21 Ocak 2011, Cuma 09:02:12

KKHY İLE İLGİLİ SORULARI YANITLADI

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, turizmin en önemli ayaklarından birinin hava ulaşımı olduğuna vurgu yaparak, “Yeni kurulan havayolunun sürdürülebilir olmasını şiar edindik” dedi.
  • Yeni pist, yeni havalimanı yapmak ciddi bir iş ve maliyettir. Halk dilinde "desinler" demek için bu işler düşünülmez ve yapılmaz, yapılmamasıda gerekir. Günde 3 tane İngiltere uçuşu yapmak için fazla lüks olmazmı? Bu ciddiyette yapılan(!?) ve atıl durumdan kendini kurtaramamış bir çok meydan var Türkiyede. KKTC ekonomisini, dünya üzerindeki siyasi durumunu, turizm ve beklentisini iyi irdelemek gerek. Geçitkale havalimanı Asker-Sivil koordinasyonu ile hava ulaşımına kazandırılabilirmi değerlendirmek gerek.
  • Geçmişten ders almayı ihmal etmemek, eski çalışanları da madur etmemek son derece önamlidir. Eski borçlarınızı (Maddi-manevi ne varsa)ödeyip yeni şirketle yolunuza devam etmeniz yararlı olacaktır. Kendi yağınızla kavrulun, bu sizlere yorgunluk olarak değil, tecrübe, heyecan ve nakit olarak dönecektir. Yolunuz açık olsun.
  • KKTC için havayolu şirketi elbette gereklidir. Aynı zamanda iyi işletmekte gereklidir. Taşıma suyla havayolu şirketi yönetilmez. Havayolu yönetiminde hassas hesaplar vardır, ben bilirim diyenle değil, bildiğini tecrübeleriyle ispatlamış personelle (tepeden aşağı tüm kadro) çalışılmalıdır. Problemler kangren haline gelmeden, tekrarı olmayacak şekilde giderilmelidir. Yönetim koltuğuna yöneticiler, pilot koltuğuna pilotlar oturmalıdır. Bir koltukta birden fazla karpuz taşınmamalıdır.
  • Yeni pist, yeni havalimanı yapmak ciddi bir iş ve maliyettir. Halk dilinde "desinler" demek için bu işler düşünülmez ve yapılmaz, yapılmamasıda gerekir. Günde 3 tane İngiltere uçuşu yapmak için fazla lüks olmazmı? Bu ciddiyette yapılan(!?) ve atıl durumdan kendini kurtaramamış bir çok meydan var Türkiyede. KKTC ekonomisini, dünya üzerindeki siyasi durumunu, turizm ve beklentisini iyi irdelemek gerek. Geçitkale havalimanı Asker-Sivil koordinasyonu ile hava ulaşımına kazandırılabilirmi değerlendirmek gerek. Geçitkale havalimanı Asker-Sivil koordinasyonu ile hava ulaşımına kazandırılabilirmi değerlendirmek gerek.
  • 2.Pist yerine öncelikle meydan seyrüsefer imkanlarını geliştirmek yönünde harekette bulunmanızı tavsiye ederim. Ercan Havalimanı VOR yaklaşması bulunan bir meydan. Kıbrıs ada olması sebebiyle ani sis etkisinde kalabiliyor bu durumlarda seyrüsefer imkansız hale gelebiliyor, uçuşlarda aksamalar oluyor. Yolcu, meydan işletmesi, havayolu işletmeleri, uçuş ekipleri görünenden daha büyük zorluklarla uğraşmak durumunda kalıyorlar.
  • KTHY nı tek başına sendika batırmıştır. KTAMS bir numaralı Türkiye düşmanıdır. KTOS hergün ilkokullarda bile grev yaparak çocukların eğitimini engellemektedir. Mahkemeler grevdedir. Vatandaşın işi aksamaktadır. Bu mu çağdaşlık ? Yazıklar olsun sizlere. Çağdaşlığa bakın.
  • sendikalar hakkında böyle şaçma şapan yorum yapan ey akkılı kardesim. sendiklara gelişmişlk düzeyinin bir gösdergesidir sendikaların bir ülkede bu gadr güçlü olması yaşam standartının yüksek oldugunu gösderiyor demekdir lütfen bir bag british airways çalısanları bir grev yaptıgında sonuc nasıl oluyor ve işcilerin dedikleri nasıl oluyor ?
  • Bildiğim kadarı ile eski şirketin değişik anlaşmalardan oldukça borcu var, bunları kim nasıl ödeyecek?
  • ACENTALARA DİKKAT EDİLSİN, YETER. HERKES SENDİKA DİYOR AMA ; 20 İSTERLİNLİK LONDURA PİLETLERİNİ KİMSE HATIRLAMIYOR. MALİYETİN ALTINDA SATILAN BU PİLETLER YÖNETİMDEN BİKAÇ KİŞİYİ ZENGİN ETMİŞDİR. DİKKAT EDİN GENNİ..
  • Sayın bakan merak etmeyin. TC düşmanı Sendikalar pusuda bekliyor. Batırmak için elinden geleni yapacaklardır. Yeni şirkette KTHY gibi uzun ömürlü olmayacaktır. Tek çare sendikaları bu şirketten uzak tutmaktır.

