03 Ağustos 2016, Çarşamba 09:20:57

'Konya'nın yeni bir havaalanına ihtiyacı var'

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Türkiye'nin önemli büyük şehirlerinden olan Konya'ya sivil havaalanının yapılmasının son yaşanan darbe girişiminden sonra daha da elzem bir hal aldığını söyledi.
  • Karamanın doğusuna planlanan havalimanı iptal edilerek ÇUMRA ya yapılırsa mükemmel olur. Diğer türlü israftır, yazıktır milletin parasına...
  • Aynı anda Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray nasıl yararlanacak? 100+ km ne taksi, ne misafir alma ve bırakma, sabah erken, akşam geç uçuş mesafesi değildir. Ülkemizde matematik ve edebiyat değil coğrafya da kötü öğretiliyor.
  • 3 tane is adaminin ulasimi icin 2 .hava limani gereksiz.Cevre ilcelere ulasim icin insanlar saatlerce kara yolculugu cekiyor.Aksehir ve cevresi en uygun yer.
  • Konya havalimanı yeterli seviyede ..Cevre ilçeler uzak mesafede Akşehir /Ilgın ve yakın ilçeler gibi etkinlikler ve ziyaretçi akınına uğrayan noktalar hava limanına ev sahipliği yapmalı.
  • Konya ,Karaman,Cumra ,Aksehir bölgelerine yakın bir konuma Hava Limani elzem gözüküyor.Talep her geçen gün arttığı gibi çevre ilçelerin ulaşımında çok büyük bir avantaj sağlayacaktır.
  • Hukumet nereye beton doktursek de havuzu genisletsek diye bir tarafini yirtarken Konya'nin durdugu kabahat. Bugune kadar akillari nerdeymis ki, denize bile beton dokup havaalani yapti adamlar.
  • Konya/ karaman arası yaklaşık 100 km dir buna aksaray da ilave edilerek konyanın güneyinde tarım arazisi olmayan corak araziye yeni bir MEVLANA Havalimanı en uygunudur saygılar
  • Nevşehirde havalimanı var.Konyalı kardeşlerimiz gelebilirler.Araba ile 3 saat mesafede.Aksaraylilar zaten burayi kullaniyor.Nigdeliler ise Adana havalimanina gidiyorlar.Yeni bir havalimanina ihtiyac görülmemektedir.
  • Toplam 8 tane havayolu sefer düzenliyor ve bunlardan 5 tanesi tarifeli seferler. Yurtdışı seferleri var ama 2015 te sadece 90000 uluslararası yolcu havalimanını kullanmış. Havalimanı ilk defa 2015 de 1 milyon yolcu sayısını geçmiş. Ayrıca yolcu terminali daha 2015 yılında açılmış ve havalimanının yolcu kapasitesini 5 kat arttırmış. Böyle bir durumda yeni havalimanı yapılmasını istemek sadece hayal olur. Sırf askeri kullanıma da açık diye havalimanının taşınması saçma olur. Belki daha ileri bir vadede yeni bir askeri havalimanı yapılabilir. Ancak yine de belli olmaz Konya bilindiği üzere kale bir şehir en manasız yatırım bile yapılabilir, ihtimal dahilindedir.
  • Kesinlikle katılıyorum. Konyaya acilen yeni bir Havalimanı yapılmalıdır.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Türkiye'nin önemli büyük şehirlerinden olan Konya'ya sivil havaalanının yapılmasının son yaşanan darbe girişiminden sonra daha da elzem bir hal aldığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 3. Ana Jet Üs Komutanlığında askeri uçuş ve faaliyetlerin kısıtlanmasının dolaylı olarak Konya sivil havaalanını da etkilediğini ve sivil uçakların günlerdir gece seferlerinin iptal olduğunu hatırlatan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Son yaşanan darbe hadisesinde gördük ki, Konya'mızın acil olarak yeni bir sivil havaalanına ihtiyacı var. İş dünyası olarak devlet büyüklerimizden ve Konya milletvekillerimizden şehrimiz için yeni bir sivil havaalanı talep etmekteyiz" dedi.

