16 Kasım 2009, Pazartesi 08:25:11

Körfez Havaalanı ne durumda?

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit Körfezi’nin yeni bir alternatif turizm merkezi olarak dünyaya açılmasını istediklerini belirtti.
  • merak etme 157 + 1 kişinin uçuştan vazgeçmeyeceğini az çok tahmin ettiğim için havaalnına gitmeden paşa paşa otobüslen gittim benim demek istediğim Atlasjet o zamanlar küçük uçaklara sahip olan tek firma olmasının avantajını fazlasıyla kullandığı İnşallah havaalanı yeniden açıldığında başka firmalarında devreye girmesiyle rekabet ortamı oluşur yarım saatlik uçuşa o parayı vermek insanın zoruna gidiyor.
  • Ucak sirketi bir alana ancak teknik ve yolcu kapasitesine göre ucak koyar.Bunu herkesin bilmesi gerekir.Bu ikanlari biri noksan ise,gerekli bir sekilde ucus emniyeti saglanir.Yolcu fazla amma pistin kisaligi büyük ucaga imkan tanimiyorsa,dolu olan ucaga herhalde römork takilmaz.Zira mümkün degildir.Adamim var deyip yedek olarak havaalanina gidenlertin yarattigi hengameden kimler sorumlu olabilir?Bana göre kisi kendisidir?
  • atlasjet 2 yıl boyunca sevimli crj900 leriyle bir güzel kaymağını yedi buranın 2006 da aldığım 190 ytl lik bileti unutmuyorum. daha da acısı bu fiyata kimse uçmaz deyip dönüş biletini almayınca araya adam sokmama rağmen 90 kişilik uçağa 157. yedek olmuştum. havadan yarım saat süren yolun karadan nasıl oluyorda 9 saat sürdüğünün hesabını karayollarından ve otobüs firmalarından sorulması gerek!
  • inşallah düzgün bir terminal yapmışlardır. bi kere atlasjetle istanbuldan gitmiştim uçağın 90 kişilik olmasına rağmen yaşanan izdihamı anlatamam ekşisözlüğe bile konu olmuş bir havaalanı :)
  • BÖLGESEL UÇUŞLAR BAŞLARSA BU MEYDAN DA DÜŞÜNÜLÜR POTANSİYEL VAR AMA HÜKÜMET BU GİBİ HAVAYOLLARINA TEŞFİK VERMELİ VE HER ÖNÜNE GELENE OLANAK TANIMAMALI

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve 40 kişilik yerli ve yabancı iş adamlarından oluşan heyete örnek bir ev sahipliği yaptı.

1 günlük programda iş adamı turizmcilere Kazdağları,köyler, butik ve termal oteller ile doğal tarihi yerler gezdirildi.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “Başaran Ulusoy beyefendi ile İstanbul’da görüştük. Edremit Körfezi’ne davet ettim. 40 Kişilik bir heyet ile bu gün buraya geldiler. Bizlere büyük sevinç yaşattılar. Edremit Körfezindeki, Kazdağları köylerindeki butik otelleri ve turizme ilk kez açılan Kızılkeçili köyümüzü iş adamlarımız gezdiler. Bu bölge ile ilgili daha önce kendilerini bilgileri vardı. Daha önce gelmişlerdi. Fakat hiç yatırım gözü ile gelinmemişti. Şu anda heyetin içinde seyahat acenteları sahipleri, yatırımcılar, otel sahipleri, reklam ajansları sahipleri bulunmaktadır. Biz Edremit Körfezini alternatif bir turizm merkezi olmasını amaçlıyoruz. Jeotermali ile Kazdağları ile denizi ve dünyada su ve oksijen cenneti olan, güneş cenneti olan Edremit Körfezi’nin yeni bir alternatif turizm merkezi olarak dünyaya açılmasını istiyoruz. Tabii ki ‘Medikal Vadi’ projemiz var. Medikal Vadi ve bir dünya sağlık merkezi oluşturmak amacındayız. Edremit Körfezi’nde havaalanımız Şubat 2010 tarihinde tamamlanacak. 2010 Nisan ayında Havaalanı uluslar arası trafiğe açılacak. Ulaşım olarak Türkiye’nin dünyaya açılan bir kapısı da Edremit’te olacak. Edremit Körfez Havaalanı ile Edremit’e bütün dünyanın her yerinden insanların turizm yanında özellikle sağlık için gelmesini sağlamak amacındayız. Bu kapıdan biz bütün dünya insanlarını Edremit’e bekliyoruz. Hem sağlık turizmi açısından, hem dağ turizmi açısından, hem deniz turizmi açısından bizim bölgemiz dünyanın en güzel bir klimasına sahip. Bölgemiz maksimum oksijen, minimum nem barındırıyor. Bu oksijenli güzel havada nemin düşük olmasının sebebi bir zeytin cenneti olan Edremit’imizde zeytin ağaçlarıdır. Zeytin ağaçları havadaki nemi absorve ediyor. Biliyorsunuz bu kadar suyun bol olduğu ve su cenneti olan bu bölgemizde nem çok düşük. İnsan hayatı için en doğal klima. Maksimun oksijen, minimum nem ile sağlığını kaybeden insanları, burada sağlığına kavuşturmak için Edremit’e bekliyoruz. Sağlıklı insanları ise sağlığını kaybetmemeleri için Edremit Körfezi’ne bekliyoruz.”dedi.

