17 Şubat 2018, Cumartesi 09:02:45

Kocaeli Belediyesi uçakla Marmara'yı denetleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan modern deniz uçağı ile Marmara Denizi havadan denetlenecek.
  • İşte vizyon farkı -Bir tarafta elinde uçak ,havaalanı,ekip olduğu halde işbaşına gelince sırf eski başkanı kötülemek için büyük ihtimal hesaplarda oynayıp inanılmaz zarar gösterip ( o kadar zarar olamayacagını cessna 208 uçakların maliyetinin ne olduğunu her havacı bilir )havacılık bölümünü tasfiye eden Bursa’nın yeni büyükşehir başkanı -Diğer tarafta uçaga sahip çıkıp marmara denetimini üstlenen Kocaeli büyükşehir belediyesi -Bravo Karaosmanoglu başkana,demek vizyon buymuş ,kocaeli belediyesinden peşpeşe iki genel sekreterinin vali olmasının nedeni anlaşılıyor . Bursa’da biraz düşünce olsaydı zaten olan ticari faaliyetinin yanına denetimide katar ,uçuşları devam ettirirdi ama nerde bunu düşünecek ,eski başkanın adamları yerine yandaşları işe yerleştirmek varken Brava Kocaeli ,iyi uçuşlar
  • Yorum yassah hemşerim..!!!
  • yillardir yapilan birsey bu niye simdi haber oldu ki???
  • Çevre Bakanlığı'nın yapması gereken uygulamayı belediye yapmaya çalışıyor...Kocaeli belediyesini Candan tebrik ediyorum.ucak sayısının artmasını ve helikopter desteğini de olmasını diliyorum. Başarılar Kocaeli belediyesi...
  • Bu uçak için de yabancı pilot getirmediniz herhalde!
  • yaptıkları çalışmalardan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ederim.2007’den beri havadan denetimler yapılıyor ve gözle görülür bir değişim var denizimizde.balık çeşitliliğide arttı.izmitliler yeniden denizle yaşamaya başladı.denize girilebilen kıyılarımız bile var.inşallah babalarımız gibi bizde derince sahilinde yüzdüğümüz günleride göreceğiz.
  • Evet,körfeze verilen evsel atık ve sintineler temizleniyor,toplanıyor fakat denizi asıl kirleten sanayi kuruluşları,kimya fabrikaları özellikle Dilovası ve Diliskelesi mevkiinde...Onlarla mücadele edilmeli....Cengiz Topel demişken, umre ve tzx HARİCİNDE UÇUŞ OLMAYAN MEYDAN.Yeni vali ERZ dahil bazı yeni hatlar açılacağını ima etti.TK'dan bilgisi olan malumat verebilirmi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 2007 yılından itibaren İzmit Körfezi'nin temizlenmesi ve korunması için yapılan yatırımlara devam edildiğini belirtilerek, bu kapsamda denetleme filosuna katılan yeni deniz uçağıyla tüm Marmara Denizi'nin denetleneceği bildirildi.

Marmara Bölgesi'ne hizmet verecek yeni deniz uçağının, deniz kirliliğini anlık olarak merkeze bildireceği aktarılan açıklamada, uçağın oluşabilecek yangınları da gözlemleyebileceği kaydedildi.

Açıklamada, uzun menzilli uçağın, İzmit Körfezi ve Marmara Denizi'nin havadan denetlenmesi ve kontrol edilebilmesine katkı sağlayacağına işaret edilerek, "Deniz üzerinden kalkış yapabilen uçak, aynı zamanda Cengiz Topel Havaalanı'ndan da iniş ve kalkış yapabiliyor. Marmara Belediyeler Birliği ile yapılan protokol gereği deniz uçağı tüm Marmara Bölgesi illerine de hizmet verecek. Bu sayede Marmara Denizi denetimi hem deniz hem de karadan oluşabilecek kirliliğin anlık tespit yapabilecek." denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin havadan denetimin yanı sıra İzmit Körfezi'nde 5 gemi ve 2 botla da sürekli hizmet verdiğine dikkat çekilen açıklamada, çalışmalarla atık suların yüzde 99'unun arıtılarak denize ulaştırıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, İzmit Körfezi'ne giren gemilerin atıkları toplama işinin 2 atık alım gemisiyle yürütüldüğü belirtildi.

