14 Ocak 2018, Pazar 12:18:31

Havalimanı pisti kısa süre önce bakıma alınmıştı!

Ankara'dan Trabzon Havalimanı'na dün akşam inişi sırasında Pegasus Havayolları'na ait bir yolcu uçağının pist dışına çıkması ile gündeme gelen Trabzon Havalimanı pisti geçtiğimiz Kasım ayında bir ay boyunca bakıma alınmıştı.
  • Tüm pilotlar Trabzon havalimanını avuçlarının içi gibi biliyor.Bundan eminiz.Ve eminim o kaptan bu meydana daha önce defalarca uçuş yapmıştır.Eğer varsayımda bulunacaksanız pilotun niçin deniz istikametine döndüğünü düşünmeniz gerekli.Düşünsenize defalarca iniş yaptığınız meydan..Ben teknik bir arıza olduğunu düşünüyorum.çünkü bu pilot kimbilir bu meydana kaç kere indi..ben pilot değilim ama bir pilot kolay yetişmiyor sanırım.tecrübesiz bile olsalar bunun eğitimini almış ve yetkin kişiler pilotlar.belki de uçak teknik bir sebepten kontrolden çıktı.sadece pilot hatasıdır diye kestirip atmak için erken oldugunu düşünüyorum.geçmiş olsun herkese
  • HAVALİMANININ ( X ) YERİNDE GÖREV YAPANLAR BİLE NEREDEYSE UÇUCULAR.ALLAH BİZE HİÇ BİR ŞİRKETİMİZE BÜYÜK KAZA YAŞATMASIN. KAZADAN 15 DAKİKA SONRA NEDENLERİNİ AÇIKLARIZ EVELALLAH. KARGOCU OLALIM, YER PERSONELİ OLALIM FARKETMEZ.YAHU BİRAZ BEKLEYİN. ALLAH ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK. KIRIMIN NEDENİNİ AÇIKLARLAR. AÇIKLANANA AKLIMIZ ERMEZ İSE, O ZAMAN BİLGİSİ OLANLAR GÖRÜŞLERİNİ SERGİLER.GEÇMİŞ OLSUN CÜMLEYE.
  • Frenleme esnasında, beklenen yavaşlayan ivmede azalma olursa vücut bunu hızlanma olarak algılar.
  • Tabii ki teknik bir problem ihtimali var. Flight Data Recorder verilerinden steering handle position, brake pressure, thrust lever position, N1, N2, Heading parametrelerine bakılarak olayın sebebinin pilot hatasını yoksa teknik problem mi olduğu anlaşılabilir. Sanki cepte dönüşü sağa yapacakken sola yapmış gibi duruyor. Cepte belki de dönüş yaparken motor gaz kolları ters yönde asimetrik kumanda verilmiş olabilir. Ersek’i kimseye bir şey olmamış herkese geçmiş olsun.
  • Bekleyelim ve raporu görelim. Artık yeni teknolojiler ile en ufak detaylar bile ortaya çıkarılıyor. Uçağın motoru denize düşmüş. Sadece dönüşte olabilecek birşey değil. Tekrardan tüm PEGASUS ve havacılık camiasına ve Trabzonlulara geçmiş olsun.
  • Kaptanlar veya çakma rumuzlar , sizin başınıza gelmesin bu tür talihsizlikler,kazalar, siz sakin kaptan hatası yapmayın diyeceğim ama bu ego ile baştan kayıpsınız.
  • Neyin kafasındasınız yahu.160 bilmem kaç kişi sağ salim kurtulmuş.Allah beterinden korusun.he illaki soruşturulacaktır.ama eyyam yapmaya gerek yok.
  • Kazanın sebebi pilotaj hatası, hava şartları veya teknik sebepler. Bunlardan biri kesin sorumlu demiyorum. Birleşimi de olabilir. Ancak pistin yetersizliği diye bir şey söz konusu olamaz. Tekerleklerin izi, bunun kanıtı.
  • Inis mesafesi ile bir problem olsa pist sonu gelmeden ve sagda turn pad varken neden soldan topraga ciksin? Baska bir sebebi olabilir erken konusmamak lazim. Gecmis olsun.
  • Hangi kaptan (psikolojisi bozuk olan veya kafayı yemiş olma ihtimali olan biri hariç)yanda koskoca cep varken diğer taraftaki uçuruma uçağı kırar... cevap veriyorum... Hiç bir kaptan bunu yapmaz... İddia ediyorum bunun altından kesinlikle pilotaj hatası çıkmayacak...

Ankara'dan Trabzon Havalimanı'na dün akşam inişi sırasında Pegasus Havayolları'na ait bir yolcu uçağının pist dışına çıkması ile gündeme gelen Trabzon Havalimanı pisti geçtiğimiz Kasım ayında bir ay boyunca bakıma alınmıştı.

