22 Mart 2018, Perşembe 09:18:14

Kilolu ve bebekli yolculara business yasağı

Asyalı Thai Airways, obez ve bebekli yolcuların Boeing 787-9 tipi uçakların business class bölümünde seyahat etmesine yasak getirdi.
  • 7 yasından kucukler seyahat etmemeli. kimse sizin cocugunuzun haylazlıgını yaramazlıgını gurultusunu cekmek zorunda degıl. buyusun ondan sonra gezdirin saga sola goturun
  • Uygulamayı destekliyorum,Bu uygulamanın en kısa zamanda Thy da da uygulanması gerekir, çocuklu yolcuların uçuşun bir yarısında çocukların ağlayıp herkesi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok.Anne Baba biraz saygılı olsa küçük çocukları varken kalkıpta business tan bilet almazlar, madem uçmak zorundasın ekonomi sınıfında alırsın,aslında mümkünse hiç binmeyip, özel araçları ile gitseler böyle problemler olmaz,Hayır çocuk rahatsız ettiğinde kalkıp kibarca uyardığında hadsiz bir şekilde ' çocuk işte ne yapalım ' diyerek bir de seni suçlu duruma düşürüyorlar,ne diyelim eğitim ve saygı şart....
  • Ya arkadaşlar şiz ne kadar da bencil insanlarsınız.Hadi diyelim şimdi evladınız yok ama bu ilerde olmayacağı anlamına gelmez değil mi? Bir arkadaş yazmış (Leman ) trenle gitsinler.Senin annen baban seni ormanda mı büyüttü.Eminim Sizinkiler seni kurtlara teslim etmişlerdir (ki bu saldırganlığın ondan olsa gerek)Trende gitsin diyorsun. Bacım sana ne gerek var o zaman o uçakta.İşiniz gücünüz mualefet.Ya kardeşim hiç düşünüyor musunuz? Acaba bu bebek neden ağlıyor? Bebeklerin kulakları bizimkilerden çok daha hassas.Bu nedenle basınç değişikliklerini de kolaylıkla farkederler. Düzgün bir havacı (kabin-teknik-pilot fark etmez)bunu fark ederse hemen kapılardakı pressurize sealleri check etmeli. Alın size o beğenmediğiniz bebeğin yararı! Önemli olan işe nereden baktığınız.Yada bakamadığınız!
  • cok yerinde bir karar. destekliyorum. otobuslere de almamalari gerekiyor aslinda.
  • cocuksuz olanlarin cocuklu insanlar icin yorum yapmasi nekadar kolay oyle bence b.ness e en cok ihtiyaci olanlar cocuklu aileler dolayisiyla boyle ayrim yapacaklarina bness I ikiye bolup bir kismini cocuklu ailelere tahsis etmis olsalar hem PR hemde musteri memluniyeti acisindan cok Iyi olurdu.
  • Bayılıyoruz bu atasözlerine. Görmemişin oğlu olmuş çekip şeyini koparmış. Kültür demek dünya görüşü demek.
  • Aslında bütün havayolları bunu yapmak istiyor ama birbirlerinden çekiniyorlar veya ilk olmaya cesaret edemiyorlar. Business class'da çocuğun, bebeğin, ne işi var Allah aşkına yaa. Ama obez yolcu kararı tamamen yanlış, zaten obez insan için en uygun yer business class. Beyle geniş geniiş, oohhh, geniş geniiiş.
  • Ayh sadece business değil bence uçağa almasınlar. Ne kimsenin geğirmesini, ter kokusunu ne de bebek vızırtısı duymak istemiyoruz. Çocuk yapacaksanız gidin trenle, otobüsle seyahat edin, hatta mümkünse evinizden dışarı çıkmayın. Sizin yüzünüzden olduk zaten 20milyon, adım aramıyoruz dışarda. Çok meraklısınız amip gibi çoğalmaya!
  • Hçbir havayolu şirketi business'a küçük çocuk ve bebek almamalı zaten, onca para veren yolcular veya yol boyunca dinlenmesi veya çalışması gereken iş insanları mecbur mu sizin veledinizin zırlamasını dinlemeye, çocuk sahipleri herkesin kendi cocuklarını kendileri gibi sempatik gördüğünü zannediyorlar.
  • Keske tk’da da boyle olsa. Ama hostesler hemen greve cikar business siskolarinin is kartlarini alamayacaklarindan sirketi protesto ederler

Asyalı Thai Airways, obez ve bebekli yolcuların Boeing 787-9 tipi uçakların business class bölümünde seyahat etmesine yasak getirdi.

