06 Mayıs 2013, Pazartesi 12:39:51

KING AIR 350i EMNİYETİN FİLOSUNA KATILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede daha hızlı hareket etmek için 24 saat kullanabileceği, gelişmiş kamera ve navigasyon sistemlerine sahip King Air 350i tipi uçağı filosuna kattı.
  • Daha evvelden Emniyet'in düşen helikopterindeki bakım sorunları ve bunların SHGM denetimi dışında tutulması ile alakalı olarak Sefa İnan'ın güzel bir yazısı vardı. İnşallah Emniyet'in helikopterlere gösterdiği basiretsizliği bu güzelim uçaklarda devam etmez.
  • Bana kalırsa king air 350 ler terör için biçilmiş kaftan ama emniyet için biraz fazla gibi bence.tabi herşeyin iyisini yöneticiler bilir.Cahil cahil konuşmıyım.
  • Teşkilatınıza hayırlı olmasını dilerim.Umarım VIP yerine belirtilen görevlerde kullanılır.Bakım konusunda 200 saatte bir yapılan ve 2 yıl içinde 4 face bakımının da yapılması gerektiğinden,Türkiyede bu uçakların bakımını yapacak yetkili bir yer olmadığından,sizin de bu yetkileri almanızın zor ve çok pahalı olacağından,Ülkemizde daha önce mevcut olan bu tip ve benzerlerinin(B-200,C-90 gibi) bakımlarının yapıldığı Almanyada Münih yakınlarındaki Augsburg ta Beechcraft yetkilisi ve çok mükemmel bir bakım yeri olan Bakım Merkezinde (Sözleşme yapılarak)yaptırmanızı kuvvetle tavsiye ederim.Pilotlarınızın Inıtial ve Requrent eğitimlerininde USA da Yetkili yerlerde yaptırılmasını ve süreklilik kazandırılmasını da Şiddetle tavsiye ederim.Devlet hava aracı olması bunlara mani değildir ama başınıza bir şey gelirse ki arzu edilmez hem pilotlarınız mükemmel hemde bakımlarınız mükemmel olur.Emniyetli uçuşlar dilerim.Saygılarımla.Tecrübeli bir B-200 Pilotu.
  • Beechcraft Turkiye Temsilcisi Kocoglu ve yetkili bakim merkezi Skyline tarafindan satisi, ferry'si, kontrol ve muayeneleri gerceklesti yani kaygilanmaya gerek yok ucak emniyet envanterine girdi. bakim konusunda da yetkili bakim kurulusu skyline oldugundan disari bagimlilik soz konusu degil. b200 de olabilirdi c90 da, o alicinin tercihidir.
  • Almışken casa alsalarmış
  • emniyet bir ara ilana çıktı bu uçaklar için miydi acaba yada şuan kim uçuruyor bu uçakarı...
  • Vergilerimize polismi pilotmu
  • Bence VIP uçuşlarında daha çok kullanılacaktır. Bakan, Müsteşar; Genel Md vs.
  • B200 YORUMCUSU ARKADAŞIM. EMNİYET TEŞKİLATI DEVLET HAVA ARACI STATÜSÜNDE UÇUŞLARINI İCRA EDİYOR. "TÜRKİYE'DE YETKİLİ BAKIM KURULUŞU YOK" DİYORSUNUZ. EMNİYET TEŞKİLATI KENDİ BAKIMLARINI KENDİ PERSONELİ İLE YAPIYOR. "TİPTE YETKİLİ EXAMINER YOK" DİYORSUNUZ. EMNİYET TEŞKİLATI HAVA ARAÇLARI DEVLET HAVA ARACI STATÜSÜNDE UÇTUKLARI İÇİN (EMNİYET, SİVİL HAVACILIK KANUNU'NA TABİ DEĞİLDİR.) EĞİTİMLERİ DE KENDİ ÖĞRETMEN PİLOTLARI İLE YAPMAKTADIR. SAYGILAR
  • havacılıkla,veya güvenlik konusuyla uzaktan yakından alakası olmayan bomboş yorumlar yapmışsınız kusura bakmayında..biri boeingin tip intibağından tutmuş sallamış,birileride lüzumsuzca biber gazına..kılavuzunuz doğan medya gibiler olunca polisi herkese biber gazı sıkan olarak bilirsiniz,veya alınan uçakla,sivile geçme arasında bağ kurup abuksubuk yorum yaparsınız.. yazıkki hayatın gerçeklerinden çok uzaksınız.hakikaten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmuyormuş..

Güvenlik güçleri, uçaktaki FLIR kameranın termal özelliği sayesinde, 6 bin metreden tespit, 3 bin metreden hedefe kitlenerek gece ve gündüz araç takibi yapılabilecek.Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı Uçak Program Koordinatörü Nuri Temur, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlığın 1981'de kurulduğunu ve bugüne kadar bünyesinde yalnızca helikopterler bulunduğunu söyledi.

Temur, filoya katılan uçakla gelişen dünya şartlarına ayak uydurmaya çalıştıklarını belirtti.Dünyadaki polis teşkilatlarına paralel yapılandıklarını ve güç açısından iyi bir noktaya geldiklerini belirten Temur, "King Air 350i tipi uçağımız 2 adet turboprop motora sahip. Uçak, teşkilatımızın 24 saat hizmetinde olacaktır. Daha çok keşif gözetleme amaçlı kullanılacaktır. Uçağımızın filomuza katılmasıyla birlikte kaçakçılık, asayiş ve güvenlik konularında emniyetimizin daha hızlı hareket etmesi sağlanacak" dedi.

