24 Mayıs 2012, Perşembe 17:55:16

KONTROLÖR HATASI MI?

Endonezya’da 9 Mayıs 2012 tarihinde yaptığı tanıtım uçuşu sırasında Salak dağına çarparak parçalanan Sukhoi SuperJet 100′ün bulunan kokpit ses kayıt cihazından ilk alınan verilere göre Terrain-Warning System adı verilen mania uyarı sistemininin çalışır durumda olduğu ortaya çıktı.
  • ATC RUMUZUNA; vay arkadaş!!!pilotun gözü IFR ise nereye bakar!!! vay arkadaş!!!
  • Olay o değil güzel kardeşim. Olay kontrolörün ekranı ile uçağın bulunduğu bölüm arasındaki senkronizasyon farkı varmış. Saçmalığa bak. Suçu atacak başka bir yer bulamamışlar şimdide cihazlar suçlu :)
  • Radar bilgilerinde senkronizasyon hatası varmış denir.Radar ünitesinde bulunan nöbetçi ATSEP içeri atılır.
  • vay arkadaş!!! kafanıza taş düşse kontrolörden bileceksiniz. afedersiniz ama adamın GPWS'si çalışıyormuş ee bu durumda kontrolör adamı alçaltmaması gereken yerde alçaltmış bile olsa alet pilotu uyarmıştır. bu pilotun gözü nereye bakıyor diye sorcağınıza neden kontrolör hatası diyorsunuz?

Rus yetkililer yaptıkları açıklamada kazanın gerçek sebebinin anlaşılması için Endonezya’lı yetkililerle beraber çalıştıklarını ve incelenen verilere göre uçağın gerek trafik uyarı sisteminde gerekse mania uyarı sisteminde herhangi bir arızaya rastlanmadığını söylediler.

Yapılan açıklamada Hava Trafik Kontrol ünitesindeki radar bilgileri ile kontrolün ekranına düşen görüntüler arasında bir senkronizasyon bozukluğu olabileceği bu durumda hava trafik kontrolörünün uçağı erken alçaltmış olabileceği belirtildi.

İŞTE O GÜN YAPILAN İLK DENEME UÇUŞU. BU UÇUŞUN ARDINDAN UÇAK SALAK DAĞINA ÇARPTI

 

KONTROLÖR HATASI MI?

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ATC RUMUZUNA; vay arkadaş!!!pilotun gözü IFR ise nereye bakar!!! vay arkadaş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 12 yıl önce
Olay o değil güzel kardeşim. Olay kontrolörün ekranı ile uçağın bulunduğu bölüm arasındaki senkronizasyon farkı varmış. Saçmalığa bak. Suçu atacak başka bir yer bulamamışlar şimdide cihazlar suçlu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATSEP ~ 12 yıl önce
Radar bilgilerinde senkronizasyon hatası varmış denir.Radar ünitesinde bulunan nöbetçi ATSEP içeri atılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 12 yıl önce
vay arkadaş!!! kafanıza taş düşse kontrolörden bileceksiniz. afedersiniz ama adamın GPWS'si çalışıyormuş ee bu durumda kontrolör adamı alçaltmaması gereken yerde alçaltmış bile olsa alet pilotu uyarmıştır. bu pilotun gözü nereye bakıyor diye sorcağınıza neden kontrolör hatası diyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000