10 Şubat 2010, Çarşamba 07:02:10

Köln Havaalanı'nda vize çilesi!

Cem Yılmaz ve Ferdi Tayfur’dan sonra Faruk K. da havaalanında dört saat bekletildi. Üstelik, Faruk K.’nın vizesi de vardı. Ancak konser afişini gösterdikten sonra serbest bırakılan sanatçı Faruk K., “Kendi vizelerini bile tanımıyorlar” dedi.
  • Türkiye üzerinden AB ülkelerine gelen 3.Ülke vatandaslarinin iadesinde Türkiye geri almasini istemektedir.Biz buna onay vermedigimizden,onlarda kendilerini korumak icin,bize vize uygulamaga vezorluk cikarmaga devam ediyorlar.Ferdi Tayfur 70 bin EURO'luk tazminat davasi acacagindan bahsetmis idi,acaba Avukati bu tavsiyede bulundumu?Ve davayi acabildimi?Sorun burada.Biz konusuruz,yorum yapariz.Ben bu isin basinda yazdigi müddetce takip edecegim.Cok konusacagiz ama birsey yapmayacagiz.
  • Bu Türk insanın sorunu değil ki bizi yönetenlerin sorunu. Ama adamlar da durmadan çalışıyorlar. Suriye, Arnavutluk vs. gibi dünyada sayılı sözü geçen ülkeler ile aramızdaki vizeleri kaldırdılar. Daha ne yapsınlar. Durmak yok yola devam...
  • kaldırılan vizelerin oluşturduğu gündemde avrupadan bilindik manzaralar gözardı ediliyor. elbette hükümet birşeyler yapmalı. dahası yurtdışındaki insanlarımızın durumları, orada hakkımızda oluşturdukları imaj ve de kriminal hadiseler titizlikle incelenmeli.
  • Orada bir Konsolos'umuz yok mu?
  • Bun tip sorunlar tekil değil. Pek çok kişinin başına gelen olaylar. Bunu çözüm yeri de hükemet. Hükümetin belli bir gücü var.Bunu inkar etmiyorum ama niye bunu kulanmazlar? İran pasaportu bile daha işlevsel :Eminim onların vatandaşları bu tip muamele ile karşılaşmıyor.Şu işi bir an önce çözelim.

Cem Yılmaz ve Ferdi Tayfur’dan sonra pop sanatçısı Faruk K. da vize engeline takıldı. Faruk K. vizesi olduğu halde saatlerce havaalanında bekletildi. 5 Şubat’ta konser vermek üzere gittiği Köln’de bekletilen, ancak konserinin afişi geldikten sonra girişine izin verilen Faruk K., gümrük polisinin uygulamasını “Trajikomik” olarak nitelendirdi.

Defalarca girdim

Faruk K. “Beş yıldır birer yıllık vize alıyorum. Daha önce defalarca Almanya’ya geldim. Hiç sorun yaşamadım. Ama bu kez çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Gümrük polisi vizem olmasına rağmen konser afişini görmek istedi. Yanımda olmadığını söyleyince kenara geçip beklememi istedi. Bu sırada herkes bana bakıyordu Yolculardan bazıları beni tanıdılar ve polise sanatçı olduğumu söylediler. Ancak memur dikkate almadı. Herkes geçip gittikten sonra beni karakola götürdüler. Dört saat beklettiler. Menajerim gelip afişi göstermeseydi beni ilk uçakla geri göndereceklerdi. Hiç bu kadar aşağılanmamıştım.”

Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Faruk K., “Türkiye’den konser için gelen sanatçı arkadaşlarıma önerim, konser afişlerini de yanlarında getirmeleri. Hatta tişört üzerine bastırsınlar. Sorduklarında ceketlerinin düğmesini açıp göstersinler. Sadece pasaport ve vizeyle girmeye kalkarsanız bana yapılan muameleyle karşılaşabilirsiniz. Türkiye’deki Alman Konsolosluğu bana verdiği vizenin üzerine ‘Sadece konser için geçerli’ mührü de vurdu. Ancak Alman gümrük memuru buna rağmen kendi vizelerini tanımadı” diye konuştu.

Dava açabilir

Köln Barosu avukatlarından Ali Ayman, Faruk K.’nın Alman makamlarını mahkemeye verebileceğini belirterek, “Türkiye ile AB arasında imzalanan Ortaklık Konseyi kararları ve son olarak Avrupa Adalet Divanı’nda alınan ‘Soysal’ kararı gereğince Türkiye’den gelen sanatçı, sporcu, işadamı gibi hizmet sektörüne yönelik amaçla gelenlerin yanı sıra, hastalar ve turistlerin vize alması gerekmiyor” dedi. “Faruk K.’nın her şeyden önce vizesi var” diyen Ayman, “Dolayısıyla sanatçı olduğuna yönelik bir ispata ihtiyacı yok” diye konuştu.

(Hürriyet)

Köln Havaalanı'nda vize çilesi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye üzerinden AB ülkelerine gelen 3.Ülke vatandaslarinin iadesinde Türkiye geri almasini istemektedir.Biz buna onay vermedigimizden,onlarda kendilerini korumak icin,bize vize uygulamaga vezorluk cikarmaga devam ediyorlar.Ferdi Tayfur 70 bin EURO'luk tazminat davasi acacagindan bahsetmis idi,acaba Avukati bu tavsiyede bulundumu?Ve davayi acabildimi?Sorun burada.Biz konusuruz,yorum yapariz.Ben bu isin basinda yazdigi müddetce takip edecegim.Cok konusacagiz ama birsey yapmayacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu Türk insanın sorunu değil ki bizi yönetenlerin sorunu. Ama adamlar da durmadan çalışıyorlar. Suriye, Arnavutluk vs. gibi dünyada sayılı sözü geçen ülkeler ile aramızdaki vizeleri kaldırdılar. Daha ne yapsınlar. Durmak yok yola devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaldırılan vizelerin oluşturduğu gündemde avrupadan bilindik manzaralar gözardı ediliyor. elbette hükümet birşeyler yapmalı. dahası yurtdışındaki insanlarımızın durumları, orada hakkımızda oluşturdukları imaj ve de kriminal hadiseler titizlikle incelenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orada bir Konsolos'umuz yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bun tip sorunlar tekil değil. Pek çok kişinin başına gelen olaylar. Bunu çözüm yeri de hükemet. Hükümetin belli bir gücü var.Bunu inkar etmiyorum ama niye bunu kulanmazlar? İran pasaportu bile daha işlevsel :Eminim onların vatandaşları bu tip muamele ile karşılaşmıyor.Şu işi bir an önce çözelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000