12 Mayıs 2012, Cumartesi 09:38:02

KONYA'YA HELİKOPTER PİSTİ

Konya’nın Beyşehir ilçesine hava ambulanslarının iniş kalkış yapabileceği bir helikopter pisti inşa ediliyor...

Beyşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla gerçekleştirilecek olan pist Öğretmenevi hizmet binasının karşısındaki göl kıyısında bulunan boş alana yapılıyor. Çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden gelen talep üzerine böyle bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.

112 helikopterlerinin halen iniş kalkış ihtiyacına Beyşehir 75. Yıl Cumhuriyet Stadyumu’nun cevap verdiğini anımsatan Taşcı, saha zemininin ıslak olması, stadyumun maç veya değişik etkinliklerde kullanılması gibi nedenlerle zaman zaman sıkıntılar yaşanabildiğini belirtti.

Yaşanan bu sorunlara son vermek ve yeni dönemle beraber hava ambulanslarının gece inişlerine de imkan sağlayabilmek için göl kıyısındaki alana helikopter pisti inşa etmeye karar verdiklerini anlatan Taşcı, “Gelecek dönemde yapılacak yeni hastanemizin belki kendi içinde bağımsız bir pisti olacak ama biz bunu sadece hastane için de düşünmüyoruz. Beyşehir kalkınma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlçemize dışarıdan gelecek hava ambulansı dışındaki helikopterlerin de iniş kalkış yapabileceği bu pist tamamlandığında çevresinin de aydınlatmasını gerçekleştireceğiz. Helikopter pistimiz kısa süre içerisinde hizmete girecek. Çalışmalar bittiğinde, modern ve günümüzün ihtiyacı olan güzel bir helikopter pistini Beyşehir’e kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

KONYA'YA HELİKOPTER PİSTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000