04 Ağustos 2013, Pazar 09:01:32

KKTC'DE ERCAN KAVGASI!

KKTC’de hafta sonu yapılan genel seçimlerin ardından, geçen yıl gerçekleşen 650 milyon Euro’luk Ercan havaalanı ihalesinin iptal edileceği tartışması başladı.
  • Duvarları boyamak, fahiş kiralarla ilave dükkan yapmak mı yapılan işler? Duty free shopları büyütmek mi ? Bunların yolcuya ne faydası var ? Bırakın allah aşkına. Nereye düzen getirdiniz ? Ortalığı birbirine kattınız. Hele otopark inşaatı inanılır gibi değil. Tam peak sezonda inşaat başladı. Neden ? 5 kuruş fazla kazanayım diye. KKTC yi çiftlik sandınız ama değil. Yakında ihale iptal olduğunda göreceğiz. Umarım Ercan'ı gerçekten işi bilen bir şirkete verirler. Limak, Fraport. TAV gibi.
  • Türkiye'yi yediniz KKTC'yedirmeyiz Siyasi ve ekonomik olarak merak etmeyin burdakiler sizden iyi bilir Ercanı kimin adına yazıyorsan yanlış yapıyorsun..
  • yorum yapan kişiler acaba ercanı öncesiyle ve sonrasıyla gördülermi? çivi çakmayan yeni yönetim diyenler şuan orda neler yapıldığını biliyorlarmı ? Şuanki yönetimle devletin kasasına giren para daha önce giriyormuydu ? hiçbir kural nizam olmaksızn öylesine zarar eden bi havalimanı varken yeni düzende bişeyler yapmaya çalışanlar ve kar eden havalimanı var artık. danışmaya 2 kişi yeterken tanıdğı olup 5 kişi girerken önüne gelen komik rakamlarla dükkan kiralarken ödenmemiş elektrik faturaları varken nerdeydiniz acaba ? inş önümüzdeki yıllarda kıbrısa yakışan çok daha güzel bi havalimanıda olucak
  • Ne ihalesi ? Kim girdi de kazanamadı ? Hayatında havalimanı işletmemiş şirkete ihale verdiler. Tabii ki iptal olacak. Kamuoyu zaten istemiyor. Eski ercan daha iyidi. İşiniz gücünüz otoparkı yıkıp tadilat yapmak. Yoğun sezonda otoparkı rezil ettiniz. Akıl karı mı bu ? Amaç ? Kısa zamanda nasıl daha çok para kazanırız. Freeshop lara zam. Kiralara zam. Dükkanları boşalt kendi adamlarını koy. Fiyatlar fahiş. Her yerden kira iste. Bu mu ihale ? Bir an önce çıkıp gideceksiniz bu adadan. Ne DP ne de CTP ve de ne de halk sizi istemiyor.
  • Siz geliceksiniz işinize geldiğinde kanbur kıbrıs üzerimizde yük diyceksiniz Türkiye'nin tüm cevreleri olarak Yanlız bırakıcaksınız her anlamda siyasi ekonomik sonrada aklınıza göre bir fırsat çıkınca maddi çıkar kazanç için gelin kıbrıs'a yok arkadaş valizini paranı al git denktaş haklı Bu ihale iptal edilsin tez zamanda.. Ben Hem TC hemde KKTC vatandaşı olarak diyorum tek taraflı değil anlayana..
  • Denktaş haklı. Böyle ihale olmaz. Al çalışan terminali, fiyatları arttır, para kazan, kazandığın parayla önce bankadan aldığın 100 milyon €'yü öde, sonra para kazanmaya devam et, çivi çakma, tüm finansman giderini kamu kaynaklarıylamyapılan terminali daha pahalı işleyerek çıkar. Ondan sonra asıl işini yap. Onu da yapıp yapmayacağın belli olmasın. Ha bu arada Geçitkale açılmayacak diye sözleşmeye madde koydurt. Bu ancak, Rizeli olan kişilerin başka Rizelilere yakınlığı sonucu alınan ihalelerde olur. Zaten bu kadar avanta işe yukarıdan gelen talimat üzerine Türkiye'den hiç bir önemli firma katılmamıştır. Gün olur devran döner, kendini Allah'ın sevgili kulu sanan Rizeli de ondan avanta iş alan da yargılanır. Sevgili Rizeliler, sözüm doğal olarak sizlere değil, her ilden böyle insanlar çıkabilir.
  • Devlet ciddiyetsizlik yaparak bu kişiye ihale vermiş;malum örnekleri mevcut bunun gibi... Denktaş akıllı adam; Devlet Ciddiyeti göstererek yapması gerekene başlamış. Tebrik ederim

