19 Ağustos 2016, Cuma 22:11:02

KKTC'de kontrolörler greve başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hava trafik kontrolörleri greve başladı. Grevin 10 saat süreyle devam edeceği bildirildi.
  • Yıllardır çözülmüyor kıbrıs kontrolörlerinin sorunu. Takan yok. Kontrolörlerin sıkıntısı dertleri neden giderilmez anlamıyorum zaten kaç kişiler. Çok mu zor bu işleri çözmek. Geçen yıl kıbrısa gittim terk edilmiş ülke gibi. Kıbrısı yönetenlerin hiç birşey umrunda değil sanırım. 1970'te nasılsa aynen öyle kalmış 70'leri yaşamak isteyen gitsin.
  • Ricam şu ..bu arkadaşlar ne kadar maaş aliyorlar.acaba Turkiyemde zorlu şartlarda makul ücretlerle çalışan nice kontrolör arkadaslarimiz var.hem de emeklilik göstergeleri gercekten Cok düşük iken.
  • Getiririz oraya TGS den taşeron kontrolörler akıllı olun :)
  • Adamsın!
  • Bu yapılan grevle hükümete mi ceza verildi yoksa orada kıbrıs turizmine katkı yapan havayolu firmalarına mı ? Bir iki grev daha yapında, grev yapacak uçağınız da kalmayacak en sonunda
  • Atc lerin hakkını verin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hava trafik kontrolörleri greve başladığını duyurdu.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'ndan şu açıklama yapıldı;

UBP­DP  Hükümeti  defalarca  ikaz  etmemize  rağmen  sendikamızın  işbirliği  için  yaptığı  hiçbir  çağrıyı dikkate  almamış ve Sivil  Havacılık  Dairesi’ndeki sorunları görmezden  gelmiştir. Türkiye’de  eğitimde olan arkadaşlarımız ısrarla mağdur edilmiştir. Yıllardır beklediğimiz yasa değişiklikleri yapılmamaktadır. 

Üst derecelerde görev verilmesine rağmen bu kadrolara terfiler inatla açılmamaktadır. Smart binasındaki sağlıksız  koşullar  devam  etmektedir.  Havacılık  tazminatları  için  hiçbir  girişim başlatılmamıştır. Çalışanlara karşı bu kadar duyarsızca davranan bir Hükümete ancak grev ve eylemlerle cevap verilebilir. Önce  vaatlerde  bulunup  daha  sonra  çözüm  arama  çabasına  dahi girmeyen  Bayındırlık  ve  Ulaştırma Bakanı  Kemal  Dürüst  ve  UBP­DP  Hükümetine  söz  söylemek  ile  yapmak  arasında  dağlar  kadar  fark olduğunu ve bu nedenle grevin tüm sorumluluğunun kendilerinde ait olduğunu hatırlatırız. 

Toplu  iş  Sözleşmesi  Grev  ve  Referandum  Yasası  madde  16/1  uyarınca  Hava  Trafik  Kontrolörleri Sendikası 19 Ağustos 2016 saat 21.00’dan itibaren Ercan Havalimanı iniş ve kalkış trafiklerine hizmet veren  “Kule”  ve  “Yaklaşma”  birimlerinde, sabah  07.00’ye  kadar  (10 saat) grevdedir.  Grev  esnasında üyelerimize  baskı,  tehdit  veya  grevi  yasa dışı  olarak  engellemek için  herhangi  bir  girişim  yapılması halinde K.K.T.C. Hava Sahasının tamamını kapatacağımızı ve grevi 24 saate çekeceğimizi bildiririz.

HTKS Yönetim Kurulu
Başkan
Cem KAPISIZ


KKTC'de kontrolörler greve başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Yazık ~ 8 yıl önce
Yıllardır çözülmüyor kıbrıs kontrolörlerinin sorunu. Takan yok. Kontrolörlerin sıkıntısı dertleri neden giderilmez anlamıyorum zaten kaç kişiler. Çok mu zor bu işleri çözmek. Geçen yıl kıbrısa gittim terk edilmiş ülke gibi. Kıbrısı yönetenlerin hiç birşey umrunda değil sanırım. 1970'te nasılsa aynen öyle kalmış 70'leri yaşamak isteyen gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 8 yıl önce
Hic zor degil. Cyprus Donkey inatciligi var ulkede. "Cleared direct Lefkoniko..." :) :) :)
bir pilot ~ 8 yıl önce
Ricam şu ..bu arkadaşlar ne kadar maaş aliyorlar.acaba Turkiyemde zorlu şartlarda makul ücretlerle çalışan nice kontrolör arkadaslarimiz var.hem de emeklilik göstergeleri gercekten Cok düşük iken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 8 yıl önce
Bu arkadaslar Turkiyedeki arkadaslardan cok daha az maas aliyorlar ve cok daha kotu sartlarda calisiyorlar. Konumlarina devlet tarafindan gereken onem ve saygi duyulmuyor. Uzun zamandan beri sartlarin duzelmesi icin mucadele veriyorlar. Ulkede bircok konularda oldugu gibi muthis nemelagzimlik ve bilincsizlik var. Ayrica Ercan daki kontrolor arkadaslar cok hasas bir konumda. Bildiginiz gibi ERCAN ATC ICAO tarafindan taninmamis ve Nicosia FIR icerisinde "illegal station" olarak calisiyorlar. Tamamiyla politik ve resmen yaptirimlari olmadigi halde her gun yuzlerce ucaga gayet iyi hizmet veriyorlar. Dunyanin da her yerinden overflight yapan pilotlar da Ercan ATC yi benimsemis durumda, kendi ulkeleri benimsememis olsa bile. Ama bu zaten Kibrisin bilinen hastaligi. Ercan Advisory Airspace deki en ufak bir hatanin veya olayin uluslar arasi platformda yaratacak etkinin farkinda bile degiller yetkililer. Dunku olayda sahsen de cok etkilendigim halde, saatlerce gecikmeler vs. hak veriyorum.
arffteknik ~ 8 yıl önce
Evet pilot kardeş çok zor şartlarda çok makul ücretlere çalışırlar bicogu gecinemio Türkiye standartlarında kulecilerin yarışı kadar maaş alan bir Arff memuru olarak bu durumu sindiremiyoruz bi kampanya başlatıp her Arff memurları olarak kuleci arkadaşlarımıza maddi destek sagliyacaz pilot kardeş sen üzülme yeterki
... ~ 8 yıl önce
Getiririz oraya TGS den taşeron kontrolörler akıllı olun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecn ~ 8 yıl önce
Getirmezsen adam değilsin.
Fsc ~ 8 yıl önce
Adamsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hükümete mi yoksa havayolu şirketlerine mi ceza ? ~ 8 yıl önce
Bu yapılan grevle hükümete mi ceza verildi yoksa orada kıbrıs turizmine katkı yapan havayolu firmalarına mı ? Bir iki grev daha yapında, grev yapacak uçağınız da kalmayacak en sonunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkını verin ~ 8 yıl önce
Atc lerin hakkını verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arffteknik ~ 8 yıl önce
Birinizde demioki bu adamlar köfte derdinde havacılığa hizmet eden bi çok kritik meslek ekmek derdinde birazda onların sorunlarını dillendirelim aferin bencillikde number one siniz tebrikler
Arffteknics ~ 8 yıl önce
sen arff personeli olamazsın. Çirkef çamur ortalığı bulandırma.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000