KKTC'li Bakan Saner, Bayrak Haber’de yayınlanan “Turizm Söyleşileri Programı”na katılarak, yeni havayolu şirketiyle ilgili soruları yanıtladı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, şirketin zarar etmemesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı. Saner, bakanlık olarak ulaşımda yaşanan sıkıntıları aşmak için her zaman turizmcilerin yanında olacaklarını söyledi.

Saner, turizm konusunda da açıklamalarda bulunarak, yeni havayolu şirketi kurulurken, bunun sürdürülebilir bir yapıda olmasını şiar edindiklerini belirterek, “duygusallığın prensiplerin önüne geçmeyeceği şekilde yaklaştık ve yeni bir bayrak taşıyıcı şirketi kurduk” dedi.
 
Şirketin zarar etmemesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Saner, yeni havayolu şirketi kurulurken geçen 7.5 aylık süreçte yaşanan sıkıntı ve zorlukları anlattı. Saner, bu süreçte her cepheyle uğraştıklarını belirterek, sürecin kolay geçmediğini, ancak azimle çalıştıkları için gelinen aşamada güzel bir sonuç elde edildiğini vurguladı.
 
Saner, Charter uçuşlara verdikleri önemi de dile getirerek, adayı batı üzerinden yurt dışına bağlayacak her uçak şirketine izin verdiklerini söyledi. Uçuş için Türkiye’den 16-17 havaalanı üzerinden teklif geldiğini açıklayan Saner, bu tekliflerin sivil havacılık kuralları çerçevesinde değerlendirildiğini belirtti.

Ersan Saner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne daha çok turist çekmek amacıyla otellerdeki mevcut yatak kapasitesini artırmak ve Ercan Devlet Havalimanı’nı daha modern hale getirmek için çalıştıklarını da söyledi.
 
Saner, “havalimanıyla ilgili A ve B planımız var. A planı konusunda her şey hazır. Ama bir de B planımız var. Bu ikinci bir pisti dahi kapsayan bir çalışma içerir. Bizim gönlümüz B planı yönündedir. İki plan da uygulansa Ercan Devlet Havaalanı ilk intiba adına çok ciddi bir etki bırakacaktır” dedi.

Bakan Saner, turizmde yaşanan sıkıntıları iyi bildiklerini de belirterek, “Ulaşımda yaşanan sıkıntıları aşma adına bakanlığımızın her zaman turizmcilerin yanında olacağını ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