Seçimlerden kilit parti çıkan Demokrat Parti (DP) lideri Serdar Denktaş, ihaleyi kazanan Taşyapı inşaat için ‘Ya mahkemeyle ya da uzlaşarak gidecekler’ derken, Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı, “Şeffaf bir şekilde ihaleyi aldık, devlet ciddiyeti bekliyoruz” karşılığını verdi.

DENKTAŞ TALEBİNDE ISRARLI

Denktaş, propaganda döneminde ihaleyi iptal edeceği vaadinin hatırlatılması üzerine, “Ya uzlaşarak ya da mahkemeleşerek gidecekler. Bu kadar net. Ancak başbakanlığı yürütmediğimiz bir ortamda, kiminle ortaklık kuracaksak onun da onayı şart. O başbakanın da nedenlerini çıkıp açıklaması gerekecek. Hükümet ortağı ‘tamam’ der. Ayak sürümeye başlarsa çekiliriz” dedi.

DEVLET CİDDİYETİ BEKLİYORUZ

Ercan ihalesini kazanan konsorsiyumun en büyük ortağı Taşyapı inşaatın sahibi Emrullah Turanlı, ihalenin tartışmaya açılmasına anlam veremediğini söyledi. Turanlı, siyasetten uzak durduklarını ve çıkan haberlerden rahatsız olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“KKTC’yi bir devlet ciddiyetinin bulunduğu bir ülke olarak düşünüyorum. Devlet bir ihale açtı ve 2 ortağımızla en iyi teklifi vererek ihaleyi aldık. Eğer mahkeme, ödediğimiz parayı ve tazminatımızı ödeyerek ihaleyi iptal ederse boynumuz kıldan ince. Bunun dışındaki haberler bir yatırımcı olarak beni üzüyor. Böyle bir durumda kimse KKTC’ye yatırıma gelmez.”

EN BÜYÜK İHALE

Eylül ayında yapılan Ercan havaalanı ihalesi, Ada tarihinin en büyük özelleştirmesi oldu. 25 yıllığına kiralanan havaalanı 350 milyon Euro doğrudan yatırım, 300 milyon Euro devlete yüzde 47.8 ciro payı karşılığında Taşyapı’nın oldu.
· Taşyapı, Terminal Grup ve KKTC’nin yerel şirketlerinden Kaner ile konsorsiyum oluşturdu.
· 100 milyon Euro’luk peşin ödeme çekini KKTC hükümetine törenle teslim etti.
· 5 yıl içinde yıllık yolcu kapasitesini 8 milyona çıkaracak.(Hürriyet)

