30 Aralık 2011, Cuma 11:18:40

KIRGIZLARI RUSLAR MI DOLDURUŞA GETİRDİ?

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ülkede faaliyet gösteren ABD ve Rus askeri üsleri için uyarıda bulundu.
  • musteri velinimettir. Hem ABD'ye kirala hem Ruslara. Senelerdir ikili oynuyor Kirgizlar. Birgun fena carpilacaklar. Hos halleri zaten perisan. 3-5 milyonluk ulke Isvicre gibi olmasi gerekirken somuruluyor.
  • Kırgızistan hükumeti, Manas üssü için ne zaman altlaşma bitse böyle bir yol izliyor. ABD'den iyi bir kira alınca tekrar açacak Manas üssünü.
Rusya'nın başkent Bişkek'in 40 kilometre doğusundaki Kant Askeri Üssü için 4 yıldır herhangi bir ücret ödemediğini dile getiren Atambayev, başkentin yanı başındaki ABD'ye ait Manas Transit Merkez Üssü'nün ise artık kapatılması gerektiğini söyledi.

Atambayev, üssün ülke için tehlike arz ettiğini iddia etti. Atambayev, "Kırgızistan'a, sivil havaalanında askeri üs lazım değil. Bu çok tehlikeli bir durum. Biz Manas Havaalanı'nın sadece sivil hava meydanı olarak kalmasını istiyoruz." dedi. Kırgız lider, ABD tarafını 2014'e kadar üssü kapatmaları konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

ABD üssüne yönelik tavrı, Rusya'nın baskısıyla aldığı yönündeki iddiaları da yalanlayan Atambayev, "ABD, 2014'e kadar ya üssü terk etsin ya da bir başka ülke ile birlikte bu meydanı sivil taşımacılık alanına dönüştürsün." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'ya ait üst konusunda da ise Atambayev, stratejik partner ülke olarak değerlendirdiği Rusya'nın dört yıldır kullandığı üssün kira ücretini ödemediğini, bu durumun üs ile ilgili anlaşmaları zora soktuğuna dikkat çekti.
KIRGIZLARI RUSLAR MI DOLDURUŞA GETİRDİ?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
musteri velinimettir. Hem ABD'ye kirala hem Ruslara. Senelerdir ikili oynuyor Kirgizlar. Birgun fena carpilacaklar. Hos halleri zaten perisan. 3-5 milyonluk ulke Isvicre gibi olmasi gerekirken somuruluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kırgızistan hükumeti, Manas üssü için ne zaman altlaşma bitse böyle bir yol izliyor. ABD'den iyi bir kira alınca tekrar açacak Manas üssünü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000