King Air 350i tipi uçak, 2 pilot 9 yolcu taşıma kapasitesine sahip, saatte 580 kilometre hız yapabiliyor. Tam yakıtla 3 bin kilometre yol alıyor, havada 5 saatten fazla kalıyor ve 11 bin metre yükseklikte görev yapabilme özelliğine sahip.

Havacılık Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 20 helikopterden oluşan filoya katılan uçak, asayiş, terör, toplumsal olaylar, istihbarat, trafik, keşif ve gözetleme gibi alanlarda kullanılacak.

Dünya güvenlik teşkilatları tarafından benzer görevlerde kullanılan King Air 350i, yüksek teknolojilere sahip, kendini ispat etmiş bir uçak.

KING AIR 350i EMNİYETİN FİLOSUNA KATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Volvo ~ 11 yıl önce
Daha evvelden Emniyet'in düşen helikopterindeki bakım sorunları ve bunların SHGM denetimi dışında tutulması ile alakalı olarak Sefa İnan'ın güzel bir yazısı vardı. İnşallah Emniyet'in helikopterlere gösterdiği basiretsizliği bu güzelim uçaklarda devam etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
king air 350i ~ 11 yıl önce
Bana kalırsa king air 350 ler terör için biçilmiş kaftan ama emniyet için biraz fazla gibi bence.tabi herşeyin iyisini yöneticiler bilir.Cahil cahil konuşmıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-200 -2 ~ 11 yıl önce
Teşkilatınıza hayırlı olmasını dilerim.Umarım VIP yerine belirtilen görevlerde kullanılır.Bakım konusunda 200 saatte bir yapılan ve 2 yıl içinde 4 face bakımının da yapılması gerektiğinden,Türkiyede bu uçakların bakımını yapacak yetkili bir yer olmadığından,sizin de bu yetkileri almanızın zor ve çok pahalı olacağından,Ülkemizde daha önce mevcut olan bu tip ve benzerlerinin(B-200,C-90 gibi) bakımlarının yapıldığı Almanyada Münih yakınlarındaki Augsburg ta Beechcraft yetkilisi ve çok mükemmel bir bakım yeri olan Bakım Merkezinde (Sözleşme yapılarak)yaptırmanızı kuvvetle tavsiye ederim.Pilotlarınızın Inıtial ve Requrent eğitimlerininde USA da Yetkili yerlerde yaptırılmasını ve süreklilik kazandırılmasını da Şiddetle tavsiye ederim.Devlet hava aracı olması bunlara mani değildir ama başınıza bir şey gelirse ki arzu edilmez hem pilotlarınız mükemmel hemde bakımlarınız mükemmel olur.Emniyetli uçuşlar dilerim.Saygılarımla.Tecrübeli bir B-200 Pilotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teslim edildi bile ~ 11 yıl önce
Beechcraft Turkiye Temsilcisi Kocoglu ve yetkili bakim merkezi Skyline tarafindan satisi, ferry'si, kontrol ve muayeneleri gerceklesti yani kaygilanmaya gerek yok ucak emniyet envanterine girdi. bakim konusunda da yetkili bakim kurulusu skyline oldugundan disari bagimlilik soz konusu degil. b200 de olabilirdi c90 da, o alicinin tercihidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-200-2 ~ 11 yıl önce
Madem yetkili bakım kurulusu sizsiniz,neden Türkiyedeki uçaklar bakımları için yurt dışına gidiyor.
Pilot ~ 11 yıl önce
Almışken casa alsalarmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 11 yıl önce
emniyet bir ara ilana çıktı bu uçaklar için miydi acaba yada şuan kim uçuruyor bu uçakarı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 11 yıl önce
Vergilerimize polismi pilotmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guest star ~ 11 yıl önce
Bence VIP uçuşlarında daha çok kullanılacaktır. Bakan, Müsteşar; Genel Md vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
B200 YORUMCUSU ARKADAŞIM. EMNİYET TEŞKİLATI DEVLET HAVA ARACI STATÜSÜNDE UÇUŞLARINI İCRA EDİYOR. "TÜRKİYE'DE YETKİLİ BAKIM KURULUŞU YOK" DİYORSUNUZ. EMNİYET TEŞKİLATI KENDİ BAKIMLARINI KENDİ PERSONELİ İLE YAPIYOR. "TİPTE YETKİLİ EXAMINER YOK" DİYORSUNUZ. EMNİYET TEŞKİLATI HAVA ARAÇLARI DEVLET HAVA ARACI STATÜSÜNDE UÇTUKLARI İÇİN (EMNİYET, SİVİL HAVACILIK KANUNU'NA TABİ DEĞİLDİR.) EĞİTİMLERİ DE KENDİ ÖĞRETMEN PİLOTLARI İLE YAPMAKTADIR. SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
havacılıkla,veya güvenlik konusuyla uzaktan yakından alakası olmayan bomboş yorumlar yapmışsınız kusura bakmayında..biri boeingin tip intibağından tutmuş sallamış,birileride lüzumsuzca biber gazına..kılavuzunuz doğan medya gibiler olunca polisi herkese biber gazı sıkan olarak bilirsiniz,veya alınan uçakla,sivile geçme arasında bağ kurup abuksubuk yorum yaparsınız.. yazıkki hayatın gerçeklerinden çok uzaksınız.hakikaten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmuyormuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000