15 Ekim 2009, Perşembe 11:03:16

Kim demiş bayanlar pilot olamaz diye...

SKY Havayolları’yla seyahat eden ve ismini vermeyen bir bayan yolcu, yapılan uçuş sonrası şirkete yazdığı mektupla yaşadığı gururu iletti.
  • bayanların olmadığı ender mesleklerdendi pilotluk.değiştiğini görmek çok güzel...
  • Bende ilk defa Berrak Kalafat ( resimde soldan ikinci )ile öğrendim bayanlarında pilot olduğunu biraz ilgisizliğimden kaynaklanıyordu sanırım ama artık mecburen çok ilgiliyim :) Sizi seviyorum.
  • yoneticilerin isimlerini ve kac bayan pilot uctugunu nereden ogrendiğini soran herkese cevaben öncelikle teknoloji ikinci olarakta 17.10.2009 tarihinde yayınlanan tercuman gazetesinin kose yazısını okusunlar. Mektubu yazan ve ucan bir gazeteci ve gazetecilerin oncelikli gorevi arastırmaktır. Ben hangi sefer sayısı ile nereye uctugunuda arastırıp ogrendim. Bilmeden ve ogrenmeden yorum yazmak istemedim. Cok guzel bir yazı olmus. Tebrik ederim.
  • Her biri narin çiçek inşallah ilerde bize de beraber uçmak nasip olur. Bu arada devrem Berrak Kalafat a da (resimde soldan ikinci) hayırlı olsun diorum. A.S.
  • bi bayan pilotların adını saymadığı kaldı, reklam kokan hareketler bunlar mungan bey
  • hatta bayan pilot sayısını bile biliyor:)))) çok güldüm doğrusu:))) Antalya'nın havasındanmıdır suyundanmıdır nedir, bu turizmciler bir acayip o kentte, yolcusu bile acayip:)))
  • Olun tabi kimsenin bişey dediği yok sizde bu vatanın evletları değilmisiniz olucaksınız tabi ayyaş avrupalı geleceğine bu vatan gençleri, insanları çalışsın parlasın imkan verilsin sıkboğaz edilmesin yeterki
  • mungan efendi yazmıştır...... herkez birbirini iyi tanır....
  • sizlerde hayırlı işler kaptanımmm :)) sen anladın onuuuuuu
  • SKY havayollarına type parasını verince kadın erkek farketmiyor....yinede arkadaşlarımıza emniyetli uçuşlar dileriz

İşte bir bayan yolcu tarafından SKY Havayolları’na gönderilen o mektup:

Mesleğim nedeniyle çok sık seyahat ederim. Hem hızlı, hem de güvenli olduğu için her zaman uçakla seyahat etmeyi tercih etmişimdir. Çok sık seyahat etmeme rağmen uçmanın verdiği bir tedirginlik vardır üzerimde kendimi bildim bileli. Yine bir iş seyahatim sebebiyle uçmam gerekiyordu ve çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Sky Havayollarını tercih ettim. Uçan dev çelikle buluşma anında biraz tedirgin, heyecanlı ve telaşlı oluruz hepimiz. Bu telaş ve tedirginlik, samimiyetleri ve güler yüzlülükleri ile bizleri karşılayan ev sahibeleri(kabin memurları) ile ilk karşılaştığım anda hafifledi. Kısa bir süre sonra bu dev çelik havalandı. Bulutların üzerinde süzülerek uçarken ‘Sayın Bayanlar, Baylar ve sevgili çocuklar uçağımıza hoşgeldiniz. İkinci pilotunuz konuşuyor…’ şeklinde başlayan çok hoş bir anons geldi kokpitten. Anonsun hoşluğu sevgili çocuklarımızı da hitaplarına katmalarının ötesinde, bizlere anonsu yapan pilotun bir bayan olmasıydı. O an hem çok hoşuma gitti, hem de çok gururlandım. Hemcinsim bu çelik devi kullanıyordu. Ülkemde havayollarında uçan bayan pilotlar olduğunu biliyordum ama ilk defa bir bayan pilotun kullandığı uçakta yolcu olarak uçuyordum. Birçoğu yabancı olan yolcuların uçağımız piste indiği zaman bayan pilotumuzu alkışlamaları bana da bir Türk kadını olarak inanılmaz gurur verdi.

“Elinin hamuruyla erkek işine karışma” , “Erkek çocuğu okutulur, kız çocuğu okumasa da olur” gibi sözleri ne yazık ki halen duyduğumuz ülkemizde, Ulu Önder Atatürk’ün dünyanın ilk savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’i desteklediği dönemden bu zamana geldiğimizde bünyesinde en çok bayan pilotu bulundurarak havacılık dünyasında bu konuda öncülük yapan Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Sayın Tahir Görgülü’yü ve Uçuş İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Sayın Aydan Mundan’ı kadınların sağduyusuna ve becerisine güvenerek, bu platformda da bayanların erkekler kadar başarılı olabileceğini gördükleri için ileri görüşlülüklerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Sky’ın 6 bayan pilot meleğine de başarılar ve hayırlı uçuşlar diliyorum.

Bu mesleği yapmak isteyen ve gönül veren tüm bayanlar. Ulu Önder Atatürk’ün ‘İSTİKBAL GÖKLERDEDİR’ sözü size ışık tutsun. Sizlerde gökyüzünün birer meleği olabilirsiniz.

Kim demiş bayanlar pilot olamaz diye...

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 15 yıl önce
bayanların olmadığı ender mesleklerdendi pilotluk.değiştiğini görmek çok güzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bende ilk defa Berrak Kalafat ( resimde soldan ikinci )ile öğrendim bayanlarında pilot olduğunu biraz ilgisizliğimden kaynaklanıyordu sanırım ama artık mecburen çok ilgiliyim :) Sizi seviyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yoneticilerin isimlerini ve kac bayan pilot uctugunu nereden ogrendiğini soran herkese cevaben öncelikle teknoloji ikinci olarakta 17.10.2009 tarihinde yayınlanan tercuman gazetesinin kose yazısını okusunlar. Mektubu yazan ve ucan bir gazeteci ve gazetecilerin oncelikli gorevi arastırmaktır. Ben hangi sefer sayısı ile nereye uctugunuda arastırıp ogrendim. Bilmeden ve ogrenmeden yorum yazmak istemedim. Cok guzel bir yazı olmus. Tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her biri narin çiçek inşallah ilerde bize de beraber uçmak nasip olur. Bu arada devrem Berrak Kalafat a da (resimde soldan ikinci) hayırlı olsun diorum. A.S.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bi bayan pilotların adını saymadığı kaldı, reklam kokan hareketler bunlar mungan bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hatta bayan pilot sayısını bile biliyor:)))) çok güldüm doğrusu:))) Antalya'nın havasındanmıdır suyundanmıdır nedir, bu turizmciler bir acayip o kentte, yolcusu bile acayip:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olun tabi kimsenin bişey dediği yok sizde bu vatanın evletları değilmisiniz olucaksınız tabi ayyaş avrupalı geleceğine bu vatan gençleri, insanları çalışsın parlasın imkan verilsin sıkboğaz edilmesin yeterki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mungan efendi yazmıştır...... herkez birbirini iyi tanır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sizlerde hayırlı işler kaptanımmm :)) sen anladın onuuuuuu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SKY havayollarına type parasını verince kadın erkek farketmiyor....yinede arkadaşlarımıza emniyetli uçuşlar dileriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000