KKHY İLE İLGİLİ SORULARI YANITLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni pist, yeni havalimanı yapmak ciddi bir iş ve maliyettir. Halk dilinde "desinler" demek için bu işler düşünülmez ve yapılmaz, yapılmamasıda gerekir. Günde 3 tane İngiltere uçuşu yapmak için fazla lüks olmazmı? Bu ciddiyette yapılan(!?) ve atıl durumdan kendini kurtaramamış bir çok meydan var Türkiyede. KKTC ekonomisini, dünya üzerindeki siyasi durumunu, turizm ve beklentisini iyi irdelemek gerek. Geçitkale havalimanı Asker-Sivil koordinasyonu ile hava ulaşımına kazandırılabilirmi değerlendirmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçmişten ders almayı ihmal etmemek, eski çalışanları da madur etmemek son derece önamlidir. Eski borçlarınızı (Maddi-manevi ne varsa)ödeyip yeni şirketle yolunuza devam etmeniz yararlı olacaktır. Kendi yağınızla kavrulun, bu sizlere yorgunluk olarak değil, tecrübe, heyecan ve nakit olarak dönecektir. Yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC için havayolu şirketi elbette gereklidir. Aynı zamanda iyi işletmekte gereklidir. Taşıma suyla havayolu şirketi yönetilmez. Havayolu yönetiminde hassas hesaplar vardır, ben bilirim diyenle değil, bildiğini tecrübeleriyle ispatlamış personelle (tepeden aşağı tüm kadro) çalışılmalıdır. Problemler kangren haline gelmeden, tekrarı olmayacak şekilde giderilmelidir. Yönetim koltuğuna yöneticiler, pilot koltuğuna pilotlar oturmalıdır. Bir koltukta birden fazla karpuz taşınmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni pist, yeni havalimanı yapmak ciddi bir iş ve maliyettir. Halk dilinde "desinler" demek için bu işler düşünülmez ve yapılmaz, yapılmamasıda gerekir. Günde 3 tane İngiltere uçuşu yapmak için fazla lüks olmazmı? Bu ciddiyette yapılan(!?) ve atıl durumdan kendini kurtaramamış bir çok meydan var Türkiyede. KKTC ekonomisini, dünya üzerindeki siyasi durumunu, turizm ve beklentisini iyi irdelemek gerek. Geçitkale havalimanı Asker-Sivil koordinasyonu ile hava ulaşımına kazandırılabilirmi değerlendirmek gerek. Geçitkale havalimanı Asker-Sivil koordinasyonu ile hava ulaşımına kazandırılabilirmi değerlendirmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2.Pist yerine öncelikle meydan seyrüsefer imkanlarını geliştirmek yönünde harekette bulunmanızı tavsiye ederim. Ercan Havalimanı VOR yaklaşması bulunan bir meydan. Kıbrıs ada olması sebebiyle ani sis etkisinde kalabiliyor bu durumlarda seyrüsefer imkansız hale gelebiliyor, uçuşlarda aksamalar oluyor. Yolcu, meydan işletmesi, havayolu işletmeleri, uçuş ekipleri görünenden daha büyük zorluklarla uğraşmak durumunda kalıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY nı tek başına sendika batırmıştır. KTAMS bir numaralı Türkiye düşmanıdır. KTOS hergün ilkokullarda bile grev yaparak çocukların eğitimini engellemektedir. Mahkemeler grevdedir. Vatandaşın işi aksamaktadır. Bu mu çağdaşlık ? Yazıklar olsun sizlere. Çağdaşlığa bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sendikalar hakkında böyle şaçma şapan yorum yapan ey akkılı kardesim. sendiklara gelişmişlk düzeyinin bir gösdergesidir sendikaların bir ülkede bu gadr güçlü olması yaşam standartının yüksek oldugunu gösderiyor demekdir lütfen bir bag british airways çalısanları bir grev yaptıgında sonuc nasıl oluyor ve işcilerin dedikleri nasıl oluyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bildiğim kadarı ile eski şirketin değişik anlaşmalardan oldukça borcu var, bunları kim nasıl ödeyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ACENTALARA DİKKAT EDİLSİN, YETER. HERKES SENDİKA DİYOR AMA ; 20 İSTERLİNLİK LONDURA PİLETLERİNİ KİMSE HATIRLAMIYOR. MALİYETİN ALTINDA SATILAN BU PİLETLER YÖNETİMDEN BİKAÇ KİŞİYİ ZENGİN ETMİŞDİR. DİKKAT EDİN GENNİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın bakan merak etmeyin. TC düşmanı Sendikalar pusuda bekliyor. Batırmak için elinden geleni yapacaklardır. Yeni şirkette KTHY gibi uzun ömürlü olmayacaktır. Tek çare sendikaları bu şirketten uzak tutmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000