08 Mayıs 2016, Pazar 09:42:25

'Kısa sürede çok şey başardık'

Kısa bir süre önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş eğitim yetkisini alarak faaliyetlerine başlayan Davut Havacılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sarper Davut ile IFTE Fuarı’nda buluştuk.
  • çok güzel
  • Orda tek sarper bey saf temiz kaliteli iyi niyetli. Tarkimin ve barisin kalintilarini fosillerini toplamislar. En azindan yabanci hoca veya egitim muduru olsaydi iyi olurdu. Sarper bey basarilar.
  • Cumartesi gunu fuarda davut ucus okulunu ziyaret ettim Sarper beylede ilk defa orda gorustum okulun sahibi oldugunu anlamadim bile patron tipi olmasin daha iyi bana patronluk degil anlayisli insanlar lazim diger okullarin patronlarini gorduk ogrenciye nasil muamele ediyolar valla ben okula guvendim egitim esnasinda ayrilmaya karar verirseniz hicbir neden sormadan paranin kalan kismini 1 hafta icinde iadesini noter onayli veriyor en azindan paramla rezil olmam
  • Tek arzum Davut Havacılığın da diğer Uçuş Okulları gibi THK gibi köhnemiş bir uçuş okulunu geride bırakması. İnşallah gün gelir THK Uçuş akademisi piyasadan silinir gider. THK gibi bir kurumun ne bu ülkede, ne bu sektörde ne de bu dünyada yeri yok. Bir an önce kapatılmalı ve tüm malvarlığı da (tabi borçlardan sonra kalırsa)Mehmetçik Vakfı'na aktarılmalı.
  • Davut Uçuş Okulu bünyesinde çalışan biri olarak, yapılan güzel yorumlar ve karalama içeren yorumlara verilen cvplar için çok teşekkür ederim. Rumuz kullanarak yorum yazmak yerine bizzat açık kimliğimle yazmak istedim çünkü Davut Uçuş Okulu olarak yeni çıktığımız bu yolda polemiğe girmeden, şeffaf ve alnımız ak olarak yolumuza devam etmek ve tüm havacılık camiasına açık yüreklilikle destek olmak istiyoruz. Güzel icraatların neticesi bir haberin altına rumuz ile verilecek bir cevaptan ziyade, yine yapacağımız güzel icraatlar ile insanların karalamaya uzanan tenkitlerine cevap olacağımızı düşünüyorum. Havacılık camiası içinde kurum kaynaklı yapılan hataların kaynağını iyi bilen bir ekip ile insani değerleri ve karakteristik kalitesi ortada olan bir patronun iyi işler yapmak için bir araya gelmesinin güzel bir ürünüdür Davut Uçuş Okulu. Güzel yorumlarıyla motivasyon sağlayan, tenkitleriyle bizi ateşleyen tüm havacılık dostlarına selamlar ve saygılar....
  • Gelişmelerini yakinen takip ettiğimiz Davut Uçuş Okulu yolunuz açık olsun. Basta Sevim Hn olmak üzere Ekibini kutluyorum. Emniyetli Uçuşlar.
  • Davut Havacılık ekibine başarılar dilerim yolları açık olsun yıllarca tanıdığımız ve bildiğimiz degerli arkadaşlar. Böyle bir camia içinde ne yazık ki çamur at izi kalsın yapan kişiler herzaman olacaktır. Kralında arkasından konuşurlar doğru bir ekiple doğru yoldasınız yolunuz açık olsun.
  • Sarpey bey gibi dürüst,patrondan ziyade arkadaş gibi;sizin gibi insanların havacılığa ihtiyacı var sarpey bey.sevime gelince sarpey bey gözünün yaşına bakmaz
  • Yorumları gözlemlediğimde, şunu anlıyorum ki Davut Havacılık doğru yolda ilerliyor. Ön yargıların oluştuğu, ekibe kamyon arkası sözler gibi Davut olur tabut şeklinde seviyesi düşük yorumlar yapıldığı, yepyeni bir şirketin karalanmaya çalışılması, net olarak gösteriyor ki Davut un zirveye çıkacağının habercisi. Ki zaten bunları yazanlar da hep aynı kişilerdir;Ya bu okulun kalitesine uygun olmayan eski öğrenci/öğrenci adayları tarafından yazılmış olacak yada hiç bir zaman Davut'un kapısından geçemeyecek, ve yanar dönerli şirketlerde çalışıp , uzaktan bakarak tek yapabildiği şey kılavye başından "şu kişi şöyledir bu kişi böyledir" diye mahalle ağzı yapan, karakteri olgunlaşmamış insanlar olacaktır. Dediğim gibi Doğru Yolda İlerlemek bu oluyor. Herkesin şakşakladığı bir yerde başarı olmaz.
  • Tk da a330 da iki kaptan eskiden steward dı