Thai Airways geçen yıl sonlarına doğru teslim aldığı Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçakların business bölümlerine ilişkin ilginç bir karar aldı. Thai Airways, bel çevresi 142 santimetreyi aşan yolculara ve bebeği ile birlikte seyahat eden yolculara business class bileti satmayacağını açıkladı.

Yasağın uçağın standart emniyet kemer uzunluğunun bu standartların üzerinde güvensiz olmasından kaynaklandığı öğrenildi.
Kilolu ve bebekli yolculara business yasağı

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

hayri ~ 6 yıl önce
7 yasından kucukler seyahat etmemeli. kimse sizin cocugunuzun haylazlıgını yaramazlıgını gurultusunu cekmek zorunda degıl. buyusun ondan sonra gezdirin saga sola goturun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baran ~ 6 yıl önce
Uygulamayı destekliyorum,Bu uygulamanın en kısa zamanda Thy da da uygulanması gerekir, çocuklu yolcuların uçuşun bir yarısında çocukların ağlayıp herkesi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok.Anne Baba biraz saygılı olsa küçük çocukları varken kalkıpta business tan bilet almazlar, madem uçmak zorundasın ekonomi sınıfında alırsın,aslında mümkünse hiç binmeyip, özel araçları ile gitseler böyle problemler olmaz,Hayır çocuk rahatsız ettiğinde kalkıp kibarca uyardığında hadsiz bir şekilde ' çocuk işte ne yapalım ' diyerek bir de seni suçlu duruma düşürüyorlar,ne diyelim eğitim ve saygı şart....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalamışsın ~ 6 yıl önce
Bildiğin saçmaladınız şuan ne demek şimdi bu sizin ki resmen özgürlüğünü kısıtlamaya girer Türkiyede yaşıyoruz ayıp..
Tabi tabi ~ 6 yıl önce
Ya arkadaşlar şiz ne kadar da bencil insanlarsınız.Hadi diyelim şimdi evladınız yok ama bu ilerde olmayacağı anlamına gelmez değil mi? Bir arkadaş yazmış (Leman ) trenle gitsinler.Senin annen baban seni ormanda mı büyüttü.Eminim Sizinkiler seni kurtlara teslim etmişlerdir (ki bu saldırganlığın ondan olsa gerek)Trende gitsin diyorsun. Bacım sana ne gerek var o zaman o uçakta.İşiniz gücünüz mualefet.Ya kardeşim hiç düşünüyor musunuz? Acaba bu bebek neden ağlıyor? Bebeklerin kulakları bizimkilerden çok daha hassas.Bu nedenle basınç değişikliklerini de kolaylıkla farkederler. Düzgün bir havacı (kabin-teknik-pilot fark etmez)bunu fark ederse hemen kapılardakı pressurize sealleri check etmeli. Alın size o beğenmediğiniz bebeğin yararı! Önemli olan işe nereden baktığınız.Yada bakamadığınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 6 yıl önce
cok yerinde bir karar. destekliyorum. otobuslere de almamalari gerekiyor aslinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 6 yıl önce
cocuksuz olanlarin cocuklu insanlar icin yorum yapmasi nekadar kolay oyle bence b.ness e en cok ihtiyaci olanlar cocuklu aileler dolayisiyla boyle ayrim yapacaklarina bness I ikiye bolup bir kismini cocuklu ailelere tahsis etmis olsalar hem PR hemde musteri memluniyeti acisindan cok Iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görmemiş ~ 6 yıl önce
Bayılıyoruz bu atasözlerine. Görmemişin oğlu olmuş çekip şeyini koparmış. Kültür demek dünya görüşü demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roket adam ~ 6 yıl önce
