18 Ocak 2015, Pazar 17:09:53

KOKPİTTE KAVGA ŞOKU!

Hindistan'da Air India Havayolları'na ait bir uçağın kokpitinde, pilot ile uçuş mühendisi arasında yaşanan kavga sonucu uçuş 3 saat gecikmeli yapılabildi.
  • Ben ucagi hazirlarimda senin icin degil sirketim icin baba sefere gidermis gorende bagdat 'i fethedecek sanir.Yolcu tasiyorsun sen arkadasim bizim servis soforude artist senin gibi zannedersinki o olmasa sirket batacak hepmiz patron icin calisiyoruz onlarda paramizi veriyor.sen nesinki amacin yolcu tasimak unutma soforluk yapiyorsun unutma artist.
  • Burada yazılan yorumları gerçek kişilerin yazdığını sanmıyorum. Ben kesinlikle yazılan yorumların gerçeği yansıttığına inanmıyorum. Son zamanlarda iki birim arasında bu tarz çatışma çok nadir gördüm. Eskiden asker kökenli pilotlar kendilerini sivil yaşama adapte edemediğinden kaynaklı olaylar sık oluyordu. Şimdi herkes ekmek davası peşinde. Konumunu koruma derdinde. Ne teknisyenin yaptığı iş pilotu ilgilendirir ne de pilotun yaptığı iş teknisyeni. Kimse kendi yetki ve sorumluluğu sınırından öteye gidemez. Neticede bütün herkes asıl patrona çalışıyor. Keyfe keder uçağı kimse uçurmuyorum diyemez. Kaos çıkaranı hiçbir yerde tutmazlar. Kimse kendini kaf dağında görmesin.
  • Beyler uçak düşünce herkes ölüyo ayrım yok kavgaya da gerek yok :))
  • teknik camiadaki arkadaşlara önerim sakin olsunlar, uçağın yerdeki kontrolü bizde. kokpit veya kabin ekibi ne derse desin akıllı ve kurallara hakim bir teknisyen hiçbir sorun yaşamaz. kokpit ekibi egosuyla haraket eder, bunu unutmayın.uçağı terkederken o çöpünü de al, yoksa diğer arkadaşın alıyor.
  • YARD.PLT olum askerlik bitti assubay yok karsinda 4+1 yil okumus butun dunyada ground engineer olarak gecen sadece thy teknisyen olarak gecen bilgili adamlar var karsinda biz ucagi verirsek al tabi coook calis kaptan ol ondan sonra .yok biz ucagi veriyorsak sen almiyorsan hesabini versin senin yerine yabanci alirlar.Senin gucun yetmez bize sonucta burasi bize en yuksek maas veren sirket degil.bize sirket cok olmadi yurddisi yapar qatar emirates yapariz sen ne yaparsin onu dusun sen benim amirim degilsin kendine gel benim amirim hat bakim baskani.Senin gibi tipler nerden cikiyor karsimiza eziksin olum sen.
  • YRD.PLT 'a -Yakınlarda olsanda sana haddini bir bildirsem, şöyle tadı damağında kalsa "bir daha" desen...
  • Yorumlar. Kardeslik havasi icerisinde olmali havaciliktan anliyan. Bilimsel. Konussun. Lutfen Bu koseler bizim kosemiz. Ve yorumu yapan. Genelde havaci kardeslerimizdir. Kimi emekli kimi. Goreve devam ediyor . Allah herkese Saglikli omur versin Bostondan hepinize. Sevgi ve selamlarimi arz ediyorum . Ucak. Ve. NDT. Uzmani
  • Bu Dusunce ile. Ucus isletmeyi degil. A. Kapisini. Veya. B. Kapisini. Bulur. Ucus isletme baskanligi Oyle. Kolay yedirmezler.
  • Iletisim sorunu mu var cocpit ile...isini bilen teknisyenle sorun yasarmisiniz kaptanim....veya birileri sizin bulgunuza gerekli islemi yapmasi gerekir degilmi...asagida atar yapan pilotlarimiz kisilerin psikolojik durumunu goz onune alirsak demekki birisi sinirlerine hakim olamadi ve bunun cevabini verecektir...ki sirketler boyle bur nahos durum stemezler....simdi egri oturup dogru konusursak karsilikli bu isi en iyi sekilde yapmak zorundayiz haksizmiyim,.tekniyen olarak ben hata yaparsam raporlarsiniz..ayni sekilde sizde insansinz ve hata yapabilirdiniz,,,ama ucak uzerinde hata yapma sansimiz yok..,siz ucus esnasinda ben arizaya mudahale ederken..,profesyonellik birbirimizi sevmemizi gerektirmez...isini bilmeyen insan kokpite girmekten kaptanla diyalogtan korkar...halbuki dogru cumleler dogru zamanda kullanildiginda bircok seyi cozer...787 gibi bir ucakta kavga duyulmussa birseyler ters...gerekli onlem alinir...ama bu siddet gerektirmez...
  • Bir yere kadar yorumlarımızı okudum hep aynı şey :( nasıl bir mantığınız kimlik sorununuz var ? Kabin-kokpit-teknisyen-atc-sivil-asker-FAA-JAR-yerli-yabancı-THY-PGS ilk fırsatta hakarete varan seviyeye çıkabiliyorsunuz seviye sahiplerini tenzih edip sizleri kınıyorum her seviyede her meslekte iyi kötü vardır işkembeden yorumla birbirinize bu kadar aleni ithamlarda bulunmayın Alay etmeyin Kötüye sevinip iyiye üzülmeyin.... Yürüyün gidin be!!!!!