- "Gemilerden denize bırakılan sintineler artık tarih oldu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise kendilerinin en önemli çalışmalarının çevreye ve sahillere yaptıkları hizmetler olduğunu anlatarak, İzmit Körfezi'nin temizliğine çok büyük önem verdiklerini vurguladı.

Karaosmanoğlu, milyonlarca liralık yatırımlarla kentin her noktasına arıtma tesisi kurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Körfeze dökülen atıkların yüzde 98'i arıtma tesislerinde işlem görüyor. Gemilerden denize bırakılan sintineler artık tarih oldu. Deniz uçağımızla İzmit Körfezi'ndeki gemileri denetliyoruz. Denizimizi kirletenlere ciddi yaptırımlar uyguluyoruz. Ayrıca 'deniz süpürgesi' adını verdiğimiz araçlarımızla da deniz üzerindeki pislikleri temizliyoruz. Balıklandırma çalışmamızla da körfezdeki balık popülasyonunun artmasını sağlıyoruz. Körfez'de trolle avlanmalara da izin vermiyoruz." 

Kocaeli Belediyesi uçakla Marmara'yı denetleyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Vizyon farkı ~ 6 yıl önce
İşte vizyon farkı -Bir tarafta elinde uçak ,havaalanı,ekip olduğu halde işbaşına gelince sırf eski başkanı kötülemek için büyük ihtimal hesaplarda oynayıp inanılmaz zarar gösterip ( o kadar zarar olamayacagını cessna 208 uçakların maliyetinin ne olduğunu her havacı bilir )havacılık bölümünü tasfiye eden Bursa’nın yeni büyükşehir başkanı -Diğer tarafta uçaga sahip çıkıp marmara denetimini üstlenen Kocaeli büyükşehir belediyesi -Bravo Karaosmanoglu başkana,demek vizyon buymuş ,kocaeli belediyesinden peşpeşe iki genel sekreterinin vali olmasının nedeni anlaşılıyor . Bursa’da biraz düşünce olsaydı zaten olan ticari faaliyetinin yanına denetimide katar ,uçuşları devam ettirirdi ama nerde bunu düşünecek ,eski başkanın adamları yerine yandaşları işe yerleştirmek varken Brava Kocaeli ,iyi uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz... ~ 6 yıl önce
Yorum yassah hemşerim..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
yillardir yapilan birsey bu niye simdi haber oldu ki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılar.... ~ 6 yıl önce
Çevre Bakanlığı'nın yapması gereken uygulamayı belediye yapmaya çalışıyor...Kocaeli belediyesini Candan tebrik ediyorum.ucak sayısının artmasını ve helikopter desteğini de olmasını diliyorum. Başarılar Kocaeli belediyesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sierra ~ 6 yıl önce
bende kamyon şöförüyüm kamyonda olsunn.olsun olsun.
acaba ~ 6 yıl önce
Bu uçak için de yabancı pilot getirmediniz herhalde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmit’Lee ~ 6 yıl önce
yaptıkları çalışmalardan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ederim.2007’den beri havadan denetimler yapılıyor ve gözle görülür bir değişim var denizimizde.balık çeşitliliğide arttı.izmitliler yeniden denizle yaşamaya başladı.denize girilebilen kıyılarımız bile var.inşallah babalarımız gibi bizde derince sahilinde yüzdüğümüz günleride göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 6 yıl önce
Evet,körfeze verilen evsel atık ve sintineler temizleniyor,toplanıyor fakat denizi asıl kirleten sanayi kuruluşları,kimya fabrikaları özellikle Dilovası ve Diliskelesi mevkiinde...Onlarla mücadele edilmeli....Cengiz Topel demişken, umre ve tzx HARİCİNDE UÇUŞ OLMAYAN MEYDAN.Yeni vali ERZ dahil bazı yeni hatlar açılacağını ima etti.TK'dan bilgisi olan malumat verebilirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000