Aslında bütün havayolları bunu yapmak istiyor ama birbirlerinden çekiniyorlar veya ilk olmaya cesaret edemiyorlar. Business class'da çocuğun, bebeğin, ne işi var Allah aşkına yaa. Ama obez yolcu kararı tamamen yanlış, zaten obez insan için en uygun yer business class. Beyle geniş geniiş, oohhh, geniş geniiiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
Ayh sadece business değil bence uçağa almasınlar. Ne kimsenin geğirmesini, ter kokusunu ne de bebek vızırtısı duymak istemiyoruz. Çocuk yapacaksanız gidin trenle, otobüsle seyahat edin, hatta mümkünse evinizden dışarı çıkmayın. Sizin yüzünüzden olduk zaten 20milyon, adım aramıyoruz dışarda. Çok meraklısınız amip gibi çoğalmaya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez ama ~ 6 yıl önce
Çocuk sahibi diye gömün bari. Siz de amipler gibi bölünerek çoğaldınız herhalde.
Ne kadar ~ 6 yıl önce
Da boş bir insansın.. anne baba senle bizi trollüyor :)
Limon ~ 6 yıl önce
Ayyhhh biri şunu iyi etsin, bekarlık başına vurmuş :)))
Km ~ 6 yıl önce
Sende gereksiz cogalanlardansin mumkunse sen bu dunyadan defol beyinsiz
Yok Artık... ~ 6 yıl önce
Yae keşke senin annen de 20 milyon olduk deyip seni doğurmayaydı....
Balkan ~ 6 yıl önce
Bazı cahil ve hadsizler 3 çocuk yapın diyor, bizim milletimizde düşünce yok yapıyorlar, madem yapıyorsunuz ,biraz saygılı olun ve başkalarını rahatsız edecek ortamlara girmeyin, biraz ahlak ve edep yani... tabi bu yaştan sonra öğrenebilirseniz...
Sen niye doğdu ~ 6 yıl önce
Nasıl bir zihniyetiniz var rezillik resmen utanılacak bir yapınız var maalesef bencillikte sınır tanımamışsınız.
veledinizi alın da! ~ 6 yıl önce
Hçbir havayolu şirketi business'a küçük çocuk ve bebek almamalı zaten, onca para veren yolcular veya yol boyunca dinlenmesi veya çalışması gereken iş insanları mecbur mu sizin veledinizin zırlamasını dinlemeye, çocuk sahipleri herkesin kendi cocuklarını kendileri gibi sempatik gördüğünü zannediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabin ~ 6 yıl önce
Bunca şikayet ettiğinize göre burnu kaf dağında henüz ebeveyn olmayı becerememiş bir kabin görevlisi olduğunuz çok belli oluyor. Siz anne baba olunca kendinizi ev hapsine mahkum edersiniz artık. Bir de öyle yaşamayı deneyin de kaf dağının zirvesindeki burnunuz sürtme nedir öğrensin.
Soy ~ 6 yıl önce
Bu kafayla senin soyun kesin kurur. Çocuk falan da yapmazsın sen.
Para ~ 6 yıl önce
Parasıyla değil mi, sen de işini para için yapmıyormusun. Bedeli neyse bastırır parayı alır hizmeti. Asıl sorun bence sensin. Çekemiyorsan gider başka iş yaparsın. İyilik mi yaptığını sanıyorsun. Bu ne hadsizlik.
Baran ~ 6 yıl önce
Business adı üstünde elalemin zırlayan çucuğunun ne işi var, bu kadar saygısızlık olmaz,ben uçuş boyunca senin veledinin zırlamasını çekmek için para vermiyorum,anne babaların diğer yolculara karşı biraz daha saygılı olmaları gerekiyor.. Tabi varsa...
Km ~ 6 yıl önce
Business'de cocuk olmamali bencede ama bunu yazmanin adabi boylemidir velet ne demek sizde o veletlerdendiniz unutmayin saygi biraz
Yerinde karar ~ 6 yıl önce
Keske tk’da da boyle olsa. Ama hostesler hemen greve cikar business siskolarinin is kartlarini alamayacaklarindan sirketi protesto ederler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyah ~ 6 yıl önce
Katiliyorum :))
Yok artık ~ 6 yıl önce
Bu kadarına da ped yani.
CC ~ 6 yıl önce
Insanin fikri neyse, zikri de o dur misali. Kart almaya merakli biri daha!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000