20 Nisan 2015, Pazartesi 08:10:20

KLM UÇAĞI PİSTİ PAS GEÇTİ

Hızı saatte 100 kilometreye yaklaşan şiddetli fırtına yüzünden, Atatürk Havalimanı’na inişe geçen KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları uçağı, pisti pas geçmek zorunda kaldı.
  • Hava trafik kontrolörleri Kule (tower), yaklaşma (approach) ve yol (area) kontrol olmak üzere 3 farkli pozisyonda calisirilar. Meydan trafigini rahatlatmak ve tower in is yukunu azaltmak amaci ile ground ve delivery pozisyonlarida (gorerek şartlarda hizmet vermek kosulu ile, kulede) acilabilir. Yanlis ve kafa karistirici bilgi vermeye gerek yok. Ayrica İstanbulda en az 200 kontrolor gorev yapiyodur diye tahmin ediyorum.
  • Allah kontrolorlere ve bize yardimci olsun
  • Helal olsun çalışanlara..
  • yorumun altına ironi içerir diye not yazmayıı unutmuşum. şunu diorum bir kontrolör saatte 60 uçağa hizmet veriyor, saatte 50 uçak iniyor, 100den fazla kontrolor çalışıyor. yani nasıl oluyor da oluyor. zihni sinir olayı gibi
  • 1300 uçak saatte 50 uçak eder. Kaç kontrolör çalışıyor da bir kontrolör saatte 60 uçağa bakıyor?
  • Acaba tek nöbette mi 100 yoksa total de mi 100 kontrolor görev yapmakta? bilgisi olan

Hızı saatte 100 kilometreye yaklaşan şiddetli fırtına yüzünden, Atatürk Havalimanı’na inişe geçen KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları uçağı, pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı’nda, dün olağanüstü uçak ve yolcu trafiği yaşandı. Şiddetli fırtına yüzünden 12.55’te limana inişe geçen KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları uçağı, pisti pas geçmek zorunda kaldı. KLM 1613 sefer sayısı ile Amsterdam-İstanbul seferini yaparken pisti pas geçen uçak, birkaç tur attıktan sonra, saat 13.50’de Atatürk Havalimanı’na güçlükle inebildi. Çok sayıda uçak ise yoğun trafik yüzünden havada tur atıyor.

KULE YOĞUN MESAİ HARCIYOR

Uçuş kontrol kulesinde görev yapan kontrolörler, saatte hızı 100 kilometreyi bulan şiddetli fırtınada, sıkıntı yaşanmaması için yoğun bir mesai harcadı. Günde ortalama bin 300 uçakla, 140 bin yolcuya hizmet verilen Atatürk Havalimanı’nda şiddetli fırtınaya rağmen, kontrol kulesinde görevlilerinin özverili çalışmaları sayesinde pas geçmeler dışında çok büyük sıkıntı yaşanmadı.

KONTROLÖR BAŞINA SAATTE 60 UÇAK

Kontrolör başına saatte ortalama 60 uçağa hizmet verilen kulede, dinlenme sürelerinden fedakarlık yapan kontrolörler, çok yoğun bir operasyonu yürütüyor. Kulenin hava trafik, yol kontrol, ramp ve smart bölümlerinde 7/24 esasına göre 100’e yakın kontrolör görev yapıyor.

KLM UÇAĞI PİSTİ PAS GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Atc ~ 9 yıl önce
Hava trafik kontrolörleri Kule (tower), yaklaşma (approach) ve yol (area) kontrol olmak üzere 3 farkli pozisyonda calisirilar. Meydan trafigini rahatlatmak ve tower in is yukunu azaltmak amaci ile ground ve delivery pozisyonlarida (gorerek şartlarda hizmet vermek kosulu ile, kulede) acilabilir. Yanlis ve kafa karistirici bilgi vermeye gerek yok. Ayrica İstanbulda en az 200 kontrolor gorev yapiyodur diye tahmin ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kontrolorlet ~ 9 yıl önce
Allah kontrolorlere ve bize yardimci olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Helal olsun çalışanlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cetvele ~ 9 yıl önce
yorumun altına ironi içerir diye not yazmayıı unutmuşum. şunu diorum bir kontrolör saatte 60 uçağa hizmet veriyor, saatte 50 uçak iniyor, 100den fazla kontrolor çalışıyor. yani nasıl oluyor da oluyor. zihni sinir olayı gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
1300 uçak saatte 50 uçak eder. Kaç kontrolör çalışıyor da bir kontrolör saatte 60 uçağa bakıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 ~ 9 yıl önce
Acaba tek nöbette mi 100 yoksa total de mi 100 kontrolor görev yapmakta? bilgisi olan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cetvel ~ 9 yıl önce
"Ölçme"yi bilmeyen milletler teknolojide fazla ileri gidemez. Konfuçyüs

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000