23 Mart 2011, Çarşamba 09:25:58

KOZMONOTLARI İNCİRLİK'TEN DİNLEMİŞLER

Amerika, Rus kozmonotların son konuşmalarını, İncirlik üssünden dinlediği iddia edildi.
  • İncirlik'e gelene kadar Sinop'tan, Erzurum'dan da dinleniyor ve radar vasıtası ile SSCB topraklarındaki uçuş faaliyetleri takip edilip kaydediliyordu. Mesela Sinop'tan Hazar Denizi'nin kuzeyinde uçan bir uçağın sıradışı performansı gözlemlenmiş ve bunun bir Mig-25 olduğu daha sonra öğrenilmişti.
  • Bundan 15 sene önce Amerika'da tanıştığım bir Kıdemli Havacı Asker vardı... Adama hiç Türkiye'de bulundunuz mu diye sormuştum... O da bana 'Evet, İncirlik'te Rusları dinliyorduk' demişti...
Ünlü yazarlar Jamie Doran ve Piers Bizony'in kaleme aldığı "Yıldız İnsan: Yuri Gagarin'in efsanesinin arkasındaki gerçek" isimli kitapta, Amerikan istihbaratının Adana'daki İncirlik Üssü'nden Sovyet Başbakanı Aleksey Kosıgin ve uzay aracında ölen Sovyet kozmonot Vladimir Komarov arasındaki son konuşmayı dinlediği iddia edildi. Komarov 24 Nisan 1967'de uzay aracıyla inerken, yere çakılarak hayatını kaybetmişti. Türkiye'deki Amerikan casus istasyonundaki istihbarat görevlisi Perry Felluok'a göre, başbakan Kosıgin, Sovyet Uzay Uçuş Merkezi'nden Komarov'a bağlanırken, "Sen bir kahramansın" diyor. Komarov da son nefesinde ailesini Başbakan'a emanet ediyor.

203 HATAYLA FIRLATTILAR
Sovyetler, Soyuz-1'i insansız test uçuşu yapmadan uzaya fırlatmıştı. Uçuş öncesi 203 mühendis hatası tespit edildi ama kimse Sovyet lideri Leonid Brejnev'e, eksiklikleri cesaret edip söyleyemedi. Komarov'u, uzaya ilk uçan Sovyet kozmonotu Yuri Gagarin'le çok iyi arkadaş olduğu kaydedilen haberde, Komarov'un, "Bu uçuştan dönemeyeceğim. Ama vazgeçersem, yerime Yuri gidecek. Onu korumamız lazım" dediği anlatılıyor. Yuri Gagarin de ertesi yıl uçak tatbikatı sırasında ölmüştü.
KOZMONOTLARI İNCİRLİK'TEN DİNLEMİŞLER

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İncirlik'e gelene kadar Sinop'tan, Erzurum'dan da dinleniyor ve radar vasıtası ile SSCB topraklarındaki uçuş faaliyetleri takip edilip kaydediliyordu. Mesela Sinop'tan Hazar Denizi'nin kuzeyinde uçan bir uçağın sıradışı performansı gözlemlenmiş ve bunun bir Mig-25 olduğu daha sonra öğrenilmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bundan 15 sene önce Amerika'da tanıştığım bir Kıdemli Havacı Asker vardı... Adama hiç Türkiye'de bulundunuz mu diye sormuştum... O da bana 'Evet, İncirlik'te Rusları dinliyorduk' demişti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000