Hindistan yerel medyasında yer alan habere göre, Chennai şehrinde, Fransa'nın başkenti Paris'e gidecek Boeing 787 Dreamliner tipi uçağın pilotu ile uçuş mühendisi arasında kavga yaşandı.

Kaptan pilot Manick Lal'ın teknik personelin uçuş hazırlıklarını geciktirmesine kızdığı ve bunun sonucu uçuş mühendisi V. T. Kannan ile tartıştığı bildirildi. Pilotun ayrıca kokpite çok fazla kişinin girmesinden de rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor. Yaşanan tartışmada ise pilot Lal'ın yumrukladığı mühendis Kannan'ın hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Havayolu olayla ilgili soruşturma başlatırken, pilot Lal da açığa alındı.

Habere göre dün Chennai'ye Mumbai şehrinden gelen uçak, 09.45'te de başkent Yeni Delhi'ye uçması gerekiyordu. Ancak kokpitte kavga sonucu uçuş 3 saat gecikme ile başka bir pilotla yapılabildi. 120 yolcu çileli bekleyişin ardından gecikmeli olarak Yeni Delhi'den Paris'e gidebildi. (Zaman)

KOKPİTTE KAVGA ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben ucagi hazirlarimda senin icin degil sirketim icin baba sefere gidermis gorende bagdat 'i fethedecek sanir.Yolcu tasiyorsun sen arkadasim bizim servis soforude artist senin gibi zannedersinki o olmasa sirket batacak hepmiz patron icin calisiyoruz onlarda paramizi veriyor.sen nesinki amacin yolcu tasimak unutma soforluk yapiyorsun unutma artist.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 9 yıl önce
Bul o zaman pilot da şoförlük yapsınlar...
Fake hesaplar ~ 9 yıl önce
Burada yazılan yorumları gerçek kişilerin yazdığını sanmıyorum. Ben kesinlikle yazılan yorumların gerçeği yansıttığına inanmıyorum. Son zamanlarda iki birim arasında bu tarz çatışma çok nadir gördüm. Eskiden asker kökenli pilotlar kendilerini sivil yaşama adapte edemediğinden kaynaklı olaylar sık oluyordu. Şimdi herkes ekmek davası peşinde. Konumunu koruma derdinde. Ne teknisyenin yaptığı iş pilotu ilgilendirir ne de pilotun yaptığı iş teknisyeni. Kimse kendi yetki ve sorumluluğu sınırından öteye gidemez. Neticede bütün herkes asıl patrona çalışıyor. Keyfe keder uçağı kimse uçurmuyorum diyemez. Kaos çıkaranı hiçbir yerde tutmazlar. Kimse kendini kaf dağında görmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beyler uçak düşünce herkes ölüyo ayrım yok kavgaya da gerek yok :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
technic01 ~ 9 yıl önce
teknik camiadaki arkadaşlara önerim sakin olsunlar, uçağın yerdeki kontrolü bizde. kokpit veya kabin ekibi ne derse desin akıllı ve kurallara hakim bir teknisyen hiçbir sorun yaşamaz. kokpit ekibi egosuyla haraket eder, bunu unutmayın.uçağı terkederken o çöpünü de al, yoksa diğer arkadaşın alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
