21 Şubat 2010, Pazar 10:31:45

Kıbrıs'ta uçuşlar iptal edildi, yolcular banklarda sabahladı

Yoğun sis nedeniyle dün gece saat 21.00’den itibaren Ercan Devlet Havalimanı’ndan kalkacak ya da Ercan Devlet Havalimanı’na diğer limanlardan yapılacak tüm uçuşlar iptal edildi, yolcular havaalanlarında sabahlamak zorunda kaldı.
  • TEKNİK DONANIM MALİYETİ ILS: Dört ayrı sistemden oluşan ILS sisteminin dünya piyasasındaki fiyatı 650 bin dolar civarında. Sistemi kurmak için gerekli altyapının hazırlanması l milyon dolar. Bir havaalanına ILS kurulması toplam olarak l milyon 650 bin dolar.
  • ILS KKTC Turizmini olumsuz etkilemektedir. Dolayısı ile acilen takılması gerekir.
  • ILS ; HEM ERCAN' A TAKILABİLİR , HEM DE GEÇİTKALE' YE... AMA BU SAATTEN GEREK YOK. ÇÜNKÜ , " ANAVATANSEVER KIPRIZ' LILARIN " ÇOĞU LARNAKA' DAN ADA DIŞINA ÇIKIYOR ARTIK. HEM DA URUM PASAPORTUYNAN.. KİMİ GANDIRIRSINIZ B' AMA ?...
  • Ben Kıbrıslı Türkiyeli ayrımı yapmak hiç doğru değil orası da bir Türk toplumudur.Saygıdeğer okurlar unutulmamalıdır ki Kıbrıs egemenlik sınavını en yakın zamanda vermiş olduğu oylarla da bunu kanıtlamıştır,buzdolabı gidiyor az kaldı orada haklısınız ama unutmayın onları da başa getiren şu anki basiretsiz hükumettir .Kıbrıs halkı kesinlikle seçimini aldığı üç beş kuruş para ile satmaz bu bizim siyaset anlayışımızda vardır ,seçilen kim olursa olsun mutlaka sineyi millete dönüş yapar ücrete gelince ucuz işçi kullanımı biz Türkiyelilere mahsustur bizler patronlarımıza birleşip kafa kaldıramayız şu anki sendika başkanları mevcut siyasi iktidarın önünde ceket ilikleyen insanlardır.Sözün kısası insanlar hak ettiği biçimde yönetilirler,hak ettik.
  • Bende içinde bulunduğumdan dolayı havacılığı ve şartlarını biliyorum Ercan öyle bir coğrafyadaki ILS sistemi takılması mümkün değil ,hal böyle olunca hava yolu ve yolcular sıkıntı çekmektedirler . Kıbrıslı ve Türkiyeli ayrımına girince Kıbrıs seçimini en iyi şekilde yapabilen 1 ton kömüre oyunu satmayan insanların yurdudur biz halen bunu başaramadık ve korkarım ki başaramayacağız.saygılarımla
  • bilmem farkettiniz mi ama nedense Kıbrıslılara her fırsatta seviyesizce sövüp sayan türkiyelilere ne kadar da seviyeki bir şekilde cevap veriyoruz.. Arkadaşlar onlar bu dili anlamıyor sanırım..Biraz daha seviyeyi düşürün o zaman cevap verebilecekler mi bakalım..
  • gerçekten çok ayıp, "uyuz mahluklar" diye hitap edebilecek kadar seviyesiz birine cevap verdiğim için kendime kızıyorum ama yaptığınız gerçekten çok ayıp, kıbrıs türkü herzaman anavatana şükran duymuştur. Utanında yazmayın böyle şeyler ya, önce kendi seviyenizi bir sorgulayın.
  • kötü olan her olaydan türkiyeyi ve türkiyeden gelenleri(karasakal) suçlayan bu uyuz mahlukat çok daha kötüsüne layık. hele hele kendilerini "satılmış" bir buzdolabı tamircisine teslim edenler fazlası ile sürünmeye mahkum.daha beter olsunlar.
  • Hemen Kıbrıslı Kardeşlerimize laf atmayın lütfen. ILS takılamıyor Ercana
  • Öncelikle beter olsunlar diye yazan arkadaşa birkaç bümlem olacak, bu şekilde ayrımcılık yapmakla elinize ne geçiyor aciba çok merak ediyorum!!! toplasanız 100bini bulmaycak olan kıbrıslı türklere ne bu kin, bu öfke. Gerçekten çok yazık ediyorsunuz, yapmayın artık ya. ILS e gelince, KKTC'de bulunan sınır şartlarından dolayı ILS cihazının takılmasında birtakım problemler bulunmaktadır. Bilinçli konuşalım lütfen.

Sivil Havacılık Dairesi görevlilerinden alınan bilgiye göre, bugün sabah saat 09.00’a kadar, Ercan yönüne olan tüm geliş ve gidiş seferleri iptal edildi. İptaller nedeni ile gerek Türkiye ve İngiltere’deki havaalanlarında gerekse Ercan’da çok sayıda yolcu mağdur oldu ve banklarda sabahladı.

