14 Aralık 2012, Cuma 08:10:19

KOCASEYİT HAVALİMANI'NDA BÜYÜME DEVAM EDİYOR

İzmir'in Foça ilçesinden Çanakkale'ye kadar uzanan Kuzey Ege turizmine hizmet verecek Kocaseyit Havalimanı'nda pist, apron, teknik bina ve kulesindeki düzenlemelerden sonra 39 milyon liraya mal olacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor.
  • Ankara'dan Edremit'e Pegasus uçuşlarını da bekleriz...
  • Evet, Edremit'te Burhaniye yolu üzerinde. Eski adı Körfez havaalanı idi.
  • Anlamadim ya nerde bu havaalani Edremittemi?
  • Niçin BORAJETTEN başkasına müsade yok?Yöre halkı 300TL ye uçuruluyor.Herhalde buşekilde oy alacaklarını zannediyorlar.

1997 yılında hizmete giren Kocaseyit Havalimanı, son yıllarda gerçekleştirilen yeni yatırımlarla yenileniyor ve genişletiliyor.

Geçen yıl 33 bin gelen, 3 binden fazla da giden yolcuya hizmet veren Kocaseyit Havalimanı'ndan, kış sezonunda özel uçuşların yanı sıra tarifeli olarak çarşamba, cuma ve pazar günleri İstanbul'a, yaz aylarında ise İstanbul ve Ankara'ya günde birden fazla sefer yapılıyor.


Bu ay hizmete girecek yeni teknik binası ve modern kulesi tamamlanan havalimanında, daha önce yapılan yatırımlarla 2 bin 300 metre olan pist uzunluğu 3 bin metreye çıkarıldı. 250 metre eninde ve 120 metre boyunda düzenlenen apron bölgesiyle Kocaseyit Havalimanı, 6 büyük boy yolcu uçağına aynı anda hizmet verebilir hale getirildi.

Devam eden çalışmalar kapsamında geçen yıl kasım ayında yeni terminal binası yapılmaya başlanan havalimanı, İzmir'in Foça ilçesinden Çanakkale'ye kadar uzanan Kuzey Ege turizminin adeta can damarı olacak.

Sözleşmeye göre gelecek yıl ekim ayında bitirilmesi planlanan yeni terminal binası, 14 bin 500 metrekare zemin, 5 bin 500 metrekare birinci kat ve 3 bin 600 metrekare ikinci kattan oluşacak.

Yapım çalışmaları hızla devam eden, sözleşme tarihinden önce teslim edilmesi için çaba harcanan terminal binası, 39 milyon liraya mal olacak. 123 araçlık otopark ve otobüs duraklarının yer alacağı yeni terminal binası sayesinde havalimanının, daha fazla gerçekleşecek uluslararası seferlerle bölge turizmine önemli katkı sağlaması planlanıyor.

KOCASEYİT HAVALİMANI'NDA BÜYÜME DEVAM EDİYOR

Yorumlar

Pegasus'u da bekleriz... ~ 11 yıl önce
Ankara'dan Edremit'e Pegasus uçuşlarını da bekleriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Evet, Edremit'te Burhaniye yolu üzerinde. Eski adı Körfez havaalanı idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Anlamadim ya nerde bu havaalani Edremittemi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEZA ~ 11 yıl önce
Niçin BORAJETTEN başkasına müsade yok?Yöre halkı 300TL ye uçuruluyor.Herhalde buşekilde oy alacaklarını zannediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000