Kazakistan’a gitti. Burada ikili görüşmelerde bulunan Kesici, uçuş krizine kesin çözüm bulamadı. Kazakistan, yasağın tamamen kaldırılması konusunda ikna edilemezken, yasağın uygulanma tarihi 1 Ekim oldu.

KRİZ 1 EKİM’E KADAR ÇÖZÜLDÜ

Yorumlar

Ex Aviator... ~ 11 yıl önce
Eski hava ulaşım daire başkanı Ali ÖNDER olsa bunu şimdiye çoktan çözmüştü. Bu tarz problemlerde mütekabiliyet esastır. Ali Beyin, bunun gibi birçok problemi çözdüğünü biliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaman ~ 11 yıl önce
zaman varken ikna olmuyorlarsa aynen 1.Ekimden itibaren bizde onlarin charterlerini yasaklayalim. Bu kadar basit. Inada inatla karsilik ver is cozulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000