03 Eylül 2009, Perşembe 07:35:18

Konya, hava ambulansına kavuştu

Sağlık Bakanlığı tarafından Konya'da görevlendirilen 112 Acil Servis ambulans helikopteri, görev yapacağı Beyhekim Sağlık Kompleksi'ne konuşlandı.

Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenin ardından görev yapılacakları illere gönderilen hava ambulanslardan 1'i merkez Selçuklu ilçesi Yazır bölgesindeki Beyhekim Sağlık Kompleksine yapılan piste indi. Ambulans helikopteri pist başında İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri karşıladı. 3 pilot ve 1 teknisyen ile göreve başlayan helikopterle birlikte incelemelerde bulunmak üzere Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fazıl İnan da Konya'ya geldi.

AMBULANS HELİKOPTER AKSARAY VE KARAMAN'A DA HİZMET VERECEK

Daire Başkanı Dr. Fazıl İnan, ambulans helikopterin Konya'ya hayırlı olmasını diledi. Türkiye'de ambulans sisteminin 10 ay önce ilk olarak Ankara'da devreye girdiğini kaydeden Daire Başkanı İnan, "Daha sonra ambulans helikopterler için 15 il merkezi belirlendi ve bunlardan biri de Konya idi. Çevre illere de hizmet verecek şekilde helikopter ambulans buraya tahsis edildi. Daha hızlı acil sağlık hizmeti verecek olan ambulans helikopterlerimiz gün doğumu, gün batımı esasına göre çalışacak. 200 kilometre yarı  çaplı, 450 kilometre uçuş menzilinde iniş yapacağı her alana gidecek. Yeri geldiğinde köy, kasaba, ilçeler ve hatta acil müdahale gerektiren durumlardaki trafik kazası bölgelerine inerek ilk müdaheleyi yaparak, hastanelere hasta naklini gerçekleştirecek" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise, Konya'da ambulans helikoptere ihtiyaç duyulduğunu ve bu eksikliğin artık giderildiğini söyledi. Dr. Küçükkendirci, ambulans helikopterin bölgede hayat kurtaracağını bildirdi.

Konya, hava ambulansına kavuştu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000