15 Aralık 2008, Pazartesi 15:57:15

Konya Hava Ambulansına kavuşuyor

Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul, Ankara ve Erzurum'da hizmete sunduğu hava ambulansları, birkaç ay içinde Konya'da faaliyetlerine başlayacak...

Sağlık hizmetlerinden daha iyi istifade edilmesi için hazırlanan hava ambulansı projesiyle ulaşımdan doğan aksaklıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. Pistleri tamamlanan Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Kayseri'de helikopter ambulanslar önümüzdeki günlerde görev yapmaya başlayacak. Konya, Samsun, Trabzon, Van, Afyon ve Çanakkale'de ise pist yapım çalışmaları sürüyor.

 
Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, hava ambulansının acil durumlarda çok önemli olduğunu söyledi. Konya'da pist yapma çalışmalarının başladığını belirten İl Sağlık Müdürü, "Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı'ndan ve Sivil Havacılık Kurumu'ndan yetkililer gelerek gerekli incelemeleri yapacaklar. Bir kaç tane pist ve bir tane de helikopter için hangar yapılacak. Şubat veya Mart aylarında helikopterleri teslim alacağız." dedi. Projenin çok önemli ve büyük bir proje olduğuna dikkat çeken Hasan Küçükkenderci, "İlk etapta 20 adet çok özel helikopter siparişi verildi. İç dizaynları ve sağlık gereçleri siparişe göre düzenleniyor." diye konuştu. Şu an bir pistin Yazır bölgesinde hazır olduğunu ifade eden Küçükkenderci, Konya'ya verilen helikopterlerin Karaman, Aksaray ve çevre illerde de çalışacaklarını aktardı.

Hava ambulansları bulundukları bölgede ve çevre illerde de görev alacak. Deprem, sel ve yangın gibi büyük afetlerin yaşandığı durumlarda bu bölgeye kaydırılacak helikopter ambulanslar, hızlı bir şekilde yaralıların nakledilmesini sağlayacak. Bu yılın Ağustos ayında Konya'da yaşanan yurt çökmesinde hava ambulansı olmadığı için bir çok yaralı, askeri helikopterlerle nakledilmiş ve nakil sırasında aksaklıklar yaşanmıştı. Hava ambulansının devreye girmesi ile birlikte bu tür aksaklıkların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Hava ambulansları, yeni doğan bebeklerin kuvözde taşınmasında, hayati tehlikesi bulunan hastaların bir hastaneden başka bir hastaneye nakledilmesinde, nakil yapılacak organların taşınmasında, kitlesel afetlerde, acil ilaç, numune, kan, sağlık malzemesi ve ekipmanların taşınmasında kullanılacak.

Konya Hava Ambulansına kavuşuyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000