19 Haziran 2008, Perşembe 07:58:20

Kiralık mini jetlerimiz var!

Milliyet Gazetesi yazarlarından Serfiraz Ergun, Airex fuarında gördüğü ve hayran kaldığı jeti bakın nasıl tarif ediyor...
  • Hakkaten ya ne boş konuşmuş teyze... Giriş, gelişme, sonuç; bak teyze bunlardan eser yok yazında. Ne anlatıyor acaba.
  • Dogan grubu Ecplise500`u tanita dursun Star Haber muhabiri kameran ile Eclipse500 ile Izmir`e ucacagiz diye haber yapmis iyi guzel.. saatine bakti haberde ucaga bindi.. haberin devaminda Izmiri gormeden Ecplise500 tekrar Istanbul`a indi..
  • ben anlamadım hanımefendi ne anlatmak istemiş bir şeyler yazmış olmak için yazmış belkide birileri birşeyler yaz diye rica etmiş.

Gün geçmiyor ki kiralık deniz taksisi, kiralık helikopter haberleri okumayalım. Zenginimiz çoğalıyor. Geçen hafta basında görmüşsünüzdür, Airex 2008 Havacılık Fuarı vardı, sektördeki herkes mallarını sergiledi. Ben de MyJet’in tanıtımına davetliydim.

MyJet benim yurtdışında uçarken bir şehirden diğerine en kısa en ucuz nasıl gidebilirim diye internette girdiğim bir siteydi, Türkiye’de şube açtıklarını sanarak davetlerine katıldım. Meğer Atasay’ın (kuyumculuk) 2007’de kurduğu bir havacılık şirketiymiş. “Hafif Jet” kiralıyorlarmış. Yani küçücük, 3-5 kişilik uçaklar. İçini gezdik diye anlatamayacağım çünkü ufacık taksi büyüklüğünde. Önde iki pilot, arkada dört yolcu. İstenildiği zaman arka koltuklar çıkarılıp ambulans bile oluyormuş. Kısa mesafeler için ideal. Küçücük boyuna bakmadan tek uçuşta kuzeyde Moskova’ya, güneyde Kahire’ye kadar uçabiliyormuş.
Telefon ediyorsunuz taksi gibi çağırıyorsunuz. Yanlız cebinize en kısa mesafe için 3 bin doları koyacaksınız önce, MyJet’in yöneticisi Serdar Göksal’a göre.
İyi hoş da bir de toplu taşımacılığa birileri el atsa. Karadan metrolarımız, denizden vapurlarımız olsa da egzos duman arasında beş dakikalık yola bir saatte varma çilesi hafiflese. Vatandaş da bir nefes alabilse. Devletle olmayacak bu iş, buna da özel sektör gerekiyor.

Milliyet

Kiralık mini jetlerimiz var!

Yorumlar

entersan ~ 16 yıl önce
Hakkaten ya ne boş konuşmuş teyze... Giriş, gelişme, sonuç; bak teyze bunlardan eser yok yazında. Ne anlatıyor acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TZ ~ 16 yıl önce
Dogan grubu Ecplise500`u tanita dursun Star Haber muhabiri kameran ile Eclipse500 ile Izmir`e ucacagiz diye haber yapmis iyi guzel.. saatine bakti haberde ucaga bindi.. haberin devaminda Izmiri gormeden Ecplise500 tekrar Istanbul`a indi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustabey ~ 16 yıl önce
ben anlamadım hanımefendi ne anlatmak istemiş bir şeyler yazmış olmak için yazmış belkide birileri birşeyler yaz diye rica etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000