21 Aralık 2009, Pazartesi 08:07:26

Kötü hava koşulları uçak seferlerini de vurdu!

ABD ve Avrupa kara kışın etkisini iyiden iyiye hisseder oldu. Çok sayıda uçak seferi iptal edilirken, Avrupa'da soğuk hava yüzünden donarak ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

ABD'de kar yağışı daha çok ülkenin doğu kıyılarını vurmuş durumda.

Washington'da Beyaz Saray da dahil olmak üzere tüm kent kar altında, ulaşımda aksamalar var. Yoğun kar yağışı sebebiyle Noel öncesi alışveriş bile durma noktasına geldi. Halk uyarıldı, binlerce kişi evden dışarıya çıkamadı..

Washington son 6 yılın en çok kar yağışına sahne oldu. Rekor kar yağışı sonrası, başkentteki havalimanlarındaki ulaşım aksadı.

New York'ta da durum farklı değil. Kar yağışı nedeniyle kentteki bazı yollar kapandı.

New York'taki iki havalimanında toplam 800 uçak seferi hava şartları nedeniyle ertelendi.

Virginia'da kar yağışı sonrası meydana gelen kazalarda da 3 kişi hayatını kaybetti.

Chicago'da da  yağış nedeniyle Amerikan Futbol Ligi'ndeki iki karşılaşma oynanamadı.

AVRUPA'DA DA UÇUŞLAR AKSADI!

Soğuk hava Avrupa'da can kayıplarına da sebep oldu. Kıta genelinde 19 kişi donarak öldü. Bunlardan 15'i Polonya'da. Bu ay Polonya'da soğuk yüzünden ölenlerin sayısı 47'ye çıktı.

Avrupa Birliği'nin merkezinin bulunduğu Brüksel'de kar altında. Belçika'da üç havalimanı bir gün boyunca kapalı kaldı. Ülkenin en büyük üç havalimanında uçak seferleri ertelendi. Belçika ve Hollanda'da bazı futbol maçları ertelendi.

Avrupa'da kar yağışı ulaşımı tam anlamıyla vurdu.

Eurostar adı verilen ve Londra-Paris hattıyla, Londra-Brüksel arasında sefer yapan hızlı tren seferleri de soğuk havadan nasibini aldı.

Trenler Manş Tüneli'nde mahsur kaldı. Dakikalarca tünelde bekleyen trenlerdeki yaklaşık 2 bin yolcu ek seferler yardımıyla, olaydan saatler sonra kurtarıldı.

Fransa'nın kuzeyi de kara teslim. Alarm seviyesi turuncuya yükseltildi. Başkent Paris'teki De Gol Havalimanı'nda uçak seferlerinin neredeyse yarısı ertelendi.

Almanya'da da hava sıcaklığı eksi 10-15 derecelerde. Buzlanma sebebiyle 100'den fazla kaza meydana geldi. Ülkede bazı havalimanları kısa süreli de olsa ulaşıma kapatıldı.

(CNNTürk)

Kötü hava koşulları uçak seferlerini de vurdu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000