25 Nisan 2012, Çarşamba 16:37:15

KRAL'A ALINAN JET OLAY YARATTI

Güney Afrika'nın ekonomik sıkıntılar çeken ülkesi Svaziland'da krala jet uçağı hediye edildi. Hediyenin halkın vergileriyle satın alındığını düşünen muhalefet ayakta.
  • BAK BUNU YAZMAYI UNUTTUM, NE KADAR ÇOK SEVİYORSUN SEN HÜKÜMETİ? HADİ KANITLA HADİ TAKLA AT, HADİ HOP HOP AT TAKLAYI,... HİŞŞT AT TAKLA HOOP TERS TAKLA, HOP HOP BADEM :) HADİ AMA SEVDİĞİNİ KANITLA ONLARA TAKLA AT! TAKLA AT! TAKLA AT! TAKLA AT!
  • NE DİYON BADEM? 2002 SEÇİMLERİNDE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRİYORDUK, NE OLDU BADEM? VAN MÜNÜT DİYE BAĞIRDI NE DEĞİŞTİ BADEM? NE İŞİ VAR NATO NUN DİYODU RTE LİBYADA NE OLDU BADEM? SURİYE DÜN DOSTTUK VİZELER KALKMISTI NE OLDU BADEM? ERMENISTAN MAC YAPTIK KANKA OLMUSTUK NE OLDU BADEM? HADİ SAVUN BADEM HADİ KOMİK OL.
  • Mr. Kral bu uçağa binmeyi hazım ediyorsa sorun yok ama o kada kişinin ahı olan şey risklidir ya, tekjerlek üzerinde değil havada gidiyor bu alet, dimi ?
  • nası yapsam etsem de hükümeti eleştirsem diye sabaha kadar düşünüp ancak bunumu yapabildin ? kendini fazla zorlama istersen:)
  • ülkeye bak duyarlılıga bak ya bizde :( bizim kral nerdeyse uçak koleksiyonu yapacak birde yetmiyor anamıza sövüyor..işte olay budur bizler layık oldugumuz gibi ezik yaşamaya ugraşıyoruz elin afrikalısıda insan gibi saygılı dürüst yaşamaya çalışıyor...vayy beee..
  • uçağı yer bunlar
Güney Afrika ülkesi Svaziland'ın kralı 3. Mswati, doğum gününde aldığı bir hediyeyle tartışmaların odak noktası haline geldi. 19 Nisan'da 44 yaşına giren 3.Mswati'ye bir adet McDonnell Douglas DC-9 model çift motorlu jet uçağı hediye edildi. Svaziland Hükümeti'nden yapılan açıklamada, "Majestelerinin hükümeti; kalkınma ortakları ve dostlarının, Kral'a bir DC-9 uçağı hediye ettiğini gururla duyurur" denildi.

Kral'a verilen bu hediye, büyük bölümü ülke dışında bulunan muhalifleri kızdırdı. Toplam yüzölçümü yalnızca 17 bin 360 km2 olan bir milyon 200 bin nüfuslu Svaziland, bir süredir ciddi bir finansal krizle boğuşuyor. Svaziland Diaspora Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Hiçbir kalkınma partneri ismi açıklanmasın istemez; doğaları gereği, kalkınma ajansları şeffaftırlar. Bu bağışın tüm ayrıntılarının ve jet uçağının değerinin kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz" denildi.

YÜZ BİNLERCE DOLARLIK DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

Forbes dergisine göre 100 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 15'inci kralı olan 3. Mswati'nin, hediye olarak aldığı jeti yurtdışı ziyaretlerinde kullanacağı belirtiliyor. Tam 13 eşi bulunan 3.Mswati, 19 Nisan günü 386 bin dolar harcama yaptığı bir doğum günü partisi düzenlemişti. Yasaklı muhalefet partisi Pudemo'nun sözcüsü Zakhele Mabuza, Kraliyet ailesinin halkın vergilerini daha önce gizlice kullandığını hatırlatarak, "Bugün artık bunu açıkça yapmakta sakınca görmüyorlar" diye konuştu.

Bir süredir büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olan minik krallıkta işçi örgütleri ve öğrenciler protesto gösterilerini sürdürüyor. Svaziland, bugün dünyada hâlâ mutlak monarşi rejimiyle yönetilen son ülke durumunda.
KRAL'A ALINAN JET OLAY YARATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
BAK BUNU YAZMAYI UNUTTUM, NE KADAR ÇOK SEVİYORSUN SEN HÜKÜMETİ? HADİ KANITLA HADİ TAKLA AT, HADİ HOP HOP AT TAKLAYI,... HİŞŞT AT TAKLA HOOP TERS TAKLA, HOP HOP BADEM :) HADİ AMA SEVDİĞİNİ KANITLA ONLARA TAKLA AT! TAKLA AT! TAKLA AT! TAKLA AT!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
NE DİYON BADEM? 2002 SEÇİMLERİNDE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRİYORDUK, NE OLDU BADEM? VAN MÜNÜT DİYE BAĞIRDI NE DEĞİŞTİ BADEM? NE İŞİ VAR NATO NUN DİYODU RTE LİBYADA NE OLDU BADEM? SURİYE DÜN DOSTTUK VİZELER KALKMISTI NE OLDU BADEM? ERMENISTAN MAC YAPTIK KANKA OLMUSTUK NE OLDU BADEM? HADİ SAVUN BADEM HADİ KOMİK OL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mr. Kral bu uçağa binmeyi hazım ediyorsa sorun yok ama o kada kişinin ahı olan şey risklidir ya, tekjerlek üzerinde değil havada gidiyor bu alet, dimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nası yapsam etsem de hükümeti eleştirsem diye sabaha kadar düşünüp ancak bunumu yapabildin ? kendini fazla zorlama istersen:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ülkeye bak duyarlılıga bak ya bizde :( bizim kral nerdeyse uçak koleksiyonu yapacak birde yetmiyor anamıza sövüyor..işte olay budur bizler layık oldugumuz gibi ezik yaşamaya ugraşıyoruz elin afrikalısıda insan gibi saygılı dürüst yaşamaya çalışıyor...vayy beee..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçağı yer bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000