28 Eylül 2013, Cumartesi 08:05:04

KOMŞUDA UÇAK PANİĞİ!

Bulgaristan hava kuvvetlerine ait uçakların, bakımı yapılamadığı için uçacak durumda olmadığı bildirildi...
  • beğenmediğiniz bulgaristan ın, halkın elektrik fiyatlarını protesto etmesi nedeni ile aşırı güç kullanan polisin tavrı için hükümeti ile istifa eden bir başbakanı da vardır.
  • tamam, saygılar dedik,airport yönetimine de teşekkür ettik, uzatıyorsunuz ama. bu memleket menderesi de bilir, diğerlerinide; iktisat yaşanılandır; bu memleketin insanları bugün et,yumurta,ekmek,süt fiyatlarının kısacası yarının derdinde insanlar, o dediklerinize çok şey yazarım ama olmaz, 6-7 eylül olayları, kıbrıs politikası, abd ile ilişkiler,fabrikaların, köy enstitülerinin kapatılması, dışa bağımlı politika, kore savaşı,nato olayları, soğuk savaşa geçiş, özel harp dairesini kurulması, tahkikat komisyonları, vatan cephesi, kamulaştırma,özelleştirme olayları,bebek davası vs falan ama kimsenin umurunda değil bunlar yarın ekmek kaç para olacak,borcumu ödermiyim,kira artacak mı, servis parası, kömür, makarna gelir mi, ulaşıma zam varmı, doğal gaz,elektrik... kimsenin umurunda değil,cari açık,borç,borsa,dolar,... vatan satılmış,bayrak inmiş,kimsenin umuru değil...sen sıkma canını, her su yolunu bulur.her millet layık olduğu gibi yönetilir. bugün gibi.
  • avrupanin ve avrupa birliginin en gariban ülkesi..Kapikuleden cikin daha cikisda farkediyorsunuz bunu,,Birakin ucak ucurmayi araba kullanicak yollari yok.Sofya ya plovdiv cevre yolundan girmenizi tavsiye ederim,,görün rezilligi..!!!
  • ya sız zaten ne kadar vatanhaınlerı var onları kahraman yapar ve hatta ıcınızdekı Yuksek Allah korkusu yuzunden ulkeyı pazaralar babalar gıbı satar muslumanı muslumana vurdurmak ıcın halkın vergısını saga sola sacar ısvıcre bankalarındakı hırsızlık paralarınızın belgelerı ortaya cıkmasın dıye kasıfoglunuda sessızce kalp kırızı dıye öldürür olayın kapandıgını sanırsınız ama yemıyoruz ustat senın usaklık ettıgın abd askerı musluman dın kardeslerıne goya ırakta tecavuz ederken senın efendın abd askerı ıcın dua edıyordu ? sorması ayıp kandı dındensınız bız muslumanız ama sız bızım dınden degılsınız.bırde burda bana kalkıp ekonomı dersı verme yalaka THY yonetıcısı senıııı;) yakalandın bak :)
  • Fakat sizin, hizmet sektörünün ne anlama geldiğini bilmediğiniz anlaşılıyor. Halbu ki ekonomi bilen birisi hizmet sektörünün gelişmesinin, ekonomi ve katma değeri hakkında ki gücünü, ağırlığını bilirdir. Hizmet sektörü içinde bakacılık,mühendislik ve mimarlık gibi... bir çok konu girmektedir. Gelişmiş ülkelerde bu oran japonyada %62,ingilterede %70,abd %71 dir. Türkiye de ise bu oran %60'dır. Farkında olmadan ülke yönetimi'nin başarılı olduğunu söylemektesiniz ama farkında değilsiniz. Eğer gerçkten yakın tarih ve ekonomi bilginiz yeterli olsaydı,yazdıklarınızın tam aksini, yazmanız gerekirdi.saygılarımla _kılıç_
  • Menderes ülkeye ağır zarar vermiş bir kişidir. Günün havasına uyup aklamaya çalışmayalım. Asılmamalıydı ama adı havalimanına verilecek, türbe yapılacak biri değildi.