Kısa bir süre önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş eğitim yetkisini alarak faaliyetlerine başlayan Davut Havacılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sarper Davut ile IFTE Fuarı’nda buluştuk.

Şirketin vizyonu ve hedeflerini anlatan Sarper Davut; ‘Ben öğrencinin psikolojisini çok iyi bilirim’ dedi.

İstanbul Wow Convention Center’da 6 Mayıs’ta açtığı kapılarını bugün kapatacak olan IFTE Fuarı, birçok katılımcıyı meraklılarıyla buluşturdu. Bu katılımcılardan biri de Davut Havacılık…

Havacılık sektöründeki pilot açığını gidermek için kurulan Davut Havacılık, uçuş eğitim organizasyonlardan en yenisi olarak dikkat çekiyor. Şirketin sahibi ve kurucusu Sarper Davut, AirportHaber’den Fatih Akdeniz’e konuşarak ‘kısa sürede çok şey başardık’ dedi.

Davut Havacılık’ı nasıl tanımlıyorsunuz? Şirketin kuruluş macerasını anlatır mısınız?

Şirketimiz Davut Havacılık ve Eğitim Okulu A.Ş. adıyla 2015 yılında kuruldu ve kurulur kurulmaz lisans çalışmalarına başladı. 3 ay gibi bir sürede Genel Havacılık ruhsatımızı aldık. Hemen sonra FTO çalışmalarına başladık. Yaklaşık 11 ay içinde de yani 2016 yılının Mart ayında FTO'muz onaylandı.

Havacılık sektörüne girişiniz nasıl oldu?

Benim PPL lisansım var. Önce hedefim PPL lisansımı alıp kendi uçağımla hobi anlamında uçmaktı. Daha sonra bu işi ticari olarak düşünmeye başladım. Sektörde de bu anlamda bir açık var. Çünkü ne kadar uçuş okulu olsa da ihtiyaçları karşılamıyor.

Araştırdım ve bu işi yapabilir miyim diye düşündüm. Zaten öğrencilikten geliyorum ve onları çok iyi anlayabiliyorum. Ne istiyorlar, neye ihtiyaçları var bunları iyi biliyorum. Bunları tamamen harmanlayınca bu oluşuma başlamış olduk.

İlk başta ekibi kurarak bu işe başladık. Ekibimiz de çok deneyimli insanlardan oluşuyor. Ekibi oluşturduktan sonra da uçakları almaya başladık, simülatörü aldık, kendi eğitim binamızı inşa ettik. Daha sonra Adana Havalimanı’nda hangar binası ihalesine girip ihaleyi kazanarak hangarımızı 4 ay gibi bir sürede tamamladık.

Şu anda Adana Havalimanı’nda 1500 metrekare hangar içinde operasyonlarımız başladı.

Sektörde çok sayıda uçuş okulu var. Bazıları kapandı, bazıları operasyonlarına devam ediyor? Siz bu sektöre girerek pilot adaylarına neler vaad ediyorsunuz? Kısacası avantajlarınız nedir?

Öncelikle konum olarak Adana’nın pilotaj eğitimi için çok uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. Çünkü yılın en az 330 günü uçuşa müsait bir bölge Çukurova bölgesi. Tamamen ova ve düz arazilerle çevrili olduğu için acil durumlarda iniş yapabileceğiniz alanlar mevcut.

