21 Nisan 2009, Salı 08:43:18

Korsanı babası ikna etmiş

Jamaika'nın Montego Bay kentinde psikolojik sorunları olan bir eylemci 182 yolcu taşıyan bir uçağı kaçırdıktan sekiz saat sonra silahını bırakarak teslim oldu.

Şahıs önce yolcuların l67'sini serbest bırakmış ardından altı mürettebatı rehin tutmuştu. Havaalanı’ndan bir yetkili, uçakta yaralı olmadığını belirtti. Sangster havaalanında tutulan uçaktan silah sesi geldiği, ancak vurulan olmadığı, uçağı kaçıran şahsın Küba'ya uçmak islediği belirtildi. Havaalanı güvenliğini sahte kimlikle geçerek havalanmaya hazırlanan uçağa binen eylemci ikna edilmeye çalışılmıştı.
 
Yolcular güvenle tahliye edildi.
Enformasyon Bakanı Daryl Vaz, Jamaika Başbakanı Bruce Goldingvc Ulusal Güvenlik Bakanı Dvvighl Nclson, kontrolü ele almak için, dün sabah Montego Bay'e ulaştı. Vaz, uçağı kaçıranın 20'li yaşlarda silahlı bir Jamaikalı olduğunu tahmin ettiklerini ve görüşme yapanların arasında babasının da olduğunu açıkladı. Vaz şahsın psikolojik sorunları olduğunu söyledi: "Küba'ya gitmek istedi ama Kanada'dan gelen uçak zaten Küba'ya ve oradan tekrar Kanada'ya dönecekti . Havayolu firması ise "Bütün yolcular güvenli bir şekilde uçaktan çıkarıldı ama mürettebat ve uçağı kaçıran kişi uçakta kaldı. Anladığımız kadarıyla uçaklakilcrc bir zarar gelmedi. Uçağa da bir zarar gelmedi" açıklamasını yaptı.

Korsanı babası ikna etmiş

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000