14 Ocak 2011, Cuma 08:03:06

KOMŞULAR VİZELERİ KALDIRIYOR

Gürcistan ile İran arasında vizesiz ulaşım uygulaması 26 Ocak 2011’de başlıyor.
  • Anlaşılan şu ki kaldırılan vizeler doğu ülkelerinden iyi güzel de bizim batı Avrupa'da yaşıyan 4-5 milyon vatandaşımız var ya o ülkelerin vizeleri ne zaman kalkacak?
  • nasıl yani yaaa? her iki ülkeninde taaaa Cumhuriyetin ilk yıllarından beri birbirlerine vize uygulaması yoktur. yani her iki ülkeninde vatandaşları 3 ay o ülkede kalabiliyorlar. bu uygulama Atatürk ve Reza Şah'ın ileri gelen dostluklarına istinaden o zamanlarda yapılmış ki ben 2 yıl İran'da yaşadım ve her 3 ayda bir giriş çıkış yapmak yeterli.
  • Güzel kardeşim haberi okumadan neden yorum yapıyorsun??? Burası chat sitesi değil ki aklına geleni yazasın!!! Haberleri okumadan yalan yanlış yorum yapmak istiyorsan "h......t.com.tr" diye bir haber sitesi var. Oraya buyur.
  • bu iki ülkenin vizeleri kaldırması bizim havayolu şirketleri için avantaj olabilir..
  • iran 10 yıldır zaten vize istemiyor ki?

İki ülke, 3 Kasım 2010’da İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki’nin Tiflis ziyareti sırasında vizeleri kaldırmaya karar vermişti.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “3 Kasım 2010’da imzalanan anlaşmaya uygun olarak, her iki ülke vatandaşı bölgeye gidiş, ülkeden çıkış, uluslar arası gümrük-geçiş noktalarından transitlerde çok yönlü vize hakkını kullanacak, aynı zamanda diğer tarafta geçici kalmada çok yönlü vize hakkını kullanacak” denildi.

Her bir ülkenin vatandaşı diğer ülkede 45 güne kadar vizesiz kalabilecek.

Gürcistan ve İran ilişkilerini aktif şekilde geliştiriyor. Mayıs 2010’da Tiflis’e İran’dan bir heyet ‘geniş bir yelpazede işbirliği konularını’ görüşmek için gelmiş, 7 Haziran’da İran’ın Tiflis’teki Elçisi Macid Saber, Gürcistan Ekonomi Bakanı Zurab Pololikaşvili ile iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme konusunu görüşmüştü. 2 Kasım 2010’da 10 yıl aradan sonra Tiflis-Tahran uçak seferleri başlamıştı.
 

KOMŞULAR VİZELERİ KALDIRIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Anlaşılan şu ki kaldırılan vizeler doğu ülkelerinden iyi güzel de bizim batı Avrupa'da yaşıyan 4-5 milyon vatandaşımız var ya o ülkelerin vizeleri ne zaman kalkacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nasıl yani yaaa? her iki ülkeninde taaaa Cumhuriyetin ilk yıllarından beri birbirlerine vize uygulaması yoktur. yani her iki ülkeninde vatandaşları 3 ay o ülkede kalabiliyorlar. bu uygulama Atatürk ve Reza Şah'ın ileri gelen dostluklarına istinaden o zamanlarda yapılmış ki ben 2 yıl İran'da yaşadım ve her 3 ayda bir giriş çıkış yapmak yeterli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel kardeşim haberi okumadan neden yorum yapıyorsun??? Burası chat sitesi değil ki aklına geleni yazasın!!! Haberleri okumadan yalan yanlış yorum yapmak istiyorsan "h......t.com.tr" diye bir haber sitesi var. Oraya buyur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu iki ülkenin vizeleri kaldırması bizim havayolu şirketleri için avantaj olabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iran 10 yıldır zaten vize istemiyor ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000