Onun dışında gerçek bir ticari havalimanında eğitim veriyoruz. Bu öğrencinin gerçek ticari uçuşa daha kolay uyum sağlamasına neden oluyor.

Şirket olarak avantajlara gelecek olursak; Daha önce de belirttiğim gibi ben de öğrencilikten geldiğim için öğrenci psikolojisini biliyorum. Öğrencilerin neler beklediğini biliyorum. Bunları görerek bu okulu kurdum. Bunu renklerimizle, logolarımızla da ortaya koyduk. Burası dinamik bir okul.

Okulumuza gelen öğrenci sosyal hayatla da gayet verimli olacak. Kaynaşmaya ben çok önem veriyorum. Klasik uçuş okulundan çıkıp, hem uçup hem de aidiyet hissedeceği  bir okul burası. Aslında evi gibi olacak, severek gelecek buraya.

Ben avantaj olarak bunu sayabilirim. Kendimi diğer uçuş okullarından uçuş yada eğitim olarak üstün görmem saçma olur, çünkü daha çok yeni bir okul burası.

Ben, bana gelen öğrenci mağdur olmadan, keyifle ve düzenli bir şekilde uçacağı bir okul olma sözünü veriyorum. Yine de kararı öğrenci verecek.

Mezun öğrenciler iş bulma sorunu yaşar mı?

Daha yeni bir okuluz. Öğrencilerimiz mezun olmaya başlayınca havayollarının bize ilgi göstereceğine inanıyorum.

Filonuzda hangi uçaklar var?

Şu anda 2 tek motor uçağımız ve 1 çift motor uçağımız var. Bunlar 1 tek motor ve 1 çift motor olmak üzere 2’si Tecnam’dan, diğeri de tek motor Cessna 172’den oluşuyor.

Onun dışında yeni aldığımız bir Cessna 172 yolda. Bir tane de sene sonuna kadar Tecnam tek motor gelecek. Operasyonlarımıza 5 uçakla devam edeceğiz.

Eğitim kadromuzda da 4 uçuş öğretmeni ve  7 tane yer dersi öğretmenimiz var.

Eğitimler ne zaman başlıyor?

İlk sınıfımızı 12 öğrenciyle Mayıs ayında açacağız.

DAVUT HAVACILIK'IN SAHİP OLDUĞU YETKİLER

Adana merkezli olarak kurulan Davut Uçuş Okulu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli yetkileri aldıktan sonra kendi hangarında operasyonlarına başladı.

Davut Havacılık, PPL(A) Hususi Pilot Lisansı CPL(A) Ticari Pilot Lisansı, IR(A) Aletle Uçuş Yetki Eğitimi, ATP(A) Modüler Yerinden ve Uzaktan Teorik Bilgi Kursu, ME(A) Çok Motor Sınıf Yetkisi Eğitimi, FI(A), CRI(A),IRI(A) Öğretmen Eğitimi verme yetkisine sahip.

Fatih Akdeniz / AirportHaber

'Kısa sürede çok şey başardık'