Pist başı dönüş cebinin büyütülmesi projesi kapsamında başlayan çalışmalar 1 Kasım ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 ay boyunca sürmüştü. Her yıl yaklaşık 4 milyon kişinin kullandığı Trabzon Havalimanı’nda yapılan çalışmalar esnasında 1 ay boyunca saat 11.00-16.00 arası havalimanı uçuş trafiğine kapanmıştı. Uçuşlar çalışmaların tamamlanmasının ardından 1 Aralık 2017 tarihinde havalimanı trafiği rutin seyrine dönmüştü.



Havalimanı pisti kısa süre önce bakıma alınmıştı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Job ~ 6 yıl önce
Tüm pilotlar Trabzon havalimanını avuçlarının içi gibi biliyor.Bundan eminiz.Ve eminim o kaptan bu meydana daha önce defalarca uçuş yapmıştır.Eğer varsayımda bulunacaksanız pilotun niçin deniz istikametine döndüğünü düşünmeniz gerekli.Düşünsenize defalarca iniş yaptığınız meydan..Ben teknik bir arıza olduğunu düşünüyorum.çünkü bu pilot kimbilir bu meydana kaç kere indi..ben pilot değilim ama bir pilot kolay yetişmiyor sanırım.tecrübesiz bile olsalar bunun eğitimini almış ve yetkin kişiler pilotlar.belki de uçak teknik bir sebepten kontrolden çıktı.sadece pilot hatasıdır diye kestirip atmak için erken oldugunu düşünüyorum.geçmiş olsun herkese

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYIPTIR ~ 6 yıl önce
HAVALİMANININ ( X ) YERİNDE GÖREV YAPANLAR BİLE NEREDEYSE UÇUCULAR.ALLAH BİZE HİÇ BİR ŞİRKETİMİZE BÜYÜK KAZA YAŞATMASIN. KAZADAN 15 DAKİKA SONRA NEDENLERİNİ AÇIKLARIZ EVELALLAH. KARGOCU OLALIM, YER PERSONELİ OLALIM FARKETMEZ.YAHU BİRAZ BEKLEYİN. ALLAH ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK. KIRIMIN NEDENİNİ AÇIKLARLAR. AÇIKLANANA AKLIMIZ ERMEZ İSE, O ZAMAN BİLGİSİ OLANLAR GÖRÜŞLERİNİ SERGİLER.GEÇMİŞ OLSUN CÜMLEYE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İvme ~ 6 yıl önce
Frenleme esnasında, beklenen yavaşlayan ivmede azalma olursa vücut bunu hızlanma olarak algılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beklenen ivme hah ~ 6 yıl önce
Beklenen ivme diye bişi olmaz hemşerim.(Fizik)
Maalesef pilot hatası görünüyor ~ 6 yıl önce
Tabii ki teknik bir problem ihtimali var. Flight Data Recorder verilerinden steering handle position, brake pressure, thrust lever position, N1, N2, Heading parametrelerine bakılarak olayın sebebinin pilot hatasını yoksa teknik problem mi olduğu anlaşılabilir. Sanki cepte dönüşü sağa yapacakken sola yapmış gibi duruyor. Cepte belki de dönüş yaparken motor gaz kolları ters yönde asimetrik kumanda verilmiş olabilir. Ersek’i kimseye bir şey olmamış herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeyi Bilen Bir Milletiz ~ 6 yıl önce
Bekleyelim ve raporu görelim. Artık yeni teknolojiler ile en ufak detaylar bile ortaya çıkarılıyor. Uçağın motoru denize düşmüş. Sadece dönüşte olabilecek birşey değil. Tekrardan tüm PEGASUS ve havacılık camiasına ve Trabzonlulara geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan hatası diyen ~ 6 yıl önce
Kaptanlar veya çakma rumuzlar , sizin başınıza gelmesin bu tür talihsizlikler,kazalar, siz sakin kaptan hatası yapmayın diyeceğim ama bu ego ile baştan kayıpsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 6 yıl önce
Neyin kafasındasınız yahu.160 bilmem kaç kişi sağ salim kurtulmuş.Allah beterinden korusun.he illaki soruşturulacaktır.ama eyyam yapmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Kazanın sebebi pilotaj hatası, hava şartları veya teknik sebepler. Bunlardan biri kesin sorumlu demiyorum. Birleşimi de olabilir. Ancak pistin yetersizliği diye bir şey söz konusu olamaz. Tekerleklerin izi, bunun kanıtı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Inis mesafesi ile bir problem olsa pist sonu gelmeden ve sagda turn pad varken neden soldan topraga ciksin? Baska bir sebebi olabilir erken konusmamak lazim. Gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru soze ~ 6 yıl önce
Ne denir
Yhaaaa... ~ 6 yıl önce
Hangi kaptan (psikolojisi bozuk olan veya kafayı yemiş olma ihtimali olan biri hariç)yanda koskoca cep varken diğer taraftaki uçuruma uçağı kırar... cevap veriyorum... Hiç bir kaptan bunu yapmaz... İddia ediyorum bunun altından kesinlikle pilotaj hatası çıkmayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000