05 Şubat 2009, Perşembe 08:15:55

"KKTC'den İsveç'e direkt uçuş olsun"

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dr. Turgay Avcı, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu’nun davetlisi olarak gittiği İsveç’te İsveç Dışişleri Bakanlığı’nda AB ve Kıbrıs konusu ile sorumlu milletvekilleri ile görüşmede bulundu.

Anne Ludvigsson kabuldeki konuşmasında, KKTC’deki durumu daha yakından görmek için adaya geldiklerini, burada tarih ve üniversite ile öğrenciler konusunda bilgi topladıklarını söyledi.

İnsan hakları çalışmaları açısından konuyu ele almak istediklerini kaydeden Ludvigsson, İsveçli öğrencilerin KKTC’de okuması ve üniversite öğrencilerinin diplomalarının tanınması konusunu incelemek istediklerini belirtti.

Kıbrıs konusunu yakından takip etmeye devam edeceklerini söyleyen Ludvigsson, Kıbrıs’ta barışçıl ve insan haklarına uygun bir çözüm bulunması dileğinde bulundu.

Avcı: İsveç’e direkt uçuş yapmak istiyoruz

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da, kasım ayında İsveç’e yaptığı ziyarette kendisine gösterilen ilgiden son derece memnun kaldığını, İsveçli milletvekillerini de durumu yerinde görmeleri için kendisinin davet ettiğini anlattı.

İsveç için yatırım fırsatları, üniversite ve üniversite altyapısı ile Kıbrıslı Türklerin gerçeklerini görmeleri için milletvekillerinin ziyaretinin önemli olduğunu vurgulayan Avcı, İsveç’e direkt uçuş yapmak; hellim, patates ve portakal satmak, izolasyondan kurtulmak ve diğer ülkelerle eşit muamele görmek istediklerini bildirdi.

Avcı ziyaretin İsveç-KKTC ilişkileri kadar, barış ve çözüme de katkı yapacağını, dünyaya da “Kıbrıslı Türkler vardır ve dünyayla eşit muameleyi hak ediyorlar” mesajı vereceğini söyledi.

"KKTC'den İsveç'e direkt uçuş olsun"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000