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

vedat ~ 8 yıl önce
çok güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fason ~ 8 yıl önce
Orda tek sarper bey saf temiz kaliteli iyi niyetli. Tarkimin ve barisin kalintilarini fosillerini toplamislar. En azindan yabanci hoca veya egitim muduru olsaydi iyi olurdu. Sarper bey basarilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bordaci ~ 8 yıl önce
Fason üretim veya kısaca Fason, gerçek üretici firmadan anlaşma üzerine toplu ürün sipariş ederek, ürünlere gerçek üretici adını değil de sipariş veren firmanın adının yazdırılmasıdır. Vikipedi 'de tam böyle açıklanıyor. Kimden bu yazıyı şipariş aldın??
Erkan Tuna ~ 8 yıl önce
Cumartesi gunu fuarda davut ucus okulunu ziyaret ettim Sarper beylede ilk defa orda gorustum okulun sahibi oldugunu anlamadim bile patron tipi olmasin daha iyi bana patronluk degil anlayisli insanlar lazim diger okullarin patronlarini gorduk ogrenciye nasil muamele ediyolar valla ben okula guvendim egitim esnasinda ayrilmaya karar verirseniz hicbir neden sormadan paranin kalan kismini 1 hafta icinde iadesini noter onayli veriyor en azindan paramla rezil olmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK'lı ~ 8 yıl önce
Tek arzum Davut Havacılığın da diğer Uçuş Okulları gibi THK gibi köhnemiş bir uçuş okulunu geride bırakması. İnşallah gün gelir THK Uçuş akademisi piyasadan silinir gider. THK gibi bir kurumun ne bu ülkede, ne bu sektörde ne de bu dünyada yeri yok. Bir an önce kapatılmalı ve tüm malvarlığı da (tabi borçlardan sonra kalırsa)Mehmetçik Vakfı'na aktarılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demir Ayhan ~ 8 yıl önce
Davut Uçuş Okulu bünyesinde çalışan biri olarak, yapılan güzel yorumlar ve karalama içeren yorumlara verilen cvplar için çok teşekkür ederim. Rumuz kullanarak yorum yazmak yerine bizzat açık kimliğimle yazmak istedim çünkü Davut Uçuş Okulu olarak yeni çıktığımız bu yolda polemiğe girmeden, şeffaf ve alnımız ak olarak yolumuza devam etmek ve tüm havacılık camiasına açık yüreklilikle destek olmak istiyoruz. Güzel icraatların neticesi bir haberin altına rumuz ile verilecek bir cevaptan ziyade, yine yapacağımız güzel icraatlar ile insanların karalamaya uzanan tenkitlerine cevap olacağımızı düşünüyorum. Havacılık camiası içinde kurum kaynaklı yapılan hataların kaynağını iyi bilen bir ekip ile insani değerleri ve karakteristik kalitesi ortada olan bir patronun iyi işler yapmak için bir araya gelmesinin güzel bir ürünüdür Davut Uçuş Okulu. Güzel yorumlarıyla motivasyon sağlayan, tenkitleriyle bizi ateşleyen tüm havacılık dostlarına selamlar ve saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAŞARILAR ~ 8 yıl önce
Gelişmelerini yakinen takip ettiğimiz Davut Uçuş Okulu yolunuz açık olsun. Basta Sevim Hn olmak üzere Ekibini kutluyorum. Emniyetli Uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayirli olsun ~ 8 yıl önce
Davut Havacılık ekibine başarılar dilerim yolları açık olsun yıllarca tanıdığımız ve bildiğimiz degerli arkadaşlar. Böyle bir camia içinde ne yazık ki çamur at izi kalsın yapan kişiler herzaman olacaktır. Kralında arkasından konuşurlar doğru bir ekiple doğru yoldasınız yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gürkan ~ 8 yıl önce
Sarpey bey gibi dürüst,patrondan ziyade arkadaş gibi;sizin gibi insanların havacılığa ihtiyacı var sarpey bey.sevime gelince sarpey bey gözünün yaşına bakmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biradım ~ 8 yıl önce
Yorumları gözlemlediğimde, şunu anlıyorum ki Davut Havacılık doğru yolda ilerliyor. Ön yargıların oluştuğu, ekibe kamyon arkası sözler gibi Davut olur tabut şeklinde seviyesi düşük yorumlar yapıldığı, yepyeni bir şirketin karalanmaya çalışılması, net olarak gösteriyor ki Davut un zirveye çıkacağının habercisi. Ki zaten bunları yazanlar da hep aynı kişilerdir;Ya bu okulun kalitesine uygun olmayan eski öğrenci/öğrenci adayları tarafından yazılmış olacak yada hiç bir zaman Davut'un kapısından geçemeyecek, ve yanar dönerli şirketlerde çalışıp , uzaktan bakarak tek yapabildiği şey kılavye başından "şu kişi şöyledir bu kişi böyledir" diye mahalle ağzı yapan, karakteri olgunlaşmamış insanlar olacaktır. Dediğim gibi Doğru Yolda İlerlemek bu oluyor. Herkesin şakşakladığı bir yerde başarı olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 8 yıl önce
Tk da a330 da iki kaptan eskiden steward dı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000