04 Ekim 2017, Çarşamba 09:09:39

'Kısa zamanda kendi savaş uçağımız semalarda olacak'

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, milli savaş uçağı TF-X'in vatan semalarında her türlü göreve hazır hale geleceğini ifade ederek, "İnşallah bunları kullanan ilk subaylarımız siz olacaksınız" dedi.
  • Güzel kardeşim hayal dünyasında yaşama.Elbette birşeyler yapılıyor ancak birşeyi ben yaptım diyebilmen için önce motorunu yapıyor olman lazım.Motor ithal olduktan sonra gerisi boş.Savaş gemileri yaptığımızı yazmışsın ya alemsin
  • Bu uçaklar hadi Kabul Edelim Ki yerli Ozaman bu Uçaklar Uçamadan Müzeye Konulur Ancak adamlar 5.jenerasyonu kullanıyor 6.jenerasyon 'uda deniyorlar artık Onlar trb3ve tr3b Astralarla saldırırken bizde 2.turda yetişiriz yada eyy Amerika Eyy Avrupa diye Aktroller'in gazını Alırız Zaten bu Uçaklarda Bu Fazla çalışacaklarmış.. :)
  • Sayenizde 'kısa zaman' kavramından tiksindik!
  • Adam harp okulunda siyaset yapmış ( siyaset kelime anlamı yalan söylemek)
  • Istemezuk tayfasi yavaş yavaş sizin zihniyette bitecek !!!
  • Inandık ver mehteri. Hülloğğğğ
  • Pilotları asker kökenli mi olacakmış?
  • YALAN
  • Daha bir tankı ki çok kaba kalıyor teknolojisi uçağa göre halledemediniz.Çıkmış ancak caka satıyorsunuz.Bekle yaparsın hemen uçağı.İngilizde tüm teknolojisini sana vermek için hazırolda bekliyordu tabi
  • ülkemin pinokyoları nasılda elbirliği yapmış habire sallıyorsunuz yaaaa...önce bir yerli otomobil yerli cip yerli entegre falan yapında burnunuz küçülsün biraz

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, milli savaş uçağı TF-X'in vatan semalarında her türlü göreve hazır hale geleceğini ifade ederek, "İnşallah bunları kullanan ilk subaylarımız siz olacaksınız" dedi.

Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Hava Harp Okulu'nun ant içme töreni ve 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni Yeşilköy'de gerçekleştirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz de katıldı.
"Türk Milletinin hiçbir zaman esaret altına alınamadığını ve alınamayacağını en güzel gösteren fotoğraflardan manzaralardan biri budur’’ diyerek sözlerine başlayan Bakan Canikli, "Ordu, devlet, millet el ele. Bakın son yıllarda özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye’nin her kurumuna sızan bu hainleri temizledikçe hem Türkiye güçleniyor hem Türk Silahlı Kuvvetleri güçleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri de bu hainlerden temizlendikçe güçleniyor. Bunun en somut canlı örneği Fırat Kalkanı operasyonudur. Bu zor şartlarda bu hainlerin de bütün kurumlardan olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinden temizlendiği bir dönemde, Türk Silahlı Kuvvetleri milletiyle birlikte Fırat Kalkanını harekatını yapabilmiş sınır ötesi operasyonunu başarılı bir şekilde uzun bir süreden sonra gerçekleştirebilmiştir’’ dedi.

‘‘Bu milletin önüne set çekemezsiniz’’

Türk milletinin önünde engel olamayacağını ifade eden Bakan Canikli, ‘‘Bu şekilde hedef ve amaçları olanlar, bu manzaraya 15 Temmuz görüntülerine baksınlar birde bu manzaraya baksınlar. Bunu geliştirmek mecburiyetindeyiz, çünkü eğer toprakların savunmasını başka ülkelere emanet ederseniz dolaylı veya doğrudan en ihtiyacınız odluğu kritik bir zamanda o silah sistemlerini temin edememe gibi bir riskle karşı karşıya kalırsınız. Türkiye ilkini 1974 Kıbrıs Harekatı olmak üzere sayısız kere bununla karşı karşıya kalmıştır. O nedenle bu alandaki çalışmalarımız ve çabalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor’’ diye konuştu.

"Milli savaş uçağımız TF-X vatan semalarında her türlü göreve hazır hale gelecektir"

Yerli insansız hava araçları ile terörle mücadele edildiğini vurgulayan Canikli, ‘‘Silahlı ve insansız hava araçlarımızı geliştirmiş bulunuyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Milli Savaş Uçağımız TF-X vatan semalarında her türlü göreve hazır hale gelecektir ve inşallah bunları kullanan ilk subaylarımız siz olacaksınız. Yerli İHA’larımız ve SİHA’larımızla teröristleri etkisiz hale getiriyoruz. Dostların gıptayla bakıyor düşmanlar kıskançlıkla takip ediyor. Bu toprakların tarihi kültürü ve manevi değerleriyle yetişen vatan evlatlarımız yine bu topraklarda geliştirilen ve üretilen, üretilecek silahlarla vatan savunmasına katkıda bulunacaklardır’’ şeklinde konuştu.

