15 Ekim 2014, Çarşamba 10:17:18

KOSOVA HAVA SAHASI MACARLAR'A EMANET

Kosova Hava Sahası'nın kontrolü Macaristan merkezli Hungaro Control isimli bir şirkete devredildi.

Haziran 1999'dan bu yana 15 yıldır Kosova hava sahasındaki tüm denetlemleri yapan Barış Gücü (KFOR), görevi Macaristan'a devreti. Böylece Kosova hava sahası Hungaro Control isimli Macar şirket tarafından denetlenmeye başladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kosova Hava Sahası'nın denetiminin Macarlara bırakılması kararı KFOR tarafından alındı. Bu karara göre sözü edilen şirketin milyonlarca Euro kazanacağı ileri sürülürken, Kosova Hükümeti bu süreçten devre dışı bırakılmış olduğu idda edildi.

Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı CEO'su Bahri Nuredini, Macar şirketin tahminen bir yıl için 3 ila 4,5 milyon Euroluk bir gelir elde edeceğine dikkat çekti. Adem Yaşari Havalimanı ve Kosova Sivil Havacılık temsilcileri, 5 yılın sonunda “Hungaro Control isimli Macar şirketin denetleme süresi tamlandıktan sonra, Kosova'nın kendi hava sahasını denetleme imkânına sahip olacağını belirti.

Bilindiği gibi Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı, Mayıs 2010 tarihinde özelleştirilmiş ve Yap-İşlet-Devret modeli altında 20 yıl süreli bir kontratla Limak Kosovo International Airport J.S.C. Konsorsiyumu tarafından devralınmıştı.

KOSOVA HAVA SAHASI MACARLAR'A EMANET

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000