  • Olmasıdır. Günümüzde ki yöneticiler bu durum karşısında nükleer ve arama çalışmalarını ihale etmiş ve petrol arama çalışmalarının bütçesini 13 kat arttırmıştır. Eğer ülkemizde bu yatırımlar daha önce yapılmış olsaydı, Türkiye şuan cari fazla veren bir ülke konumuna gelirdi. Yatırımlar bir yana eğer eneji fiyatları 2003 yılında ki gibi kalsaydı şuan Türkiyenin cari açığı %2-3 gibi makul bir arada seyrederdi. Enerji fiyatlarının aşırı pahalanmasında bile,Tükiye mali istikrar ve eneji sıkıntısı yaşanmaması ise başlı başına zaten bir başarıdır. Deniz Baykalın enerji bakanı olduğu dönemde, paranız olsa bile petrol ulaşamıyordunuz.Ve ne zaman bu sorun giderileceği sorulduğu zaman, sayın baykal ''bilmiyoruz'' diyordu!!! Bizler yakın tarihi bildiğimiz için,geldiğimiz nokta da ki sıkıntıları biliyor ve çözümün yanında olmamız gerekliliğinden bahsediyoruz. Hizmet kimin tarafından gelirse gelsin,takım tutar gibi fanatik olmadan, kabul etmemiz gerekmektedir.Hizmet sektörü Türkiye evet gelişmiştir-
  • Batı ile temasa geçiyor ama sonuç alamıyor. Rusya ile temasa geçmek isteyen, Fırat ve dicle üzerine baraj kurmaya çalışan menderes,içerde ve dışardaki yerleşik yapıların engellemesine takılıyordu ki, Bir gün mecliste ''Fırat ve Dicle üzerine baraj yapılması başta olmak üzere,yapacağımız büyük projelere kimse engel olamayacak'' diyen bir başkan ne yazık ki asılmıştır. Son sözleri ise ''"Kimseye dargın değilim. Kırgınlığım yok. Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim. Bu anda karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum..." olmuştur. (Menderes hakkında size ''Adnan Menderes'in Günlüğü '' adlı kitabı tavsiye ederim. Sizinde tavsiye edebileceğiniz bir kaynak varise memnuniyetle okurum.) Menderes hakkında nasıl bir bilgiye sahipsiniz bilmiyorum ama ülkeyi kalkındırmaya çalışan bir başbakan'a, darbe yapılmasını haklı bulmuyor ve kabul etmiyorum. 2 .konu cari açık. Nükleer enerjiden bahsetmemin sebebi,Türkiyenin enerjiyi ithal eden bir ülke...
  • Bir kaç arkadaşımız; Ülke felakete gidecek,sonumuz kötü olacak,bu daha iyi günlerimiz gibi... Felaket tellağı yapmaktadır.Aynı zaman da benim yakın tarih bilmediğimi ve okuyup öğrenmem gerektiğinden bahsediyorlar. Ben şahsen tanımadığım kişiler hakkında önyargılarda bulunarak,neyi bilip,neyi bilmediği hakkın da, tabiri caizse medyumluk yapmam.Bu en hafif tabirler ile karşınızda ki muhattabınıza karşı ''ayıp''tır!Kim olursa olsun yazılarımız da ki eksik görünen veya hatalı görünen yerleri belirterek,yazı sahibinde açıklama beklemek çok daha güzel ve olgunca bir tavır olduğunu ise düşünmekteyim.Şimdi müsadenizle Adnan Menders hakkın da bir kaç veri yazmak istiyorum. Adnan Menderes;1.1950 de 1800 olan traktör sayısını,1958 sonunda 44.500 'e çıkarmıştır. 2.1950-1960 arasında Makina kimya kurumu(MKEK),Denizcilik Bankası,Et ve Balık kurumu,DMO,TPAO... gibi büyük kurumları kurmuştur. 3.1958 delasyonu karşısında Türkiyenin acil ihtiyacı olan 300 milyon doları bulmak için-
  • Bizde ve aynen diye cevap veren arkadaşa; ülkemiz bugün bir suriye, bir ırak değilse bunu o sadece sizi eğlendirmek için uçan(!) uçaklarımız ve silah gücümüze borçluyuz. Bazı arkadaşlarım terör, gezi olayları vs. diye çıkışta bulunacaktır illa ki onlara cevaben; bkz: silivri cezaevi...