‘‘Kendi üretimimiz olan savaş uçakları evlatlarımız tarafından kullanılacak’’

Hür Kuş uçağı projesi kapsamında 2 adet prototip uçak teslimatı yapıldığını dile getiren Bakan Canikli, ‘‘Şimdi de bunun silahlandırması çalışmasına başladık. Esasında eğitim uçağı olarak diyazn edilen hür kuş baktık silahlandırılması mümkün ve özellikle terörle mücadelede de bize çok büyük katkı ve imkan sağlayacak şimdi Hür Kuşu da silahlandırmaya başladık. Şimdi sıra yerli savaş uçağımıza geldi, hem insanlı klasik savaş uçağımıza hem de insansız savaş uçağımıza. İkisiyle de ilgili şu an çalışmalarımız başladı, start verildi. İnşallah kısa bir süre sonra semalarımızda kendi üretimimiz olan savaş uçağı yine kendi evlatlarımız tarafından kullanılacak ve vatan savunmasına katkı sağlayacaklardır. En iyi hocalarımız sizlere standartlarında ötesinde bu eğitimi vereceklerdir. Bu hocalarımızdan ders almak onlarla aynı mekanı paylaşmak sizler için önemli bir ayrıcalıktır’’ ifadelerini kullandı.

‘‘ Hain teşebbüsün ortadan kaldırılmasında Türk Silahlı Kuvvetleri büyük mücadele vermiştir’’

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hükumetin bir çok adım attığını belirten, Bakan Canikli, ‘‘Türkiye Cumhuriyetine, demokrasisine, milli egemenliğimize karşı gerçekleştirilen ancak demokrasi ve vatan sevdalılarının dur dediği 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hükumet olarak bir çok tedbir aldık adımlar attık. Bundan sonra hain girişimlerin giderilmesi için çok hassasız ve bu hassasiyetimiz devam edecek. Düşmanın nereden geleceği belli olmuyor, dışarıdan bekliyoruz içeriden çıkabiliyor. Bundan sonra bu tür hain kalkışmaları daha doğmadan yok etmek zorundayız, bu hassasiyetle hareket ediyoruz. Asker kılığına girmiş insanlıktan nasibini almamış teröristlerin ülkemize yaşattığı acıların tekrarlanmaması için askeri eğitim alanında da önemli adımlar attık. Bu hain teşebbüsün ortasından kaldırılmasında bütün milletimizle birlikte en büyük mücadeleyi Türk Silahlı Kuvvetleri atmıştır bununda altının çizilmesi gerekiyor’’ dedi.

'Kısa zamanda kendi savaş uçağımız semalarda olacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

ANKA RUMUZLUYA ~ 7 yıl önce
Güzel kardeşim hayal dünyasında yaşama.Elbette birşeyler yapılıyor ancak birşeyi ben yaptım diyebilmen için önce motorunu yapıyor olman lazım.Motor ithal olduktan sonra gerisi boş.Savaş gemileri yaptığımızı yazmışsın ya alemsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ERDOĞAN ~ 7 yıl önce
Bu uçaklar hadi Kabul Edelim Ki yerli Ozaman bu Uçaklar Uçamadan Müzeye Konulur Ancak adamlar 5.jenerasyonu kullanıyor 6.jenerasyon 'uda deniyorlar artık Onlar trb3ve tr3b Astralarla saldırırken bizde 2.turda yetişiriz yada eyy Amerika Eyy Avrupa diye Aktroller'in gazını Alırız Zaten bu Uçaklarda Bu Fazla çalışacaklarmış.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 7 yıl önce
Sayenizde 'kısa zaman' kavramından tiksindik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 7 yıl önce
Adam harp okulunda siyaset yapmış ( siyaset kelime anlamı yalan söylemek)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ERDOĞAN ~ 7 yıl önce
Siyaset Arapça Doğruyu Söyleme yapma manası ihtiva eder , Bu yapılan Politika Yunanca ikiyüzlü manasına gelir
Harekat ~ 7 yıl önce
Istemezuk tayfasi yavaş yavaş sizin zihniyette bitecek !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 7 yıl önce
bir tane bitmiş "yerli" iş göster boş boş konuşma. sakın köprü yol deme senin de sövdüğünü biliyorum
Anka ~ 7 yıl önce
Biten ve envantere giren yerli projelerimiz; ANKA İHA_SİHA,. BAYRAKTAR İHA,. SİHA,. ATAK HELİKOPTERİ, MİLGEM SAVAŞ GEMİLERİ,. MPT 76 MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ,. BORA 12 KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ,. VE DAHA BİRÇOK PROJE BİTTİ.
Neüyyyyyyyy ~ 7 yıl önce
Inandık ver mehteri. Hülloğğğğ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker kökenlimiymiş ~ 7 yıl önce
Pilotları asker kökenli mi olacakmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek kelime ~ 7 yıl önce
YALAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enerjiq ~ 7 yıl önce
Daha bir tankı ki çok kaba kalıyor teknolojisi uçağa göre halledemediniz.Çıkmış ancak caka satıyorsunuz.Bekle yaparsın hemen uçağı.İngilizde tüm teknolojisini sana vermek için hazırolda bekliyordu tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hkn88 ~ 7 yıl önce
ülkemin pinokyoları nasılda elbirliği yapmış habire sallıyorsunuz yaaaa...önce bir yerli otomobil yerli cip yerli entegre falan yapında burnunuz küçülsün biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000