23 Şubat 2018, Cuma 09:49:09

Körfez pazarına 3. havalimanı etkisi

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys tarafından yapılan çalışmada, İstanbul Yeni Havalimanı'nın, daha şimdiden Körfez pazarını etkileyemeye başladığı kaydedildi.
  • Bu mükemmel çalışma İçin kaç para bayıldık acaba
  • Aglamak uzereyim Ilker Ayci ya email atacagim, THY nin United ile codesharing i zayif biletler Kayak, Orbitz, Skyscanner da cikmiyor, bunlari yaparsaniz ucaklarin doluluk oranlari artar, Lufthansa bu yuzden basarili, Araplar konum olarak Amerika ya 15 saat ucus suresine sahip oldugu icin private jet denkoysa yolcu mumkun olmadikca ucmuyor, istanbul 10 saat ile Amerika kitasinda, MBA li Amerika da yetismis yandas olmayan akillu yoneticiler alin
  • Acil çin hindistan ve diğer asya pasifik noktalarına uçuşlar artmalı . Bu sayı ile olmaz.
  • İGA ve İST arası kuş uçuşu 32 km.
  • baska havacilik haberleri veren sayfalara karsilastirdigimda en azindan sizler bu haberi birebir kesintisiz dogru tercüme edip sunmusunuz. Iyi calismalar dilerim...

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys tarafından yapılan çalışmada, İstanbul Yeni Havalimanı'nın, daha şimdiden Körfez pazarını etkileyemeye başladığı kaydedildi.

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys, kısa bir süre önce, yaklaşık 1,7 milyon rezervasyon işleminden yola çıkarak, devam eden üç aylık kış dönemi için trendleri değerlendirdi. Buna göre İstanbul üzerinden gerçekleşen transit uçuşlar önceki yıla göre yüzde 21 artarken, Dubai ve Doha aynı seviyede kaldı, Abu Dabi yüzde 14 geriledi.

Çalışmada, Dubai ve Abu Dabi’deki aktarma merkezlerinin şimdiden Türkiye’nin aktarmalı yolcular üzerindeki çekim etkisini hissetmeye başladığı belirtildi.

Körfez’in "üç büyüğünün" toplamda İstanbul’un dört katı transit gerçekleştirdiği ancak Hindistan, Çin ve Rusya gibi önemli transfer pazarlarının artık iki haneli rakamlara ulaşan yüksek oranlarda Boğaz’a doğru kaydığına vurgu yapılan çalışmada Avrupa ve ABD’deki kaynak pazarlarda da bu eğilimin gözlendiği hatırlatıldı.

Çalışmada ayrıca İsrail, Orta Doğu, İran ve Kuzey Hindistan yönündeki ABD ve Avrupa çıkışlı uçuşlar için talebin arttığı da vurgulandı.

ForwardKeys Üst Yöneticisi (CEO) Oliver Jäger bu rakamların göreceli olduğunu belirterek,  İstanbul’daki durumun 15 Temmuz  darbe girişiminden sonra piyasanın güçlü bir şekilde toparlanmasından, Doha’daki durumun ise Katar Emirliği’ne karşı olan Arap yaptırımlarının sonuçlarından kaynaklandığını aktardı.

Çalışmada, operatör ve havayolu şirketlerinin benzeri görülmemiş bir lojistik projeyle karşı karşıya kalacağı öngörüsünde bulundu.

En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş taşınma planına göre yolcu trafiğinin 48 saat içerisinde Atatürk Havalimanı’ndan, yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki yeni havalimanına naklinin konu edildiği çalışmada Atatürk Havalimanı'nın yolcu trafiğine kapatılacağı da belirtildi.

Açıklamada kargo hizmeti ve özel ulaşımın yeni havalimanındaki altyapının tamamlanıncaya kadar buradan yürütülmeye devam edileceği kaydedilirken Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da taşınma işleminden etkilenmeyeceği görüşüne yer verildi.

Körfez pazarına 3. havalimanı etkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Bilimsel araştırma ~ 6 yıl önce
Bu mükemmel çalışma İçin kaç para bayıldık acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CodesharinG ~ 6 yıl önce
Aglamak uzereyim Ilker Ayci ya email atacagim, THY nin United ile codesharing i zayif biletler Kayak, Orbitz, Skyscanner da cikmiyor, bunlari yaparsaniz ucaklarin doluluk oranlari artar, Lufthansa bu yuzden basarili, Araplar konum olarak Amerika ya 15 saat ucus suresine sahip oldugu icin private jet denkoysa yolcu mumkun olmadikca ucmuyor, istanbul 10 saat ile Amerika kitasinda, MBA li Amerika da yetismis yandas olmayan akillu yoneticiler alin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acil ~ 6 yıl önce
Acil çin hindistan ve diğer asya pasifik noktalarına uçuşlar artmalı . Bu sayı ile olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Distance ~ 6 yıl önce
İGA ve İST arası kuş uçuşu 32 km.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUC ~ 6 yıl önce
baska havacilik haberleri veren sayfalara karsilastirdigimda en azindan sizler bu haberi birebir kesintisiz dogru tercüme edip sunmusunuz. Iyi calismalar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000