Bulgaristan hava kuvvetlerine ait uçakların, bakımı yapılamadığı için uçacak durumda olmadığı bildirildi.

Savunma Bakanı Angel Naydenov, icraatlarının 100. günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Naydenov, silahlı kuvvetlerdeki sorunları dile getirerek, hava kuvvetlerine ait uçakların uçacak durumda olmadığını söyledi.

Eski Başbakan Boyko Borisov’un hükümetinden savunma alanında “ağır bir miras” aldıklarının altını çizen Naydenov, sadece Mig-29 savaş uçaklarının modernizasyonu için 75 milyon avro gerektiğini ifade etti. Naydenov’a göre, teknolojik ömrü 2029'da bitecek Mig’lerin bakımı için bu tarihe kadar en az 250 milyon avroluk bütçe gerekecek.

Yeni savaş uçağı alımının ise ülkenin ekonomik durumu yüzünden "şimdilik olanaksız" olduğunu belirten Naydenov, eski hükümeti büyük projelerin peşinde koşmak ve bu arada temel ihtiyaçları ihmal etmekle eleştirdi.

KOMŞUDA UÇAK PANİĞİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

bulgaristan ~ 11 yıl önce
beğenmediğiniz bulgaristan ın, halkın elektrik fiyatlarını protesto etmesi nedeni ile aşırı güç kullanan polisin tavrı için hükümeti ile istifa eden bir başbakanı da vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakın tarihçi... ~ 11 yıl önce
tamam, saygılar dedik,airport yönetimine de teşekkür ettik, uzatıyorsunuz ama. bu memleket menderesi de bilir, diğerlerinide; iktisat yaşanılandır; bu memleketin insanları bugün et,yumurta,ekmek,süt fiyatlarının kısacası yarının derdinde insanlar, o dediklerinize çok şey yazarım ama olmaz, 6-7 eylül olayları, kıbrıs politikası, abd ile ilişkiler,fabrikaların, köy enstitülerinin kapatılması, dışa bağımlı politika, kore savaşı,nato olayları, soğuk savaşa geçiş, özel harp dairesini kurulması, tahkikat komisyonları, vatan cephesi, kamulaştırma,özelleştirme olayları,bebek davası vs falan ama kimsenin umurunda değil bunlar yarın ekmek kaç para olacak,borcumu ödermiyim,kira artacak mı, servis parası, kömür, makarna gelir mi, ulaşıma zam varmı, doğal gaz,elektrik... kimsenin umurunda değil,cari açık,borç,borsa,dolar,... vatan satılmış,bayrak inmiş,kimsenin umuru değil...sen sıkma canını, her su yolunu bulur.her millet layık olduğu gibi yönetilir. bugün gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
avrupanin ve avrupa birliginin en gariban ülkesi..Kapikuleden cikin daha cikisda farkediyorsunuz bunu,,Birakin ucak ucurmayi araba kullanicak yollari yok.Sofya ya plovdiv cevre yolundan girmenizi tavsiye ederim,,görün rezilligi..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leynnnn ~ 11 yıl önce
ya sız zaten ne kadar vatanhaınlerı var onları kahraman yapar ve hatta ıcınızdekı Yuksek Allah korkusu yuzunden ulkeyı pazaralar babalar gıbı satar muslumanı muslumana vurdurmak ıcın halkın vergısını saga sola sacar ısvıcre bankalarındakı hırsızlık paralarınızın belgelerı ortaya cıkmasın dıye kasıfoglunuda sessızce kalp kırızı dıye öldürür olayın kapandıgını sanırsınız ama yemıyoruz ustat senın usaklık ettıgın abd askerı musluman dın kardeslerıne goya ırakta tecavuz ederken senın efendın abd askerı ıcın dua edıyordu ? sorması ayıp kandı dındensınız bız muslumanız ama sız bızım dınden degılsınız.bırde burda bana kalkıp ekonomı dersı verme yalaka THY yonetıcısı senıııı;) yakalandın bak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakın Tarih-4 ~ 11 yıl önce
Fakat sizin, hizmet sektörünün ne anlama geldiğini bilmediğiniz anlaşılıyor. Halbu ki ekonomi bilen birisi hizmet sektörünün gelişmesinin, ekonomi ve katma değeri hakkında ki gücünü, ağırlığını bilirdir. Hizmet sektörü içinde bakacılık,mühendislik ve mimarlık gibi... bir çok konu girmektedir. Gelişmiş ülkelerde bu oran japonyada %62,ingilterede %70,abd %71 dir. Türkiye de ise bu oran %60'dır. Farkında olmadan ülke yönetimi'nin başarılı olduğunu söylemektesiniz ama farkında değilsiniz. Eğer gerçkten yakın tarih ve ekonomi bilginiz yeterli olsaydı,yazdıklarınızın tam aksini, yazmanız gerekirdi.saygılarımla _kılıç_

