20 Şubat 2012, Pazartesi 17:45:09

KIRGIZİSTAN ABD'Yİ UYARDI...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ABD'nin askeri hava üssünün Bişkek'teki Manas Uluslararası Havaalanı'nda yer almaması gerektiğini söyledi...
  • adam kücük ülke ise onuru yokmu ?ABD sempatizanı olup da dalga gecmek yani baskasının büyüklügüne sıgınmacı olmak dahamı serefli?bence takdir etmelesin... ve sende kendin oldugun icin gurur duymsalısın!TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN
  • 1 avuc nufuslu fakir ve tamemen yolsuzluga batmis bir ulke. Kim takar? Uyarmis. haha
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Bişkek'te resmi temaslarda bulunan ABD heyetine, 2001'den bu yana faaliyet gösteren askeri hava üssünün Bişkek'teki Manas Uluslararası Havaalanında yer almaması gerektiği konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.
 
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in ABD'nin Güney ve Orta Asya'dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Susan M. Elliott'un başkanlığındaki heyeti kabul ettiği bildirildi.
 
ABD'nin Bişkek Büyükelçisi Pamela Spratlen, ABD'nin Orta Asya, Pakistan ve Afganistan'dan sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı David Sedni, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Asya Büro Müdürü Lynne Tracy ve Tümgeneral John Nicholson'un da hazır bulunduğu görüşmede, Atambayev'in, ''Manas sivil havaalanında 2014 yazı sonrası yabancı askeri bir birliğin olmaması gerektiği''ni belirttiği kaydedildi.
 
Atambayev'in görüşmede, Kırgızistan'ın gelecekte ABD ile işbirliği konularının ülkenin ulusal çıkarları temelinde inşa edileceğine, demokratik kalkınmanın ise iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendiren faktörlerden birini teşkil edeceğine işaret ettiği vurgulandı.
 
Dışişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Elliott'un da, Afganistan'da ve bölgede güvenliğin sağlanması ve korunmasına verdiği katkılarından dolayı Kırgızistan'a şükranlarını dile getirdiği belirtildi.
 
Elliot'un ayrıca, Kırgızistan'da iktidarın barışçıl yolla teslim edilmesinin pek çok ülke için iyi bir örnek teşkil edebileceğini bildirirken, ABD Başkanı Barack Obama'nın selamını Atambayev'e ilettiği kaydedildi.
 
Kırgız tarafını, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Birimi Müdür Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı, Güvenlik Konseyi Başkanı, Savunma Bakanı ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Hizmetleri Başkanının temsil ettiği görüşmede, Afganistan'da güvenliğin güçlendirilmesi ve Afganistan'ın ileride, terörist ve uyuşturucu kaçakçılığı kaynağı için bir sığınak haline gelmemesi için politik bir çözüm bulunması gerektiğinin ele alındığı açıklandı.
 
Öte yandan Bişkek'teki Amerikan askeri hava üssünün kira sözleşmesi 2014 yılında sona eriyor. (Akşam)
KIRGIZİSTAN ABD'Yİ UYARDI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
adam kücük ülke ise onuru yokmu ?ABD sempatizanı olup da dalga gecmek yani baskasının büyüklügüne sıgınmacı olmak dahamı serefli?bence takdir etmelesin... ve sende kendin oldugun icin gurur duymsalısın!TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1 avuc nufuslu fakir ve tamemen yolsuzluga batmis bir ulke. Kim takar? Uyarmis. haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000