19 Ocak 2011, Çarşamba 08:32:27

"KONTROLÖRLERİN ÜZERİNDE BASKI VARDI"

Rusya'nın Smolensk kentinde yaşanan ve Polonya Devlet Başkanı ile üst düzey yetkililerin hayatını kaybettiği kazada Polonya Rusya'yı suçlamaya devam etti.
Rusya’nın Smolensk kentinde geçtiğimiz Nisan ayında yaşanan ve Polonya Devlet Başkanı Kaçinski ve diğer üst düzey devlet yetkililerinin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili son gelişme: Varşova, kazayla ilgili kendi raporlarını açıklayarak Rus tarafını suçladı. Polonyalı uzmanlar, kazanın "üzerlerinde baskı kurulan" Rus kule görevlilerinin hatasından dolayı gerçekleştiğini savundu. İşte ayrıntılar:

Smolensk’teki kazanın nedenini araştıran Rus heyetin geçen hafta raporunu duyurmasından sonra, dün de Polonyalı komite raporunu açıkladı. Raporda, kazanın Rusya’nın açıkladığı gibi mürettebat hatasından değil, “üzerlerinde baskı oluşturulan” Rus kule görevlilerinin hatalarından dolayı meydana geldiği öne sürüldü.

Kazada yaşamını yitiren eski Polonya Devlet Başkanı Leh Kaçinsk’nin damadı Martsin Dubenetski, kısa süre önce yaptığı açıklamada kazayla ilgili Rusya’yı suçlamıştı. Kazayı Rusya’nın organize ettiğini savunan Dubenetski, Moskova’nın kazanın nedeniyle ilgili gerçekleri gizlediğini, Rusya’nın Polonya’da yaklaşan seçimler, 2008’de Gürcistan’la yaşanan savaştaki gelişmeler ve Polonya’nın Avrupa Birliği’ndeki Rusya karşıtı tutumundan dolayı bu kazayı tasarladığını öne sürmüştü.

Rusya ise suçlamaları kabul etmedi ve mürettebat ile kule görevlileri arasındaki tüm görüşmelerin bant kaydını açıkladı.

(Türkrus)
"KONTROLÖRLERİN ÜZERİNDE BASKI VARDI"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000