YARD.PLT olum askerlik bitti assubay yok karsinda 4+1 yil okumus butun dunyada ground engineer olarak gecen sadece thy teknisyen olarak gecen bilgili adamlar var karsinda biz ucagi verirsek al tabi coook calis kaptan ol ondan sonra .yok biz ucagi veriyorsak sen almiyorsan hesabini versin senin yerine yabanci alirlar.Senin gucun yetmez bize sonucta burasi bize en yuksek maas veren sirket degil.bize sirket cok olmadi yurddisi yapar qatar emirates yapariz sen ne yaparsin onu dusun sen benim amirim degilsin kendine gel benim amirim hat bakim baskani.Senin gibi tipler nerden cikiyor karsimiza eziksin olum sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
YRD.PLT 'a -Yakınlarda olsanda sana haddini bir bildirsem, şöyle tadı damağında kalsa "bir daha" desen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 9 yıl önce
sen git de uçağı hazırla... Baba sefere gider...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yorumlar. Kardeslik havasi icerisinde olmali havaciliktan anliyan. Bilimsel. Konussun. Lutfen Bu koseler bizim kosemiz. Ve yorumu yapan. Genelde havaci kardeslerimizdir. Kimi emekli kimi. Goreve devam ediyor . Allah herkese Saglikli omur versin Bostondan hepinize. Sevgi ve selamlarimi arz ediyorum . Ucak. Ve. NDT. Uzmani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu Dusunce ile. Ucus isletmeyi degil. A. Kapisini. Veya. B. Kapisini. Bulur. Ucus isletme baskanligi Oyle. Kolay yedirmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 9 yıl önce
Iletisim sorunu mu var cocpit ile...isini bilen teknisyenle sorun yasarmisiniz kaptanim....veya birileri sizin bulgunuza gerekli islemi yapmasi gerekir degilmi...asagida atar yapan pilotlarimiz kisilerin psikolojik durumunu goz onune alirsak demekki birisi sinirlerine hakim olamadi ve bunun cevabini verecektir...ki sirketler boyle bur nahos durum stemezler....simdi egri oturup dogru konusursak karsilikli bu isi en iyi sekilde yapmak zorundayiz haksizmiyim,.tekniyen olarak ben hata yaparsam raporlarsiniz..ayni sekilde sizde insansinz ve hata yapabilirdiniz,,,ama ucak uzerinde hata yapma sansimiz yok..,siz ucus esnasinda ben arizaya mudahale ederken..,profesyonellik birbirimizi sevmemizi gerektirmez...isini bilmeyen insan kokpite girmekten kaptanla diyalogtan korkar...halbuki dogru cumleler dogru zamanda kullanildiginda bircok seyi cozer...787 gibi bir ucakta kavga duyulmussa birseyler ters...gerekli onlem alinir...ama bu siddet gerektirmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir yere kadar yorumlarımızı okudum hep aynı şey :( nasıl bir mantığınız kimlik sorununuz var ? Kabin-kokpit-teknisyen-atc-sivil-asker-FAA-JAR-yerli-yabancı-THY-PGS ilk fırsatta hakarete varan seviyeye çıkabiliyorsunuz seviye sahiplerini tenzih edip sizleri kınıyorum her seviyede her meslekte iyi kötü vardır işkembeden yorumla birbirinize bu kadar aleni ithamlarda bulunmayın Alay etmeyin Kötüye sevinip iyiye üzülmeyin.... Yürüyün gidin be!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000