14 Ağustos 2014, Perşembe 13:27:07

KOKPİTTE İLGİNÇ OLAY!

İngiltere’de tek kollu bir pilotun protez kolu iniş sırasında yerinden çıkınca uçağın kontrolünü kaybettiği açıklandı.
  • THY'ye gelsin, işi hazır. THY'de kaptan pilot olarak işe başlama şartı: 1-Türk olmamak 2- Pilot olmak (sertifika ibrazı mecbur değil, pilot olduğunuzu söylemeniz ikna olmamıza yeter) 3-Türk olmamak 4-Pilot olduğunuzu söyleyebilecek kadar İngilizce bilmek (fazlasına zaten gerekte yok, başbakanımız malum :-) ) 5- TÜrk olmamak . Eh; şimdiden hayırlı olsun.
  • hemen THY ye alsinlar, tek kolla ucak indiren expat kaptan, daha iyisini nerden bulacaklar!
  • Medical certificate class 1 alacağız diye göbeğimiz çatlıyor, demokrasinin merkezinde olan şeye bakın, adamlar aşmış.
  • Yalan haber. Değil tek kolu küçük parmağının ucu kopmuş olsa lisans iptal olur.
  • Fiziksel ozur degil la, engel. Engel. Ozur degil.
  • Yanlis bir haber. Tek kollu bir kisi Pilot olarak ucamaz
  • Xwind iniş var;kolu düşüyor, f/o ya kontrolleri verecek vakit olmayınca gaz kollarını bırakıp sağ eliyle yokeu tutuyor. Doğal olarak iniş hard landing oluyor. Bir şey olmamış değil yani, olay incelemede...
  • Birde düşünün bu olay bizim ülkemizde olsaydı seyreyleyin gürültüyü, bakın tık yok işte iş birliği bu, şimdi bu olayı biz kullanmamız gerekiyor hemde sonuna kadar, görsünler bakalım nasıl oluyormuş, alehte atıp tutmak, saygılar .
  • tek kollu pilot mu olurmuş o nasıl iş?rc uçak mı kullanıyosun tamamen saçmalık

İngiltere’de tek kollu bir pilotun protez kolu iniş sırasında yerinden çıkınca uçağın kontrolünü kaybettiği açıklandı.

Hava Kazaları Araştırma Şubesi (AAIB) konuyla ilgili yayınladığı raporda Şubat ayında Flybe Havayolları’nın Birmingham-Belfast uçuşunu gerçekleştiren pilotun inişe geçmek için otopilotu etkisiz hale getirdiği sırada protez kolunun yerinden çıktığını açıkladı.

Pilotun kısa süreliğine uçağın kontrolünü kaybettikten sonra yardımcı pilota uçağın kontrolünü teslim etmeye vakti olmadığına karar vererek tek kolu ile uçağı indirdiği, yaşananlar sırasından ne uçağın ne de uçaktaki 47 yolcunun hiç bir zarar görmediği belirtildi.

AAIB pilotun kendilerine “Gelecekte protezini kontrol ederken daha dikkatli olacağını” söylediğini belirtti ve bundan böyle tek kollu kaptan pilot ile birlikte uçan yardımcı pilotların “uçağın kontrolünü üstlerine almak için her an hazır bekleyeceklerini” açıkladı.

“Biz herkese eşit fırsatlar sunmaya özen gösteren bir işveren olmaktan gurur duyuyoruz" diyen Flybe Havayolları Uçuş Güvenliği Yöneticisi Ian Baston konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Bir çok havayolu gibi biz Sivil Havacılık Otoritesi’nin standartlarına uygun bir şekilde çalışabildikleri sürece fiziksel özürleri olan kişileri işe alıyoruz. Bu durum işe aldığımız pilotlar için de geçerli. Bu rapora konu olan kaptan pilot Flaybe’nin en güvenilen ve deneyimli pilotları arasında yer alıyor. Yaşananlar sırasında ne yolcuların ne de mürettebatın güvenliği hiç bir zaman tehlikeye girmedi ve zaten uçak da herhangi bir zarar görmedi” şeklinde konuştu.

Baston olayın ardından Flybe’nin kapsamlı bir iç soruşturma yürüttüğünü ve böyle bir olayın bir kez daha yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldığını da belirtti. (Hürriyet)

KOKPİTTE İLGİNÇ OLAY!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Volvo ~ 10 yıl önce
THY'ye gelsin, işi hazır. THY'de kaptan pilot olarak işe başlama şartı: 1-Türk olmamak 2- Pilot olmak (sertifika ibrazı mecbur değil, pilot olduğunuzu söylemeniz ikna olmamıza yeter) 3-Türk olmamak 4-Pilot olduğunuzu söyleyebilecek kadar İngilizce bilmek (fazlasına zaten gerekte yok, başbakanımız malum :-) ) 5- TÜrk olmamak . Eh; şimdiden hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fabio ~ 10 yıl önce
hemen THY ye alsinlar, tek kolla ucak indiren expat kaptan, daha iyisini nerden bulacaklar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Medical certificate class 1 alacağız diye göbeğimiz çatlıyor, demokrasinin merkezinde olan şeye bakın, adamlar aşmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skyonur ~ 10 yıl önce
Yalan haber. Değil tek kolu küçük parmağının ucu kopmuş olsa lisans iptal olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Fiziksel ozur degil la, engel. Engel. Ozur degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yanlis bir haber. Tek kollu bir kisi Pilot olarak ucamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haber dogru ~ 10 yıl önce
http://www.theguardian.com/uk-news/2014/aug/14/one-armed-pilot-belfast-flybe-heavy-landing-aaib veya videolu bbcden seyredebilirsin http://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-28791853
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Xwind iniş var;kolu düşüyor, f/o ya kontrolleri verecek vakit olmayınca gaz kollarını bırakıp sağ eliyle yokeu tutuyor. Doğal olarak iniş hard landing oluyor. Bir şey olmamış değil yani, olay incelemede...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖMER DİNÇER ~ 10 yıl önce
Birde düşünün bu olay bizim ülkemizde olsaydı seyreyleyin gürültüyü, bakın tık yok işte iş birliği bu, şimdi bu olayı biz kullanmamız gerekiyor hemde sonuna kadar, görsünler bakalım nasıl oluyormuş, alehte atıp tutmak, saygılar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rc ~ 10 yıl önce
tek kollu pilot mu olurmuş o nasıl iş?rc uçak mı kullanıyosun tamamen saçmalık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000