01 Aralık 2014, Pazartesi 09:33:07

KKTC 1 MİLYON TURİST HEDEFİNİ AŞTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 2009-2010 yılındaki 1 milyon turist hedefini bu yıl aşarak 1 milyon 100 bin turiste ulaştı.
  • Doktor herhalde taşyapının ortağı. Çünkü eski hurda terminali IST havalimanı zannediyor. Üç tane dükkan açmakla terminal işletilir mi ? Nasıl bir büyütme yapıldı da biz buradan göremiyoruz. Küçülme belli. Yolcuya oturacak yok. Fiyatlar şehrin 5 katı pahalı. Bu mu işletmecilik. Ha bu arada doktor beyin Türkçe de bozuk.
  • Doktor başlıklı arkadaş herhalde gerçekten doktor ve havacılıkla ilgisi yok. Ercanda 2 yılda ne yapıldı. Hiç bir şey. Havaalanı kaç m2 büyüdü? Hiç. Aksine lokanta vs uyduruk çakma markalarla daha da küçüldü. Umarım yakında hükümet ihaleyi iptal eder ve aklı başında büyük ve ciddi bir firmaya verir. Yoksa kktc turizmi iyice kötüye gidecek sayenizde. Yorum yaparken biraz objektif olun. Bir tane ağaç bile dikmediniz.
  • Doktor başlıklı yazıyı yazan taşyapı personeli olduğu belli. Yeryüzünde bu kadar amatörce idare edilen bir meydan var mı? Ne yaptınız ? Sadece boya badana. Bunlarla ancak cahil yolcuları kandırırsınız. Yolcuya oturacak yer yok. Ama lokantalara yer var bu mu doktorluk
  • Aynı Çukurova gibi tecrübesiz işletmeciler meydanlarının sonunu getiriyor. 2 senedir Ercan da taş taş üstüne konmadı. Yapılan sadece duty free. Bu mu terminal işletmeciliği. Yazıklar olsun.
  • Terminal inanılmaz küçük. Konum itibariyle Akdenizin en önemli turistik bölgelerinden biri olmasına rağmen hâlâ havalimanını büyütmemeleri çok üzücü. Bkz. Palma De Mallorca havalimanı Antalyanın ki kadar.
  • 1 milyon turisti bırakında bu havalimanına ne zaman ikinci pisti yapacaksınız ? her ay gidiyorum neredeyse havalimanına aprona 5 uçak yan yana gelince park pozisyonuda doluyor. en azından A330 tipi uçakların inebileceği bir park yerininde olması lazım. ve Ercan havalimanının bir an önce dahada iyileştirilmesi lazım..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, 2009-2010 yılındaki 1 milyon turist hedefinin bu yıl aşılarak 1 milyon 100 bine ulaşıldığını söyledi.

Kaydedilen gelişmenin gelinen aşamada turizmin yaygınlaştırılması konusunda yeterli olmadığını ifade eden Aşıkoğlu, şimdi yeni bir hedef koyarak 2018 yılında alternatif turizm konusunda seyahat eden 50 bin turisti ülkeye getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Şahap Aşıkoğlu, bunun için ciddi bir stratejik plan hazırlamak gerektiğini vurguladı.

KKTC 1 MİLYON TURİST HEDEFİNİ AŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Doktor ~ 9 yıl önce
Doktor herhalde taşyapının ortağı. Çünkü eski hurda terminali IST havalimanı zannediyor. Üç tane dükkan açmakla terminal işletilir mi ? Nasıl bir büyütme yapıldı da biz buradan göremiyoruz. Küçülme belli. Yolcuya oturacak yok. Fiyatlar şehrin 5 katı pahalı. Bu mu işletmecilik. Ha bu arada doktor beyin Türkçe de bozuk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Doktor başlıklı arkadaş herhalde gerçekten doktor ve havacılıkla ilgisi yok. Ercanda 2 yılda ne yapıldı. Hiç bir şey. Havaalanı kaç m2 büyüdü? Hiç. Aksine lokanta vs uyduruk çakma markalarla daha da küçüldü. Umarım yakında hükümet ihaleyi iptal eder ve aklı başında büyük ve ciddi bir firmaya verir. Yoksa kktc turizmi iyice kötüye gidecek sayenizde. Yorum yaparken biraz objektif olun. Bir tane ağaç bile dikmediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Doktor başlıklı yazıyı yazan taşyapı personeli olduğu belli. Yeryüzünde bu kadar amatörce idare edilen bir meydan var mı? Ne yaptınız ? Sadece boya badana. Bunlarla ancak cahil yolcuları kandırırsınız. Yolcuya oturacak yer yok. Ama lokantalara yer var bu mu doktorluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 9 yıl önce
Aynı Çukurova gibi tecrübesiz işletmeciler meydanlarının sonunu getiriyor. 2 senedir Ercan da taş taş üstüne konmadı. Yapılan sadece duty free. Bu mu terminal işletmeciliği. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor ~ 9 yıl önce
Sanırım gözlerinizde problem var yada yapılanları görmemek için geçerli bir kuyruk acısı problemi...
Yorum ~ 9 yıl önce
Terminal inanılmaz küçük. Konum itibariyle Akdenizin en önemli turistik bölgelerinden biri olmasına rağmen hâlâ havalimanını büyütmemeleri çok üzücü. Bkz. Palma De Mallorca havalimanı Antalyanın ki kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 9 yıl önce
1 milyon turisti bırakında bu havalimanına ne zaman ikinci pisti yapacaksınız ? her ay gidiyorum neredeyse havalimanına aprona 5 uçak yan yana gelince park pozisyonuda doluyor. en azından A330 tipi uçakların inebileceği bir park yerininde olması lazım. ve Ercan havalimanının bir an önce dahada iyileştirilmesi lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 9 yıl önce
Bilgi olarak veriyorum, Ercan havalimanı pisti 2755mx45m.Bir Airbus A330 tipi uçak iniş yapabilir ki zaman zaman A330 geliyor Ercan'a.Sadece Apron büyütmek değil bunun yanında gerekli altyapının hazırlanıp ayriyeten taksi yollarının da yapılması gerekiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000