28 Haziran 2009, Pazar 08:54:31

"Körfez Havaalanı bölge için çok önemli"

Valiler Kararnamesi ile merkeze atanan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, veda ziyaretleri kapsamında Edremit Körfezi'ne gitti.
  • turizmin antalyadaki gibi otelin içine turistin tıkılıp yapıldığını sanıyorsan sorun yok. Ama bölgede 46.316 yatak var, bölge de 194 arkeolojik sit alanı var, kentsel ve doğal sit alanları ile toplam 248 alan mevcut,13 mavi bayrak var.872 ilçe arasında Ayvalık 64.Edremit 76.Burhaniye 96. sıradadır. İşletme Faaliyet kollarının %51,71'i turizmdir.Yanlızca Edremit sınırları içindeki medikal park vadisi projesi 3milyon m2'dir.Asıl bunları bilmeyip sallayanlar kafalarını kuma gömenlerdir.
  • anadolujet in körfez havalimanına uçma şansı varmıdır?
  • Körfez havaalanına günde otuz uçak inse Turistler boşalsa Balıkesirin Ege sahil şeridinde Bu turist akınını karşılayacak tesis var mı ?Turistleri sokaklara mı salacaksınız.Birkaç ciddi tesis hariç Bu sahiller kasaba düzeyi turizmden hala kurtulamamıştır.Ancak günübirlik Turizm yapılabilir.

Duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde Vali Hatipoğlu hediye ve plaket yağmuruna tutuldu.

Kişisel veda konuşmalarının ardından, ilçe protokolü, daire amirleri ve vatandaşlardan helallik isteyen Vali Hatipoğlu, daha sonra bölgedeki yatırımlara değindi. Edremit Körfezi"nde 2010 yılında turizm atılımı yaşanacağını vurgulayarak, 3 buçuk yıl içinde güzel işlere imza atıldığını söyleyen Hatipoğlu, “Edremit"in, Balıkesir"in en önde gelen ilçelerinden birisi olduğunu, özellikle turizm açısından çok önemli bir merkez olduğunun bilinciyle hareket ettik. Özellikle son 3 buçuk yıl içerisinde güzel şeyler de yapıldı burada. Yol, su, eğitim, sağlık konusunda, hayırseverlerin çalışmaları, devlet hastanemiz gibi güzel çalışmalar oldu. Dolayısıyla Balıkesir"in bütçesi imkanından Edremit de üzerine düşen payı almaya çalıştı. Çevre yolumuz var burada ve inşallah Karayolları Müdürlüğü de üzerine düşen görevi hayırlısıyla yerine getirir ve bu yolun açılması lazım. Bunun üzerinde durmamız lazım. Balıkesir-Edremit yolunun 10 milyon TL"lik ödeneği var ve şu an ihale çalışmaları devam ediyor. Bazı güzergahlar da pay-pas edilecek ve bu çalışma ile yol birkaç kilometre kısalacaktır. İnşallah bu yol 2010 Mart ayında inşallah bu yol çalışmaları yapılacaktır. Ama havaalanı projesi çok önemlidir. Zeytinin yanında turizm de bu bölgenin önemli bir girdisi olacaktır. Havaalanına karayolunun birleşmesi ile birlikte bu bölgede bir atılım olacağını düşünüyorum. Havaalanımız uluslararası uçuşlara başladığında bölgemiz iç ve dış turizme tamamen açılacaktır. Edremit Körfezi"nde deniz ve dağ turizmi de ülke genelinde hatırı sayılır kalitede ve düzeydedir. Bu nedenle elimizden geldiği kadar Kaz Dağları"na önem veriyoruz. Bu vesile ile sözlerimi tamamlarken, haklarınızı da helal etmenizi diliyorum. Bizden de sizlere geçen bir hakkım varsa helal ediyorum. Geriye baktığımız zaman, iniş ve çıkışların hayırlara vesile olduğunu görüyoruz. İnşallah bu da hayırlara vesile olur diye düşünüyorum. Her şey için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın” diye konuştu.

Kaymakamlık binasından ayrılarak, yayan olarak Edremit Belediyesi"ne doğru yola çıkan Vali Selahattin Hatipoğlu, yol boyunca esnaflarla görüştü. Esnaflar ile tokalaşarak kendilerinden helallik alan Vali Hatipoğlu, belediye girişinde başkan Tuncay Kılıç tarafından karşılandı. Belediye Başkanlığı makamında kısa bir ziyaret gerçekleştiren Hatipoğlu, başkan Kılıç"a övgü dolu sözler sarf ederek başarılarının devamını diledi. Edremit Belediyesi"nin önemli bir belediye olduğunu ve çalışmalarını sürekli olarak yakından takip ettiğini vurgulayan Vali Hatipoğlu, başkan Tuncay Kılıç"ın teşekkür ve anı plaketi ile hediye paketini aldıktan sonra belediye hizmet binası girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Körfez Havaalanı bölge için çok önemli"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
turizmin antalyadaki gibi otelin içine turistin tıkılıp yapıldığını sanıyorsan sorun yok. Ama bölgede 46.316 yatak var, bölge de 194 arkeolojik sit alanı var, kentsel ve doğal sit alanları ile toplam 248 alan mevcut,13 mavi bayrak var.872 ilçe arasında Ayvalık 64.Edremit 76.Burhaniye 96. sıradadır. İşletme Faaliyet kollarının %51,71'i turizmdir.Yanlızca Edremit sınırları içindeki medikal park vadisi projesi 3milyon m2'dir.Asıl bunları bilmeyip sallayanlar kafalarını kuma gömenlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
anadolujet in körfez havalimanına uçma şansı varmıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Körfez havaalanına günde otuz uçak inse Turistler boşalsa Balıkesirin Ege sahil şeridinde Bu turist akınını karşılayacak tesis var mı ?Turistleri sokaklara mı salacaksınız.Birkaç ciddi tesis hariç Bu sahiller kasaba düzeyi turizmden hala kurtulamamıştır.Ancak günübirlik Turizm yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000