16 Nisan 2011, Cumartesi 10:04:41

KKTC HAVA ULAŞIMINA YATIRIM YAPACAK

Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük, pistin uzatılması, ikinci bir pist yapılması ve ikinci bir bina yapılmasının öngörüldüğünü söyledi.
  • İnşallah TAV alırda Ercan da dünya markaları arasına girer.
  • ne soylenirse tam tersi oluyor hade hayırlısı..
  • Haydi bakalım TAV göster kendini. Tüm kıbrıs seni bekliyor.
  • daha milli bir havayolun yok kendi bayrağını taşıyan yada taşıyacak kalkmış pist uzatmaya yok bina yapmaya kalkışıyor sen kimsin bunları yapmak kim allah aşkına irsen küçük KKTC deki yapılan işlerin tanıtım tabelalarında hep şu yazı yazar bu işin bedelini TC hükümeti tarafından karşılanmaktadır diye ben ben 15 yıldan beri adadayım hep bu yazıyı gördüm umarım birşeyler anlatmışımdır tabıkı anlayana

KKTC Girne'deki Mercure Otel'de Kıbrıs'ı Yeniden Tanıtmak Çalıştayında, Ercan Hava Limanı’nın özelleştirilmesi konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Küçük, geliştirilen proje çerçevesinde havalimanındaki daha büyük uçaklara hizmet verebilmek için pistin uzatılması ikinci bir pist yapılması ve ikinci bir bina yapılmasının öngörüldüğünü söyledi. Küçük yeni bina için yap-işlet-devret modeli üzerinde durulduğunu kaydetti.

Çalıştayın sonunda konuşan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, "Hükümetimiz, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı koordinasyonunda yürüttüğü turizm faaliyetlerini, devlet politikası olarak kabul edip devletin devamlılığı ilkesiyle, sürekli daha ileriye taşımak hedefiyle hareket etmektedir" dedi.

Küçük, KKTC'nin turizm ürününü Anavatan Türkiye yanında İngiltere, Almanya ve İtalya gibi ülkelere tanıtmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 2011'de Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Yılı projesinin yansımalarının görülmeye başlandığını belirten Küçük, bugün yapılan 'Kıbrıs'ı Yeniden Tanımak, Tanıtmak Çalıştayı'nın turizm açısından çok önemli kazanımlar getireceğine olan inancımı belirtti.

Küçük, "Turizm konusundaki atılımımız sadece Türkiye'yle sınırlı kalmayıp Almanya, İngiltere ve İtalya gibi diğer hedef ülkelere yayılacaktır" dedi.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de KKTC'nin ada olmanın getirdiği özellikler nedeniyle hizmet sektörüne öncelik verdiğini, bu nedenle turizmin devlet katında lokomotif sektör olarak kabul edildiğini kaydetti. KKTC'nin temel pazarının Türkiye, İngiltere, Almanya ve İtalya olduğunu ancak Türkiye pazarının öncelikli bir anlam ifade ettiğini belirten Üstel, bunun nedeninin ambargo koşullarının yaşanmadığı tek destinasyon olması olduğunu söyledi. Ülkede toplam yatak sayısının yakın vadede 16 bin 800'den 18 binlere ulaşmasını beklediklerini kaydeden Üstel, KKTC'de yılda yaklaşık 500 bin turist konakladığını bunun içerisinde Türk turist sayısının yüzde 67 oranını oluşturduğuna işaret etti.KKTC devletinin ülkeye turist getiren tur operatörlerine teşvik verdiğini, turizm yatırımı gerçekleştirecek yatırımcılara da teşvik ve muafiyetler sunduğunu belirten Üstel, "KKTC'de turizm, lokomotif bir sektör olarak kabul edilirken, devlet politikaları ile desteklenmektedir" dedi.

Anavatan Türkiye ile yavru vatan KKTC arasında turizmimizde yeterli bir noktanın oluşturulamadığını belirten Üstel, bu nedenle Türkiye'de 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı ilan edildiğini vurguladı. Üstel, "KKTC'nin Türkiye'deki algısının olumlu yönde güçlendirilmesi ve turizm imajının yeniden oluşturulmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu hedefler sağlanırken Türk turist sayısında artış sağlamak ve kalış süresini uzatmak turist hedefimizin ilk amacıdır. Bununla birlikte KKTC'nin Türkiye'de tanıtılıp, tanınırlığının artırılması öncelikli hedefimizdir. Kısacası KKTC'nin Anavatan Türkiye'deki 'Yavruvatan' olgusuna turistik bir ekleme yapma hedefindeyiz" dedi. Ünal Üstel "Temel hedefimiz uzun vadede, Türkiye ile KKTC arasındaki kardeşliğin güçlendirilmesi, Türkiye'de KKTC'nin tatil destinasyonu olduğu vurgusunun yapılması ve nihayetinde KKTC'nin imajına olumlu eklentiler sağlanmasıdır" dedi.Türkiye'de 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı ilan edilmesi ile birlikte bir kuruluşun 2011 yılının tüm aylarında etkinlik düzenlemesi üzerine görevlendirildiğini kaydeden Üstel, etkinlikler arasında TÜRSAB ziyareti, büyük alışveriş merkezlerinde etkinlikler, başta televizyonlar olmak üzere medya çalışmalarının yer aldığını ifade etti. Üstel, "Bu çalışmalar neticesinde hedef orta vadede turist sayısının 1 milyon noktasına ulaşması, KKTC'nin algısının güçlendirilmesi ve tanınırlığın geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıdır" dedi.

KKTC HAVA ULAŞIMINA YATIRIM YAPACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İnşallah TAV alırda Ercan da dünya markaları arasına girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne soylenirse tam tersi oluyor hade hayırlısı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haydi bakalım TAV göster kendini. Tüm kıbrıs seni bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha milli bir havayolun yok kendi bayrağını taşıyan yada taşıyacak kalkmış pist uzatmaya yok bina yapmaya kalkışıyor sen kimsin bunları yapmak kim allah aşkına irsen küçük KKTC deki yapılan işlerin tanıtım tabelalarında hep şu yazı yazar bu işin bedelini TC hükümeti tarafından karşılanmaktadır diye ben ben 15 yıldan beri adadayım hep bu yazıyı gördüm umarım birşeyler anlatmışımdır tabıkı anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000