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Menderes ülkeye ağır zarar vermiş bir kişidir. Günün havasına uyup aklamaya çalışmayalım. Asılmamalıydı ama adı havalimanına verilecek, türbe yapılacak biri değildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakın Tarih-3 ~ 11 yıl önce
Olmasıdır. Günümüzde ki yöneticiler bu durum karşısında nükleer ve arama çalışmalarını ihale etmiş ve petrol arama çalışmalarının bütçesini 13 kat arttırmıştır. Eğer ülkemizde bu yatırımlar daha önce yapılmış olsaydı, Türkiye şuan cari fazla veren bir ülke konumuna gelirdi. Yatırımlar bir yana eğer eneji fiyatları 2003 yılında ki gibi kalsaydı şuan Türkiyenin cari açığı %2-3 gibi makul bir arada seyrederdi. Enerji fiyatlarının aşırı pahalanmasında bile,Tükiye mali istikrar ve eneji sıkıntısı yaşanmaması ise başlı başına zaten bir başarıdır. Deniz Baykalın enerji bakanı olduğu dönemde, paranız olsa bile petrol ulaşamıyordunuz.Ve ne zaman bu sorun giderileceği sorulduğu zaman, sayın baykal ''bilmiyoruz'' diyordu!!! Bizler yakın tarihi bildiğimiz için,geldiğimiz nokta da ki sıkıntıları biliyor ve çözümün yanında olmamız gerekliliğinden bahsediyoruz. Hizmet kimin tarafından gelirse gelsin,takım tutar gibi fanatik olmadan, kabul etmemiz gerekmektedir.Hizmet sektörü Türkiye evet gelişmiştir-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakın Tarih-2 ~ 11 yıl önce
Batı ile temasa geçiyor ama sonuç alamıyor. Rusya ile temasa geçmek isteyen, Fırat ve dicle üzerine baraj kurmaya çalışan menderes,içerde ve dışardaki yerleşik yapıların engellemesine takılıyordu ki, Bir gün mecliste ''Fırat ve Dicle üzerine baraj yapılması başta olmak üzere,yapacağımız büyük projelere kimse engel olamayacak'' diyen bir başkan ne yazık ki asılmıştır. Son sözleri ise ''"Kimseye dargın değilim. Kırgınlığım yok. Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim. Bu anda karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum..." olmuştur. (Menderes hakkında size ''Adnan Menderes'in Günlüğü '' adlı kitabı tavsiye ederim. Sizinde tavsiye edebileceğiniz bir kaynak varise memnuniyetle okurum.) Menderes hakkında nasıl bir bilgiye sahipsiniz bilmiyorum ama ülkeyi kalkındırmaya çalışan bir başbakan'a, darbe yapılmasını haklı bulmuyor ve kabul etmiyorum. 2 .konu cari açık. Nükleer enerjiden bahsetmemin sebebi,Türkiyenin enerjiyi ithal eden bir ülke...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakın Tarih-1 ~ 11 yıl önce
Bir kaç arkadaşımız; Ülke felakete gidecek,sonumuz kötü olacak,bu daha iyi günlerimiz gibi... Felaket tellağı yapmaktadır.Aynı zaman da benim yakın tarih bilmediğimi ve okuyup öğrenmem gerektiğinden bahsediyorlar. Ben şahsen tanımadığım kişiler hakkında önyargılarda bulunarak,neyi bilip,neyi bilmediği hakkın da, tabiri caizse medyumluk yapmam.Bu en hafif tabirler ile karşınızda ki muhattabınıza karşı ''ayıp''tır!Kim olursa olsun yazılarımız da ki eksik görünen veya hatalı görünen yerleri belirterek,yazı sahibinde açıklama beklemek çok daha güzel ve olgunca bir tavır olduğunu ise düşünmekteyim.Şimdi müsadenizle Adnan Menders hakkın da bir kaç veri yazmak istiyorum. Adnan Menderes;1.1950 de 1800 olan traktör sayısını,1958 sonunda 44.500 'e çıkarmıştır. 2.1950-1960 arasında Makina kimya kurumu(MKEK),Denizcilik Bankası,Et ve Balık kurumu,DMO,TPAO... gibi büyük kurumları kurmuştur. 3.1958 delasyonu karşısında Türkiyenin acil ihtiyacı olan 300 milyon doları bulmak için-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bizde ve aynen diye cevap veren arkadaşa; ülkemiz bugün bir suriye, bir ırak değilse bunu o sadece sizi eğlendirmek için uçan(!) uçaklarımız ve silah gücümüze borçluyuz. Bazı arkadaşlarım terör, gezi olayları vs. diye çıkışta bulunacaktır illa ki onlara cevaben; bkz: silivri cezaevi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bizde ~ 11 yıl önce
evet çok işe yarıyor ama biz göremiyoruz. Sizde haklısınız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000