28 Temmuz 2012, Cumartesi 15:15:48

KIBRIS'TA SON ÇIRPINIŞ...

Güney’de, “Kıbrıs Havayollarının” içerisinde bulunduğu ekonomik çıkmazı aşması için ek ödenek almasını öngören yasa, yabancı havayolu şirketlerinin de üçüncü ülkelere uçuş gerçekleştirebilmesini öngören kısmı çıkarılarak Rum Meclisince dün onaylandı...

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas tarafından, “Kıbrıs Havayolları” için ciddi sorunlar doğuracağı gerekçesiyle Rum Meclisine iade edilen yasanın Rum Meclisinde, ilgili ifade çıkarılarak kabul edildiğini yazdılar.

Gazete, aynı yasada havayollarına ek mali yardım yapılmasının öngörüldüğünü ve muhalefetin de onayıyla yasanın kabul edildiğini belirtti.

Hristofyas, “açık semalar” şeklinde nitelendirilen ve Rum havayolları dışında diğer şirketlerin de üçüncü ülkelere uçuşlar gerçekleştirmesine olanak sağlaması sebebiyle Kıbrıs Havayollarını ekonomik sıkıntıya sokacağı ve anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu yasayı meclise iade etmişti.

Gazete, gerek Rum hükümetinin gerekse ilgili havayolu sendikalarının karardan memnuniyet duyduklarını da vurguladı. (TAK)

KIBRIS'TA SON ÇIRPINIŞ...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000