22 Temmuz 2012, Pazar 17:44:24

KOCA SEYİT TARTIŞMASI BİTMİYOR

Edremit ve Burhaniye belediyeleri arasında, uzun süreli bir tartışmaya neden olan havaalanına Bakanlar Kurulu tarafından verilen Koca Seyit Havalimanı tabelası asılmasının ardından, MHP'li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ismin değiştirilmesi için Danıştay'a dava açmaya hazırlanıyor.
  • Baska is kalmamis memlekette galiba! Su baskana birileri ögretsin artik kac oldu mahkeme ye gitgel ,Kemal Sunalin Davaci isine döndü, bosuna ugrasma haci , Kazanan Balikesir olsun heryer Balikesir...
  • NE YAPARSAN YAP ORASI BALIKESİR TOPRAĞI..ZATEN 2014 DE B.ŞEHİR BELEDİYESİ OLACAK...AKŞAMA KADAR İŞ YOK GÜÇ YOK HERHALDE NEFSİNİN MAĞLUBİYETİNLE MEŞGUL OLUYORSUN..DANIŞTAYIDA SAÇMA SAPAN ŞEYLERLE MEŞGUL ETME...İLKOKUL ÇOCUĞU GİBİ.
  • HERKESTE MANTIK VARDA SENİN MANTIĞA BAKILACAK OLURSA ÇAMAŞIR İPİNE SIKIŞTIRILMIŞ ÇAMAŞIR MANDALI GİBİ. NE DEMEK BOŞ İŞLER , İSİM VE ADAM İÇİN ÇOK ŞEY YAPILIR, ESKİNİN HATIRI ESKİCİDE KALMAZ YENİYE ÖRNEK HATIRLATILIR . 13 NO YA GELİNCE SEN TAKMIŞSIN GALİBA . NEREYE TAKARSAN TAK AMA ÇAMAŞIR İPİNE MANDAL OLMA MANTIKLI OL : ))))
  • Mükemmel bir isim bulmuşlar. Daha iyisi olamazdı. Koca Seyyid'in ruhu şad olsun. Başkana da yuh olsun.
  • zaten bu mhp liler böyle abidik gubidik işlerle uğraşmayı adet haline getirdiler belediye başkanı havaalanı ismine takmış vekilleri vay efenim thy de niye 13 numaralı sıra yok boş işler bunlar boş iş

 

Bundan önce üç kez isim değişikliğine gidilen havaalanının iki belediye arasında isim tartışmasına neden olması üzerine, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, terminal binası temel atma töreninde, eserin kendilerine ait olduğunu belirterek, havalimanının adının Çanakkale Kahramanı Koca Seyit Havalimanı olarak değiştirildiğini söylemişti.

Bakan Yıldırım'ın isim tartışmasına koyduğu bu son noktaya rağmen Edremit Belediyesi, ismin Edremit Körfezi Havalimanı olması için Balıkesir İdare Mahkemesi'ne açtığı davanın lehlerine sonuçlandığını gerekçe göstererek, bir hafta sonu operasyonu ile havalimanının isim tabelasını, Edremit Körfezi Havalimanı olarak değiştirip, altına da bu ismin mahkeme kararıyla alındığını belirten bir yazı asmıştı. Bunun üzerine, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından Edremit Körfezi Havalimanı yazan tabela bulunduğu yerden indirilerek, bir süre hava limanının isim yeri boş kaldı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nın yeni adını taşıyan tabelası tesislerin girişine asıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı Edremit Körfezi'ndeki belediyelere gönderdiği yazı ile bakanlar kurulu kararıyla adı Koca Seyit Havalimanı'nın yönlendirme tabelalarında, Koca Seyit Havalimanı olarak belirtilmesi istenmiş, Balıkesir-Körfez Havalimanı'nın isim değişikliğini içeren Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğinin belirtildiği yazıda, "Balıkesir Körfez Havalimanı isminin 'Balıkesir Koca Seyit Havalimanı' olarak değiştirilme hususu, Bakanlığımızın 3I.05.20I2 tarih ve 1673 sayılı yazısı üzerine Bakanlar Kurulu'nca 11 06.2012 tarih ve 3280 sayılı karar ile kararlaştırılmış ve 28.06 2012 tarih ve 28337 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Bu çerçevede, söz konusu havalimanının bundan böyle şehir içi yönlendirme levhalarında bilet, uçak kabin içi ve terminal içi anonslarda ve tüm reklam ve diğer görsellerde 'Balıkesir Koca Seyit Havalimanı' olarak adlandırılması için gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini arz ve rica ederiz." denilmişti.

Bakanlar Kurulu kararını kabul etmeyen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Koca Seyit Havalimanı adının yeniden Edremit Körfezi Havalimanı olması için belediye meclisinden, geçtiğimiz ayki toplantısında Danıştay'a dava açma yetkisi almıştı.

Dün bir TV programına katılan Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın bilindiğinin aksine Havranlı olmadığını, Edremit nüfusuna kayıtlı olduğunun altını çizerek, hava limanının adının yeniden Edremit Körfezi Havalimanı olması ve bakanlar kurulunun kararının bozulması için önümüzdeki günlerde Danıştay'a dava açacaklarını ifade etti. 

KOCA SEYİT TARTIŞMASI BİTMİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Balikesir Seyit onbasi okadar ~ 12 yıl önce
Baska is kalmamis memlekette galiba! Su baskana birileri ögretsin artik kac oldu mahkeme ye gitgel ,Kemal Sunalin Davaci isine döndü, bosuna ugrasma haci , Kazanan Balikesir olsun heryer Balikesir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HER YER BALIKESİR ~ 12 yıl önce
NE YAPARSAN YAP ORASI BALIKESİR TOPRAĞI..ZATEN 2014 DE B.ŞEHİR BELEDİYESİ OLACAK...AKŞAMA KADAR İŞ YOK GÜÇ YOK HERHALDE NEFSİNİN MAĞLUBİYETİNLE MEŞGUL OLUYORSUN..DANIŞTAYIDA SAÇMA SAPAN ŞEYLERLE MEŞGUL ETME...İLKOKUL ÇOCUĞU GİBİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MANTIKÇI ~ 12 yıl önce
HERKESTE MANTIK VARDA SENİN MANTIĞA BAKILACAK OLURSA ÇAMAŞIR İPİNE SIKIŞTIRILMIŞ ÇAMAŞIR MANDALI GİBİ. NE DEMEK BOŞ İŞLER , İSİM VE ADAM İÇİN ÇOK ŞEY YAPILIR, ESKİNİN HATIRI ESKİCİDE KALMAZ YENİYE ÖRNEK HATIRLATILIR . 13 NO YA GELİNCE SEN TAKMIŞSIN GALİBA . NEREYE TAKARSAN TAK AMA ÇAMAŞIR İPİNE MANDAL OLMA MANTIKLI OL : ))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakanlar Kuruluna helal olsun ~ 12 yıl önce
Mükemmel bir isim bulmuşlar. Daha iyisi olamazdı. Koca Seyyid'in ruhu şad olsun. Başkana da yuh olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biraz mantık ~ 12 yıl önce
zaten bu mhp liler böyle abidik gubidik işlerle uğraşmayı adet haline getirdiler belediye başkanı havaalanı ismine takmış vekilleri vay efenim thy de niye 13 numaralı sıra yok boş işler bunlar boş iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000