05 Aralık 2016, Pazartesi 09:51:43

Kıbrıs'ta kontrolörler greve gidiyor

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, yarın ülke genelinde yapılacak olan genel greve destek belirtti.
  • Ah bi rum tarafının himayesine girseniz nasıl mutlu olacaksınız de mi ?
  • Para verdik su verdik kan döktük hala daha şikayet.
  • Böyle yan gel yat bir yer olamaz. Niye devletlerin KKTC yi tanimadiklari belli...
  • Bir zamanlar turkiyeden gelen suyu istemeyiz diye eylem yapmislardi. Sonra reis suyu kesince sesleri kesilmisti. Bunlara iyilik yaramiyor.
  • CAS yer hizmetleri şirketi de greve gitti. Nedir bu grev merakı KKTC de ? Rahatları batıyor galiba.
  • Dunyanin neresinde gorunmus boyle bir kepazelik. Kucucuk bir adada iki tane time zone. Guney normal kis saatinde, iki adim otede kuzey Turkiye saatinde. Bu isin kaos ve trajedi ile (5 parmak dag yolundaki trajik kaza) bitecegi basdan belliydi. Sen once saatleri uluslar arasi standartlara gore ayarlama, insanlar karanlik tehlikeli yollarda can verince ortalik daha aydin olsun diye mesai saatlerini degisdir. Inanilmaz bir sey. Ulkenin durumu maalesef vahim. Yolsuzluk, duzensizlik, kepazelik, yollar delik desik ve emniyetsiz, her taraf copluk ve pislik icinde, cevre katliamlari.... Nereye kadar? Turkiyeden her yil gelen 400 milyon dolar para nereye gidiyor. Ulke cennet gibi olmasi gerekir.
  • avrupa birligi sagolsun, her sektorda kesim sadece kendi maaslari yukselir s......
  • Maaşlarını euro ile mi alıyorlar
  • İsabet olmuş. Zaten yeryüzünün en kötü işletilen havalimanı.
  • Grevin diğer anlamı bindiğin gemiye delik açmak demektir. Genellikle grevi iyi kurumlarda iyi maaşa çalışanlar yapar. Asgari ücretle çalışanlarda böyle bir şey söz konusu değildir.

Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, yarın ülke genelinde yapılacak olan genel greve destek  belirtti. Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, yaptığı yazılı açıklama ile hükümetin mesai saatlerinde değişikliğe gitmesinin vardiya usulü ile çalışan iş yerlerinde kaosa neden  olacağını ve özellike hayati bir öneme sahip olan Hava Trafik Kontrolörlerinin büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Sendikal Platform’un genel grev kararına destek belirten Hava Trafik Kontrolörleri’nin yarın gün boyunca grevde olması uçuşların aksamasına neden olacak.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın açıklaması şu şekilde:

“Halkın son günlerde hükümete karşı oluşan yoğun tepkisini yumuşatmak amacıyla, alelacele alındığı açıkça belli olan kamudaki mesai saati değişikliği kararının 24 saat esasına göre vardiya çalışılan iş yerlerinde nelere sebep olacağı hesaba katılmamaktadır. Hükümetin kamuda mesai saatlerini değişme kararı bilinçsizce alınmış bir karar olup vardiya düzenindeki çalışma yapısını alt üst edecek sonuçlar doğurmaktadır. Mesai saati değişiklikleri ile gece vardiyaları daha da uzayacak sabah saatlerinde değişim için bekleyen personel daha da yorgun ve uykusuz bir durumda olacaktır.

Can güvenliğinin hassas ayrıntılara bağlı olduğu havacılık sektöründe bu kadar keyfi kararlar alınmasını hayretle karşılıyoruz. Bu karar hükümet edenlerin sivil havacılıktan ne kadar kopuk ve ne kadar alakasız olduğunun göstergesidir. Hiçbir bilinçsiz yöneticinin bu kadar insanın hayatı ile oynamaya hakkı yoktur. Hava trafik kontrolörleri ilerleyen günlerde yorgunluktan doğacak herhangi bir hadisenin sorumluluğunu asla kabul etmeyecek ve tüm sorumluluk hükümete ait olacaktır.

Ayrıca, hava trafik kontrolörleri sendikal platform kararları doğrultusunda Salı günü yapılması planlanan genel grev kararına Ercan Havalimanı'nda da aktif destek verecektir.” (Kıbrıspostası)

Kıbrıs'ta kontrolörler greve gidiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Ah ah ~ 7 yıl önce
Ah bi rum tarafının himayesine girseniz nasıl mutlu olacaksınız de mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nankörler ~ 7 yıl önce
Para verdik su verdik kan döktük hala daha şikayet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ~ 7 yıl önce
Verdin
Yan gel yat ~ 7 yıl önce
Böyle yan gel yat bir yer olamaz. Niye devletlerin KKTC yi tanimadiklari belli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 7 yıl önce
Bir zamanlar turkiyeden gelen suyu istemeyiz diye eylem yapmislardi. Sonra reis suyu kesince sesleri kesilmisti. Bunlara iyilik yaramiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanlı zamanında ~ 7 yıl önce
ne iseler bugün yine aynı.
Os ~ 7 yıl önce
Ard dan verdimi rusa?
Reis 2 ~ 7 yıl önce
Temel reis mi ? Ne reisi bu ? Ayrıca kimse suyu falan kesmedi. Sallamaya bayılan bir zihniyetin ürünü olmak da zor iş olsa gerek. Not: Türkiye büyük harfle yazılır.
CAS ~ 7 yıl önce
CAS yer hizmetleri şirketi de greve gitti. Nedir bu grev merakı KKTC de ? Rahatları batıyor galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasreddin Hoca Cumhuriyeti ~ 7 yıl önce
Dunyanin neresinde gorunmus boyle bir kepazelik. Kucucuk bir adada iki tane time zone. Guney normal kis saatinde, iki adim otede kuzey Turkiye saatinde. Bu isin kaos ve trajedi ile (5 parmak dag yolundaki trajik kaza) bitecegi basdan belliydi. Sen once saatleri uluslar arasi standartlara gore ayarlama, insanlar karanlik tehlikeli yollarda can verince ortalik daha aydin olsun diye mesai saatlerini degisdir. Inanilmaz bir sey. Ulkenin durumu maalesef vahim. Yolsuzluk, duzensizlik, kepazelik, yollar delik desik ve emniyetsiz, her taraf copluk ve pislik icinde, cevre katliamlari.... Nereye kadar? Turkiyeden her yil gelen 400 milyon dolar para nereye gidiyor. Ulke cennet gibi olmasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f**** eu ~ 7 yıl önce
avrupa birligi sagolsun, her sektorda kesim sadece kendi maaslari yukselir s......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkını ara ~ 7 yıl önce
Maaşlarını euro ile mi alıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LECN ~ 7 yıl önce
İsabet olmuş. Zaten yeryüzünün en kötü işletilen havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV ~ 7 yıl önce
Grevin diğer anlamı bindiğin gemiye delik açmak demektir. Genellikle grevi iyi kurumlarda iyi maaşa çalışanlar yapar. Asgari ücretle çalışanlarda böyle bir şey söz konusu değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevin ~ 7 yıl önce
Anlamı,asgari ücretle çalışana daha iyi haklar sağlamaktır. Tabi sen korktuğun,daha buna bile cesaret edemediğin için daha çoook somuruleceksin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000