16 Ağustos 2018, Perşembe 16:14:35

Kokpitte kadın devriminin 30. yılı kutlanıyor

Lufthansa, Ağustos ayında çok özel bir yıldönümü kutluyor. Bundan tam 30 yıl önce 23 Ağustos 1988 tarihinde, Nicola Lisy ve Evi Hetzmannseder, Lufthansa’nın ilk kadın pilotları oldu.
  • Lufthansa bünyesine pilotluk dalinda 11 sene dahilim. Yaklasik bes sene thy de ucma firsatim oldu ve üzülerek söylemeliyim ki, Lufthansa havacilikda 50 sene thy nin önünde. Malesef her konuda!!!
  • bizimkiler de tekere ayak koyarak elde tesbihle poz verir. rezalet pozlar. isleri gucleri instagram

Lufthansa, Ağustos ayında çok özel bir yıldönümü kutluyor. Bundan tam 30 yıl önce 23 Ağustos 1988 tarihinde, Nicola Lisy ve Evi Hetzmannseder, Lufthansa’nın ilk kadın pilotları oldu.

Pilotluk eğitimine Bremen’de başlayan Nicola Lisy ve Evi Hetzmannseder, Phoenix, Arizona yakınlarında 2 yıl uçuş eğitiminin ardından Kanada’nın Montreal şehrinde Boeing 737 uçuş eğitimlerini tamamladı. Yaklaşık on yıl sonra ise Nicola Lisy, 31 Ocak 2000'de Lufthansa'nın ilk kadın kaptan pilotu oldu. Kısa bir süre sonra Şubat ayında Evi Hetzmannseder de Lisy’e katılarak kaptanlık rütbesinin sahibi oldu.

Lufthansa Grup bünyesinde hem kadın hem erkek 10.000'den fazla pilot görev almakta ve bunlardan 4.000'i Lufthansa Alman Havayolları için uçuyor. Tüm Lufthansa Grup kokpit personelinin yaklaşık yüzde 6’sı kadınlardan oluşurken, Lufthansa Alman Havayolları’nda ise bu rakam şu anda yüzde 7 olarak biliniyor. Lufthansa Grup, yerden havaya tüm yönetim pozisyonlarında kadın personelin oranını artırmayı hedefliyor. Şirket, temel hedeflerinden birini "kokpitte daha fazla kadın personel istihdam etmek" olarak açıkladı.

Tüm Lufthansa Grup Havayolları için pilotları eğiten European Flight Academy’nin mevcut eğitim kurslarındaki tüm potansiyel pilotların yüzde 15'i kadınlardan oluşuyor. Ayrıca Lufthansa Aviation Training, aktif olarak ek kadın başvuruları alıyor. Lufthansa Group, yakın gelecekte kadınlar için odaklanmış bir reklam kampanyasını da hayata geçirecek.

 

Kokpitte kadın devriminin 30. yılı kutlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Lufthansa ~ 6 yıl önce
Lufthansa bünyesine pilotluk dalinda 11 sene dahilim. Yaklasik bes sene thy de ucma firsatim oldu ve üzülerek söylemeliyim ki, Lufthansa havacilikda 50 sene thy nin önünde. Malesef her konuda!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bizimkiler ise ~ 6 yıl önce
bizimkiler de tekere ayak koyarak elde tesbihle poz verir. rezalet pozlar. isleri gucleri instagram

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 efo ~ 6 yıl önce
Aynen imzami atarim, elden telefon dusmuyor, gun gecmiyor ki yenisi peydah olmasin.. Yazik...
.. ~ 6 yıl önce
737 nin halini özetleyen gayet guzel bir pozdu
Kıskandın galiba ~ 6 yıl önce
Çok güzel ve esprili bir pozdu. Zekasını ve mizah duygusunu çok takdir etmiştim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000