15 Ağustos 2011, Pazartesi 11:23:32

KOMPLO TEORİSYENLERİ

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan bu hafta köşesinde, ülkemizde yaşanan helikopter kazalarının mevzuat eksikliği nedeniyle spekülasyonlar yaratmasından ve Muhsin Yazıcıoğlu kazasını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlanmasından duyduğu rahatsızlığı köşesine taşıdı.
  • En kolayı komplo teorisi üretmektir. Çünkü herhangi bir gereçeğe ihtiyaç duymazsınız, hayali senaryolar da üretebilirsiniz. Zor olan ise sorumluları bulmaktır. Mesela Türkiye'de Arama Kurtarma'dan sorumlu birim olan Denizcilik Müsteşarlığı arama kurtarmayı nasıl yönetmiş? Kara üzeri arama kurtarmadan sorumlu olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza anında ne gibi faaliyetlerde bulunmuş bir araştırın bakalım. Sorumlular ve gereğini yapmayanlar bir bir ortaya çıksın...
  • Sefa Bey Helikopter işletmeciliğine değiniyor. Bu işin diğer tarafı ise kazadnan sonra yaşananlar. Sivil-asker Arama Kurtarma personelinin en ciddi sınavı olan bu kaza da yine DDK ve Cumhubaşkanımıza sorulmalıdır. 21. yy.da nasıl olur da böyle bir A/K fiyaskosunun üstü kapanır. Kendi yönergesini yazıp uygulayan kişiler kazalarda kurtardıkları canlar için alkışlandıkları kadar, bunun gibi yetersiz kaldıkları durumlar için de eleştirilmelidirler. Çok yazk oldu. A/K işi "outdoor activity" değildir. Buralardan alınan sertifikalar size adece dağcılık federasyonunda lisanslı hocalık yolu ekmek kapısı açmaz.. Bunun denetimi şarttır.
Dünya var olduğundan bu yana, komplo teorileri de var olmuştur. Ancak bizim ülkemizdeki komplo teorisyenleri, diğerlerine on basarlar. Bir olay olmasın, anında bu teorisyenler devreye girer ve olmadık varsayımlarla adeta senaryo yazarlar. Özellikle havacılık kaza ve olaylarında hep böyledir.

KOMPLO TEORİSYENLERİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
En kolayı komplo teorisi üretmektir. Çünkü herhangi bir gereçeğe ihtiyaç duymazsınız, hayali senaryolar da üretebilirsiniz. Zor olan ise sorumluları bulmaktır. Mesela Türkiye'de Arama Kurtarma'dan sorumlu birim olan Denizcilik Müsteşarlığı arama kurtarmayı nasıl yönetmiş? Kara üzeri arama kurtarmadan sorumlu olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza anında ne gibi faaliyetlerde bulunmuş bir araştırın bakalım. Sorumlular ve gereğini yapmayanlar bir bir ortaya çıksın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sefa Bey Helikopter işletmeciliğine değiniyor. Bu işin diğer tarafı ise kazadnan sonra yaşananlar. Sivil-asker Arama Kurtarma personelinin en ciddi sınavı olan bu kaza da yine DDK ve Cumhubaşkanımıza sorulmalıdır. 21. yy.da nasıl olur da böyle bir A/K fiyaskosunun üstü kapanır. Kendi yönergesini yazıp uygulayan kişiler kazalarda kurtardıkları canlar için alkışlandıkları kadar, bunun gibi yetersiz kaldıkları durumlar için de eleştirilmelidirler. Çok yazk oldu. A/K işi "outdoor activity" değildir. Buralardan alınan sertifikalar size adece dağcılık federasyonunda lisanslı hocalık yolu ekmek kapısı açmaz.. Bunun denetimi şarttır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000