02 Nisan 2014, Çarşamba 12:49:08

KIRIM'A UÇUŞLAR YASAKLANDI

Avrupa Hava Seyrüseferi Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL) Kırım’a uçuşları yasakladığı duyurdu.
  • Rusya bugün Simferopol FIR için A0907/14 sayılı bir notam yayınladı, bu notam ile havasahasının yeniden rüzenlemeye gideceği aşikar. Bölge önümüzdeki günlerde daha da karışacak gibi.

Avrupa Hava Seyrüseferi Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL) Kırım’a uçuşları yasakladığı duyurdu.

Ukrayna hava otoritesinden bir yetkili İnterfaks Ukrayna’ya yaptığı açıklamada, EUROCONTROL’ün ICAO’nun uluslararası sivil havacılık sözleşmesine uyarak Ukrayna hava sahasının herhangi bir bölgesinde Ukrayna yönetimi tarafından yayınlanmamış tek taraflı hava seyrüsefer hizmeti deklarasyonlarını tanımayacağını söyledi.

EUROCONTROL, Akmescit ve Sivastopol uçuşları diğer yeni bir duyuru yapılana dek yasak olduğunu bildirdi.

EUROCONTROL, kapalı rotalar hariç rota seçiminde, uçuşlarda ihlallerin yapılmasını önlemek için rotaların Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’deki dispeç merkezleriyle koordine edilmesini tavsiye etti. (Qha)

KIRIM'A UÇUŞLAR YASAKLANDI

Yorumlar

iPad ~ 10 yıl önce
Rusya bugün Simferopol FIR için A0907/14 sayılı bir notam yayınladı, bu notam ile havasahasının yeniden rüzenlemeye gideceği aşikar. Bölge önümüzdeki günlerde daha da karışacak gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 10 yıl önce
Karar siyasi gözüküyor. Ayrıca bu kararın bizi bağlayan bir tarafı olmadığını düşünüyorum. Yanlış biliyorsam değerli yorumcular düzeltsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000