KKTC'DE ERCAN KAVGASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Hayret ~ 11 yıl önce
Duvarları boyamak, fahiş kiralarla ilave dükkan yapmak mı yapılan işler? Duty free shopları büyütmek mi ? Bunların yolcuya ne faydası var ? Bırakın allah aşkına. Nereye düzen getirdiniz ? Ortalığı birbirine kattınız. Hele otopark inşaatı inanılır gibi değil. Tam peak sezonda inşaat başladı. Neden ? 5 kuruş fazla kazanayım diye. KKTC yi çiftlik sandınız ama değil. Yakında ihale iptal olduğunda göreceğiz. Umarım Ercan'ı gerçekten işi bilen bir şirkete verirler. Limak, Fraport. TAV gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 11 yıl önce
Hiç bir havalimanı zarar etsin diye yapılmaz eğer para kazanmak isteniyorsa bi yerden free shopta büyütülür ilave dükkanda yapılır önceden alınamayan kiralarda alınır bu sayede şirkette kazanır kktc de kazanır madem herşey çok güzeldi neden verildi burası ? ayrıca o saydığınız firmaların hiç biri anasının karnından öğrenmedi bu işi ki yönetimne bakarsanız oraya gidenler fraport kökenli bu işi bilen insanlar
MERAK etmeyin ~ 11 yıl önce
Türkiye'yi yediniz KKTC'yedirmeyiz Siyasi ve ekonomik olarak merak etmeyin burdakiler sizden iyi bilir Ercanı kimin adına yazıyorsan yanlış yapıyorsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok biliyor herkes ~ 11 yıl önce
yorum yapan kişiler acaba ercanı öncesiyle ve sonrasıyla gördülermi? çivi çakmayan yeni yönetim diyenler şuan orda neler yapıldığını biliyorlarmı ? Şuanki yönetimle devletin kasasına giren para daha önce giriyormuydu ? hiçbir kural nizam olmaksızn öylesine zarar eden bi havalimanı varken yeni düzende bişeyler yapmaya çalışanlar ve kar eden havalimanı var artık. danışmaya 2 kişi yeterken tanıdğı olup 5 kişi girerken önüne gelen komik rakamlarla dükkan kiralarken ödenmemiş elektrik faturaları varken nerdeydiniz acaba ? inş önümüzdeki yıllarda kıbrısa yakışan çok daha güzel bi havalimanıda olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhaleymiş ~ 11 yıl önce
Ne ihalesi ? Kim girdi de kazanamadı ? Hayatında havalimanı işletmemiş şirkete ihale verdiler. Tabii ki iptal olacak. Kamuoyu zaten istemiyor. Eski ercan daha iyidi. İşiniz gücünüz otoparkı yıkıp tadilat yapmak. Yoğun sezonda otoparkı rezil ettiniz. Akıl karı mı bu ? Amaç ? Kısa zamanda nasıl daha çok para kazanırız. Freeshop lara zam. Kiralara zam. Dükkanları boşalt kendi adamlarını koy. Fiyatlar fahiş. Her yerden kira iste. Bu mu ihale ? Bir an önce çıkıp gideceksiniz bu adadan. Ne DP ne de CTP ve de ne de halk sizi istemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC' YEDİRMEYİZ ~ 11 yıl önce
Siz geliceksiniz işinize geldiğinde kanbur kıbrıs üzerimizde yük diyceksiniz Türkiye'nin tüm cevreleri olarak Yanlız bırakıcaksınız her anlamda siyasi ekonomik sonrada aklınıza göre bir fırsat çıkınca maddi çıkar kazanç için gelin kıbrıs'a yok arkadaş valizini paranı al git denktaş haklı Bu ihale iptal edilsin tez zamanda.. Ben Hem TC hemde KKTC vatandaşı olarak diyorum tek taraflı değil anlayana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Denktaş haklı. Böyle ihale olmaz. Al çalışan terminali, fiyatları arttır, para kazan, kazandığın parayla önce bankadan aldığın 100 milyon €'yü öde, sonra para kazanmaya devam et, çivi çakma, tüm finansman giderini kamu kaynaklarıylamyapılan terminali daha pahalı işleyerek çıkar. Ondan sonra asıl işini yap. Onu da yapıp yapmayacağın belli olmasın. Ha bu arada Geçitkale açılmayacak diye sözleşmeye madde koydurt. Bu ancak, Rizeli olan kişilerin başka Rizelilere yakınlığı sonucu alınan ihalelerde olur. Zaten bu kadar avanta işe yukarıdan gelen talimat üzerine Türkiye'den hiç bir önemli firma katılmamıştır. Gün olur devran döner, kendini Allah'ın sevgili kulu sanan Rizeli de ondan avanta iş alan da yargılanır. Sevgili Rizeliler, sözüm doğal olarak sizlere değil, her ilden böyle insanlar çıkabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciddiyet? ~ 11 yıl önce
Devlet ciddiyetsizlik yaparak bu kişiye ihale vermiş;malum örnekleri mevcut bunun gibi... Denktaş akıllı adam; Devlet Ciddiyeti göstererek yapması gerekene başlamış. Tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000