Sisli havalarda uçaklara iniş imkanı sağlayan ILS cihazının Ercan’da bulunmaması nedeniyle iptal edilen uçuşlardan etkilenen çok sayıda vatandaş Kıbrıs’ı arayarak, hem rötarlar nedeniyle kendilerine açıklama yapmayan havayolu firmalarının yetkililerine hem de Ercan’da, maddi külfeti çok da büyük olmayan ILS cihazını bulundurmayan sorumlulara ateş püskürdü.

Kıbrıs Gazetesi

Kıbrıs'ta uçuşlar iptal edildi, yolcular banklarda sabahladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
TEKNİK DONANIM MALİYETİ ILS: Dört ayrı sistemden oluşan ILS sisteminin dünya piyasasındaki fiyatı 650 bin dolar civarında. Sistemi kurmak için gerekli altyapının hazırlanması l milyon dolar. Bir havaalanına ILS kurulması toplam olarak l milyon 650 bin dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ILS KKTC Turizmini olumsuz etkilemektedir. Dolayısı ile acilen takılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ILS ; HEM ERCAN' A TAKILABİLİR , HEM DE GEÇİTKALE' YE... AMA BU SAATTEN GEREK YOK. ÇÜNKÜ , " ANAVATANSEVER KIPRIZ' LILARIN " ÇOĞU LARNAKA' DAN ADA DIŞINA ÇIKIYOR ARTIK. HEM DA URUM PASAPORTUYNAN.. KİMİ GANDIRIRSINIZ B' AMA ?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben Kıbrıslı Türkiyeli ayrımı yapmak hiç doğru değil orası da bir Türk toplumudur.Saygıdeğer okurlar unutulmamalıdır ki Kıbrıs egemenlik sınavını en yakın zamanda vermiş olduğu oylarla da bunu kanıtlamıştır,buzdolabı gidiyor az kaldı orada haklısınız ama unutmayın onları da başa getiren şu anki basiretsiz hükumettir .Kıbrıs halkı kesinlikle seçimini aldığı üç beş kuruş para ile satmaz bu bizim siyaset anlayışımızda vardır ,seçilen kim olursa olsun mutlaka sineyi millete dönüş yapar ücrete gelince ucuz işçi kullanımı biz Türkiyelilere mahsustur bizler patronlarımıza birleşip kafa kaldıramayız şu anki sendika başkanları mevcut siyasi iktidarın önünde ceket ilikleyen insanlardır.Sözün kısası insanlar hak ettiği biçimde yönetilirler,hak ettik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bende içinde bulunduğumdan dolayı havacılığı ve şartlarını biliyorum Ercan öyle bir coğrafyadaki ILS sistemi takılması mümkün değil ,hal böyle olunca hava yolu ve yolcular sıkıntı çekmektedirler . Kıbrıslı ve Türkiyeli ayrımına girince Kıbrıs seçimini en iyi şekilde yapabilen 1 ton kömüre oyunu satmayan insanların yurdudur biz halen bunu başaramadık ve korkarım ki başaramayacağız.saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilmem farkettiniz mi ama nedense Kıbrıslılara her fırsatta seviyesizce sövüp sayan türkiyelilere ne kadar da seviyeki bir şekilde cevap veriyoruz.. Arkadaşlar onlar bu dili anlamıyor sanırım..Biraz daha seviyeyi düşürün o zaman cevap verebilecekler mi bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gerçekten çok ayıp, "uyuz mahluklar" diye hitap edebilecek kadar seviyesiz birine cevap verdiğim için kendime kızıyorum ama yaptığınız gerçekten çok ayıp, kıbrıs türkü herzaman anavatana şükran duymuştur. Utanında yazmayın böyle şeyler ya, önce kendi seviyenizi bir sorgulayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kötü olan her olaydan türkiyeyi ve türkiyeden gelenleri(karasakal) suçlayan bu uyuz mahlukat çok daha kötüsüne layık. hele hele kendilerini "satılmış" bir buzdolabı tamircisine teslim edenler fazlası ile sürünmeye mahkum.daha beter olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hemen Kıbrıslı Kardeşlerimize laf atmayın lütfen. ILS takılamıyor Ercana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle beter olsunlar diye yazan arkadaşa birkaç bümlem olacak, bu şekilde ayrımcılık yapmakla elinize ne geçiyor aciba çok merak ediyorum!!! toplasanız 100bini bulmaycak olan kıbrıslı türklere ne bu kin, bu öfke. Gerçekten çok yazık ediyorsunuz, yapmayın artık ya. ILS e gelince, KKTC'de bulunan sınır şartlarından dolayı ILS cihazının takılmasında birtakım problemler bulunmaktadır. Bilinçli konuşalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000