Edremit Müzesi’ni de gezen Başaran Ulusoy’a burada, el sanatları öğretmeni Behiye Sağdıç tarafından yapılan bir el işi çini tablo ve bölgesel hediyeler ile bir plaket sundu. Heyet daha sonra Bostancı köyünde bulunan termal oteller ile tesislerde incelemeler yaptı. Heyet programın sonunda ise Ertürler Zeytincilik tarafından oluşturulan zeytin ve zeytinyağı müzesinde incelemelerde bulundu.

Körfez Havaalanı ne durumda?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
merak etme 157 + 1 kişinin uçuştan vazgeçmeyeceğini az çok tahmin ettiğim için havaalnına gitmeden paşa paşa otobüslen gittim benim demek istediğim Atlasjet o zamanlar küçük uçaklara sahip olan tek firma olmasının avantajını fazlasıyla kullandığı İnşallah havaalanı yeniden açıldığında başka firmalarında devreye girmesiyle rekabet ortamı oluşur yarım saatlik uçuşa o parayı vermek insanın zoruna gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucak sirketi bir alana ancak teknik ve yolcu kapasitesine göre ucak koyar.Bunu herkesin bilmesi gerekir.Bu ikanlari biri noksan ise,gerekli bir sekilde ucus emniyeti saglanir.Yolcu fazla amma pistin kisaligi büyük ucaga imkan tanimiyorsa,dolu olan ucaga herhalde römork takilmaz.Zira mümkün degildir.Adamim var deyip yedek olarak havaalanina gidenlertin yarattigi hengameden kimler sorumlu olabilir?Bana göre kisi kendisidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atlasjet 2 yıl boyunca sevimli crj900 leriyle bir güzel kaymağını yedi buranın 2006 da aldığım 190 ytl lik bileti unutmuyorum. daha da acısı bu fiyata kimse uçmaz deyip dönüş biletini almayınca araya adam sokmama rağmen 90 kişilik uçağa 157. yedek olmuştum. havadan yarım saat süren yolun karadan nasıl oluyorda 9 saat sürdüğünün hesabını karayollarından ve otobüs firmalarından sorulması gerek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inşallah düzgün bir terminal yapmışlardır. bi kere atlasjetle istanbuldan gitmiştim uçağın 90 kişilik olmasına rağmen yaşanan izdihamı anlatamam ekşisözlüğe bile konu olmuş bir havaalanı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BÖLGESEL UÇUŞLAR BAŞLARSA BU MEYDAN DA DÜŞÜNÜLÜR POTANSİYEL VAR AMA HÜKÜMET BU GİBİ HAVAYOLLARINA TEŞFİK VERMELİ VE HER ÖNÜNE GELENE OLANAK TANIMAMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000