03 Şubat 2012, Cuma 09:41:07

KONTROLÖR YOKSA İTFAİYECİ VAR!

Hindistan'ın Andra Pradeş Eyaleti'ndeki Tirupati'deki Renigunta Havalimanı'nın kontrol kulesinin elemanı işe gecikince içinde 70 yolcu bulunan uçağı itfaiyeci indirdi
  • neden itfayeci atc olunca gülerken müdür olması zoruna gitti
  • bu gerizekalıca yapılan yorumu esfle kınıyorum itfaiyecilerin sizden neyi eksik gecenlerde gördük ne kadr akıllı olduğunuzu piste slot diyeni bile kuleci yapmışlar sivil havacılık genel mdğrlüğü yapsın pilotlara yapılan sınavdan bakalım kacınız gecebileceksiniz sınavı ben ozaman göreyim sizi
  • bende bir atcyim bu atc leri bu kadar büyütmeyin türkiyede itfayiciden müdür bile oluyor
  • bu olay turkiyede olsa bir sekilde konuyu sanal pilotlar gercek pilotlara getirirdi.. ne yapar eder getirdi cakma pilotlar :)
  • bu olay yıllar önce antalyada yaşanan bir olayı anımsattı.tırlatan kuleci antalya ya gelen uçaklara: KALKIŞ MEYDANLARINIZA GERİ DÖNÜN talimatı vermişti.sonrasında da bu kuleciyi "itfaiyeci"yapmışlardı.
  • einstein was here
  • @kontrolör: canım kaç kişi okumuş bi bak habere... İtfaiyeci bizim kahramanımız. İtfaiyeci reyiz, O'nu tek geçeriz...
  • Eğer o uçak düşseydi kahraman yazdığınız itfaiyeci kardeşimiz kaç yıl hapis cezası yerdi ve vicdan azabından hayatı mahvolurdu. Kule çalışanlarının ağzından çıkan her bir kelimenin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyordur. Site yönetiminde bulunanların haber verirken daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. MEA
  • Havacılık kuaralları açık ve nettir ayrıca uluslararasıdır.Burda ki olay itfaiyeci için kahraman yazılmış ya bence bunun tam karşılığı işgüzar veya saf olmalıydı nedenmi eğer o uçağa herhangi bir şey olsaydı o zaman kaç sene hapis cezası alırdı veya neyle yargılanırdı bundan haberi olmadığı için.Böyle bir durumda kural açık ve nettir uçak divert edip başka bir meydana gidecek sonrada olayla ilgili rapor tutacak,sonucunda da gerekli çalışma yapılacak ve sorumlularla ilgili cezai işlem uygulanacak.Arkadaşlar bu tazr haberlere itibar edip kimse yapılan işleri hafife almasın çünkü bir kontrolörün ağzından çıkan her kelime büyük sorumluluk içerir ve bunun şakası yoktur.saygılar.
  • Foto güzelmiş yönetici kardeş. En çok arka sırada, sağdan ikinci kamyonu beYendim.
Hindistan'da yaşanan ilginç olay şöyle gerçekleşti: Jet Airways"e ait, Haydarabad'dan gelen uçağın pilotu kontrol kulesiyle irtibat kurmaya çalıştı ancak kimseyi bulamadı.

Saat 7.00'de işe gelmesi gereken kule görevlisinin gelmediği anlaşılınca havalimanı itfaiyecisi M. Basha kuleye çıktı. Bahsa cep telefonundan kontrol kulesi müdür yardımcısı Janardhan'ı aradı.

Basha, 40 dakika süreyle cep telefonu aracılığıyla Janardhan'dan aldığı talimatlarla 7.40'ta uçağı kazasız indirdi. Basha, saat 08.00'de inecek olan, 106 kişiyi taşıyan Spicejet uçağının pilotuyla da irtibat kurdu ancak o uçak inmeden önce kule görevlilerinden biri gelip kahraman itfaiyeciden nöbeti devraldı.
KONTROLÖR YOKSA İTFAİYECİ VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 12 yıl önce
neden itfayeci atc olunca gülerken müdür olması zoruna gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu gerizekalıca yapılan yorumu esfle kınıyorum itfaiyecilerin sizden neyi eksik gecenlerde gördük ne kadr akıllı olduğunuzu piste slot diyeni bile kuleci yapmışlar sivil havacılık genel mdğrlüğü yapsın pilotlara yapılan sınavdan bakalım kacınız gecebileceksiniz sınavı ben ozaman göreyim sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bende bir atcyim bu atc leri bu kadar büyütmeyin türkiyede itfayiciden müdür bile oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu olay turkiyede olsa bir sekilde konuyu sanal pilotlar gercek pilotlara getirirdi.. ne yapar eder getirdi cakma pilotlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu olay yıllar önce antalyada yaşanan bir olayı anımsattı.tırlatan kuleci antalya ya gelen uçaklara: KALKIŞ MEYDANLARINIZA GERİ DÖNÜN talimatı vermişti.sonrasında da bu kuleciyi "itfaiyeci"yapmışlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
einstein was here

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
@kontrolör: canım kaç kişi okumuş bi bak habere... İtfaiyeci bizim kahramanımız. İtfaiyeci reyiz, O'nu tek geçeriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer o uçak düşseydi kahraman yazdığınız itfaiyeci kardeşimiz kaç yıl hapis cezası yerdi ve vicdan azabından hayatı mahvolurdu. Kule çalışanlarının ağzından çıkan her bir kelimenin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyordur. Site yönetiminde bulunanların haber verirken daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. MEA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havacılık kuaralları açık ve nettir ayrıca uluslararasıdır.Burda ki olay itfaiyeci için kahraman yazılmış ya bence bunun tam karşılığı işgüzar veya saf olmalıydı nedenmi eğer o uçağa herhangi bir şey olsaydı o zaman kaç sene hapis cezası alırdı veya neyle yargılanırdı bundan haberi olmadığı için.Böyle bir durumda kural açık ve nettir uçak divert edip başka bir meydana gidecek sonrada olayla ilgili rapor tutacak,sonucunda da gerekli çalışma yapılacak ve sorumlularla ilgili cezai işlem uygulanacak.Arkadaşlar bu tazr haberlere itibar edip kimse yapılan işleri hafife almasın çünkü bir kontrolörün ağzından çıkan her kelime büyük sorumluluk içerir ve bunun şakası yoktur.saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Foto güzelmiş yönetici kardeş. En çok arka sırada, sağdan ikinci kamyonu beYendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000