"Elzem bir hal aldı"

Özellikle iş dünyasının hem yurt içi hem de uluslararası alanda faaliyet gösterebilmesi için sivil havaalanı konusunun büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Karamercan, konuyu tekrar gündeme taşıdı. Başkan Karamercan yaptığı açıklamada, "Konya'mıza yeni bir sivil havaalanı yapılması, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha da elzem bir hal aldı. Maalesef o tarihten beri Konya'mıza özellikle akşam saatlerinde sivil uçak inmiyor ve seferler yapılamıyor. Bu durum iş dünyasını ve biz esnafları olumsuz yönde etkiliyor. Böyle bir durumun tekrar cereyan etmemesi hepimizin gönülden temennisi ancak askeri bir bölgede olmayan tamamen sivil altyapıyla donatılmış bir havaalanı da şehrimiz için önem teşkil ediyor. Siyasilerimiz ve devlet büyüklerimiz Konya'mızın uygun bir yerine, Karaman, Aksaray, Niğde gibi illerimizi de kapsayacak mesela Aksaray yolu olabilir, sıfırdan bir bölgesel sivil havaalanının yapılmasına öncülük etmeli" diye konuştu.

'Konya'nın yeni bir havaalanına ihtiyacı var'

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Çotanak ~ 8 yıl önce
Karamanın doğusuna planlanan havalimanı iptal edilerek ÇUMRA ya yapılırsa mükemmel olur. Diğer türlü israftır, yazıktır milletin parasına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 8 yıl önce
Aynı anda Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray nasıl yararlanacak? 100+ km ne taksi, ne misafir alma ve bırakma, sabah erken, akşam geç uçuş mesafesi değildir. Ülkemizde matematik ve edebiyat değil coğrafya da kötü öğretiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air port ~ 8 yıl önce
3 tane is adaminin ulasimi icin 2 .hava limani gereksiz.Cevre ilcelere ulasim icin insanlar saatlerce kara yolculugu cekiyor.Aksehir ve cevresi en uygun yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CREW ~ 8 yıl önce
Konya havalimanı yeterli seviyede ..Cevre ilçeler uzak mesafede Akşehir /Ilgın ve yakın ilçeler gibi etkinlikler ve ziyaretçi akınına uğrayan noktalar hava limanına ev sahipliği yapmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Konya ,Karaman,Cumra ,Aksehir bölgelerine yakın bir konuma Hava Limani elzem gözüküyor.Talep her geçen gün arttığı gibi çevre ilçelerin ulaşımında çok büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beton ~ 8 yıl önce
Hukumet nereye beton doktursek de havuzu genisletsek diye bir tarafini yirtarken Konya'nin durdugu kabahat. Bugune kadar akillari nerdeymis ki, denize bile beton dokup havaalani yapti adamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
Konya/ karaman arası yaklaşık 100 km dir buna aksaray da ilave edilerek konyanın güneyinde tarım arazisi olmayan corak araziye yeni bir MEVLANA Havalimanı en uygunudur saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Pilot ~ 8 yıl önce
Nevşehirde havalimanı var.Konyalı kardeşlerimiz gelebilirler.Araba ile 3 saat mesafede.Aksaraylilar zaten burayi kullaniyor.Nigdeliler ise Adana havalimanina gidiyorlar.Yeni bir havalimanina ihtiyac görülmemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Toplam 8 tane havayolu sefer düzenliyor ve bunlardan 5 tanesi tarifeli seferler. Yurtdışı seferleri var ama 2015 te sadece 90000 uluslararası yolcu havalimanını kullanmış. Havalimanı ilk defa 2015 de 1 milyon yolcu sayısını geçmiş. Ayrıca yolcu terminali daha 2015 yılında açılmış ve havalimanının yolcu kapasitesini 5 kat arttırmış. Böyle bir durumda yeni havalimanı yapılmasını istemek sadece hayal olur. Sırf askeri kullanıma da açık diye havalimanının taşınması saçma olur. Belki daha ileri bir vadede yeni bir askeri havalimanı yapılabilir. Ancak yine de belli olmaz Konya bilindiği üzere kale bir şehir en manasız yatırım bile yapılabilir, ihtimal dahilindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hk ~ 8 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Konyaya acilen yeni bir Havalimanı yapılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000