22 Ekim 2009, Perşembe 11:25:09

Kokpit kokpit olalı böyle uçuş ekibi görmedi

Ürdün Kraliyet Havayolları tarafından başkent Amman'dan Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yapılan bir uçuş hem ülkenin hemde dünyanın havacılık tarihine geçti.
  • Ama Dünya için sıradan bir olay. Bir yorumcu arkadaş 8 Mart'taki SunExpress uçuşundan bahsetmiş, o uçuştan yıllar önce yine SunExpress'te Kpt. Alev Hottin ve F/O Mualla Jonkman komutasında çook full bayan kabin memurlu uçuşlar yapıldı. Her iki pilot da hala SunExpress'de Kaptan olarak görev yapıyorlar ve gece, gündüz, yağmur, kar, sis, pus demeden başarıyla kariyerlerini devam ettiriyorlar.
  • ya bu ne herkes anormal bişeymiş gibi yorumlar yapmış. bu işin kadını erkeği mi var. erkeklerin egoları mı kabardı yine ne .kabul edin artık ....
  • Yetki verilirse birçok uçak kendi başına inip kalkabilecek donanıma sahiptir. havaalanlarıda aynı donanıma sahip olursa körüğe kadar uçak autopilotta gidebilir. ama bir çok ülke sivil havacılığı buna izin vermiyor.dolaysı ile uçakalrın bu özellikleri deactive ediliyor(iptal ediliyor) İnsan kontrolu ve önceliği istiyorlar. acil durumda müdahae edilsin vb gibi durmlar içinde bir tane observer pilot ile ilerde uçulabilir. kanısndayım.
  • hocam kaptan olmadan uçabilir de kaptan olmadan inemeyebilir :)))
  • kaptan bayan olmus erkek olmus hiç bi önemi yok ne de olsa kaptan olmadan da uçabilecek yetenekteki araç bunlar..(pist ve uçak modlarını ele alırsak)
  • arkadaşım bayan pilotlarda ah vah diyorlar bu duruma .
  • Bilim adamlari tarafindan kadinlarin mekanik ve teknik zekasinin zayif oldugu ispatlanmis.Zaten bu deney yapilirken araba kullanan kadinlar ilk once arastirilmis ben sahsen kadindan pilot olursa facia olur derim bu ucagada binmem
  • BENCE COK RISKLI VE SAKAT OLAN SIZIN GIBI BU TUR ZIHNIYETI KUCUCUK KAFASINDA BARINDIRAN KISININ DISPATCH OLMASINDA DEGILMI......
  • bi de kadınlar hamamı koyalım arkaya , tam olalım - bence cok riskli , cok sakat
  • bizde olmaz.mesul asker kaptanlarımız sağolsun.terazi vermek lazım kokpite kaç hokka tartmak lazım.buruşuk şeyler.

Kaptan pilot Carol Rabadi ve ikinci pilot Hadeel Khamash yönetiminde yapılan uçuşta tüm mürettebat kadındı. 6 kadının yer aldığı uçuş dünya tarihine geçmiş oldu.

Kaptan pilot Rabadi ülkenin en başarılı pilotlarından biri olarak gösteriliyor. 100 yolcunun yer aldığı uçuşu yöneten Rabadi 6 yıl ikinci pilot olarak görev aldı. Rabadi ülkesinde kaptan pilot unvanı verilen üçüncü kadın pilot. Uçuş sırasında uçuşun tamamen kadınlar tarafından yönetildiğinden habersiz olan yolcuların bir kısmı inişten sonra gayet güzel bir uçuş yaşadıklarını söyledi.

Pilot

(Sabah)

Kokpit kokpit olalı böyle uçuş ekibi görmedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ama Dünya için sıradan bir olay. Bir yorumcu arkadaş 8 Mart'taki SunExpress uçuşundan bahsetmiş, o uçuştan yıllar önce yine SunExpress'te Kpt. Alev Hottin ve F/O Mualla Jonkman komutasında çook full bayan kabin memurlu uçuşlar yapıldı. Her iki pilot da hala SunExpress'de Kaptan olarak görev yapıyorlar ve gece, gündüz, yağmur, kar, sis, pus demeden başarıyla kariyerlerini devam ettiriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bu ne herkes anormal bişeymiş gibi yorumlar yapmış. bu işin kadını erkeği mi var. erkeklerin egoları mı kabardı yine ne .kabul edin artık ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yetki verilirse birçok uçak kendi başına inip kalkabilecek donanıma sahiptir. havaalanlarıda aynı donanıma sahip olursa körüğe kadar uçak autopilotta gidebilir. ama bir çok ülke sivil havacılığı buna izin vermiyor.dolaysı ile uçakalrın bu özellikleri deactive ediliyor(iptal ediliyor) İnsan kontrolu ve önceliği istiyorlar. acil durumda müdahae edilsin vb gibi durmlar içinde bir tane observer pilot ile ilerde uçulabilir. kanısndayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hocam kaptan olmadan uçabilir de kaptan olmadan inemeyebilir :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaptan bayan olmus erkek olmus hiç bi önemi yok ne de olsa kaptan olmadan da uçabilecek yetenekteki araç bunlar..(pist ve uçak modlarını ele alırsak)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşım bayan pilotlarda ah vah diyorlar bu duruma .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilim adamlari tarafindan kadinlarin mekanik ve teknik zekasinin zayif oldugu ispatlanmis.Zaten bu deney yapilirken araba kullanan kadinlar ilk once arastirilmis ben sahsen kadindan pilot olursa facia olur derim bu ucagada binmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BENCE COK RISKLI VE SAKAT OLAN SIZIN GIBI BU TUR ZIHNIYETI KUCUCUK KAFASINDA BARINDIRAN KISININ DISPATCH OLMASINDA DEGILMI......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bi de kadınlar hamamı koyalım arkaya , tam olalım - bence cok riskli , cok sakat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizde olmaz.mesul asker kaptanlarımız sağolsun.terazi vermek lazım kokpite kaç hokka tartmak lazım.buruşuk şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000