20 Şubat 2017, Pazartesi 09:15:42

Kıbrıslı otelciler touch down seferler istiyor

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, havayolu şirketlerinin mevcut ve alternatif pazarlara koyacağı "touch down" seferlerin sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayacağını açıkladı.
  • Beter olsun turizmciler 200 euroa sattigini turkiyede 5000 e sat yerliye sonra agla ben turizm bakani olsam oturup xusunun derim devlet mevlet destegi sizin gibi isletmeciye yok derim
  • Adam haklı. Ambargo kalkmalı
  • Ercan da bu işletme zihniyeti varken siz gelenlere dua edeceksiniz. Sayın Özboğaç önce işletmenizi düzelteceksiniz. Havalimanını profesyonellere bırakacaksınız. Yer hizmetleriniz daha önce olduğu gibi Havaş vs şirketlerden know how alacak. Bu şirketlerin başına adam gibi tecrübeli adamlar koyacaksınız. Siyaseti bırakacaksınız. Adı sanı olmayan şirkete havalimanı işletmesi verdiniz. Eğer bu işletmeyi Fraport veya TAV gibi bir işletmeye verseydiniz, bugün meydan uçaklarla dolmuştu.
  • Berbat bir işletmesi var.. Insanların hala oraya gitmesine bile şükretmek lazım..
  • Kibrisli turklerin yapacaği çok şeyler var oncelikle çok yavaşlar nasilsa arkamda turkoye var aylik maaşim gelir duşncesi vardir..
  • YAA SİZ BİZİM İLİĞİMİZİ KURUTUN SONRA VERGİ VERMEK İSTEMEYİN İŞİNİZE GELDİĞİ ZAMANDA YAVRU VATAN DENİLMESİNİ İSTEMEYİN DİMİ OOO SİZ RAHATINIZA BAKIN YİYİN İÇİN (!)
  • Değerli Ercan Turhan bey, Fethi Özboğaç bey... Kıbrıs'ta nitelikli kaç yatak var, otelciler , tur operatörleri devletten teşvik almaktan başka ne iş yaparlar hiç otelciler olarak destinasyon tanıtımı için Türkiye dışında bir ülkede çalışma yaptınız mı veya Türkiye ve başka ülkelerde olduğu gibi herhangi bir havayoluna gidip uçağın şu kadarını için riske giriyorum bize uçak koyun diyebildinizmi. Reha Arar bey yıllarca aynı şeyi söylüyor hangi havayolu bu söylemlerle sefer koyabildi. Biraz kendinize gelin madem touch downlu sefer istiyorsunuz riski paylaşın. Ama nerde klasik Reha Arar kafası işte havayolu sefer koysun müşteri canı isterse uçar. Bizde havayolunun sırtından geçiniriz kafası ama hayat böyle değil biraz kafanızı kumdan çıkarıp etrafa bakın sefer isteyene kadar kendi kalitenizi yükseltip destinasyonu tanıtın. Daha yazacak çok şey var ama airporthaber izin vermez sanırım.
  • siz kendiniz bir sirket kuruyordunuz yanlış hatirlamiyorsam ama havacilikla ilgisi olmayan biriyle hemde.Bu taleplerinizi kktc merkezli yeni sirketinize iletiniz lutfen
  • Rezalet havalimanı hizmetlerinizi düzeltin ondan sonra. 2 uçağı idare edemiyorsunuz, işleri yapana kadar 10 takla atıyorsunuz. Uçtuğuzmuza şükredin fazla konuşmayın otelciler zaten kumarla milletin hayatını bitirmesine göz yumuyorsunuz.
  • Touch down sefer olsa ne yazar olmasa ne yazar. Kıbrısa senede bir milyon yabancı turist geliyor mu? Hayır. Kıbrısı tamamen Türkiye besliyor. Ee bi zahmet kendi havayolunuzu da kuruverin. Her şeyi Türk yetkililerinden beklemeye alışmışlar. Kurmazsanız da İstanbuldan İzmirden aktarma ile uçarsınız. Zaten Londra Paris Berlin dışında nereye talep olur ki Kıbrıstan?

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Girne Merit Crystal Cove Otel’de yaptığı toplantıda sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini kamuoyuna açıkladı.

Brtk.net'in haberine göre Birlik Başkanı Fethi Özboğaç toplantıda KKTC ekonomisinin en büyük ve itici gücü konumundaki turizm sektörünün zor günler yaşadığını belirterek, alınacak bazı tedbirlerle kriz ortamının fırsata dönüştürülebileceğini söyledi.

Turizmde en önemli iki konunu ulaşım ile tanıtım olduğunu ve ada ülkesi olan KKTC’de turizm yapabilmek için en önemli ihtiyacın ulaşım olduğunu belirten Özboğaç, havayolu ulaşımının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Ülke turizminin en büyük ve en yakın pazarı olan Türkiye’ye de ulaşımı kolaylaştırarak daha uygun bir hale getirmenin turizme ciddi bir ivme kazandıracağını söyleyen Özboğaç, uçuşlarda fiyatları daha uygun hale getirecek bir dizi katkı ve kolaylıklar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Fethi Özboğaç, Türkiye uçuşlarının iç hat statüsüne alınmasının fiyatların düşmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Otelciler Birliği Başkanı Özboğaç, turizm tanıtmaya ayrılan bütçenin yetersizliği olduğunu savundu. Özboğaç, ülke turizminin daha iyi noktalara getirilebilmesi için turizm örgütünün oluşturulması ve ülkede sürdürülebilir bir turizm politikası belirlenmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Otelciler Birliği Asbaşkanı Ercan Turhan da, otelcilerin, hükümetten beklentilerini ve ülke turizmini daha iyi noktalara taşıyacağını düşündükleri önerilerini dile getirdi. Turhan, otellere elektrik için verilen katkı bedelinin güncellenmesi gerektiğini belirtti. 2011 yılında elektrik için verilen katkı yüzde 33 civarında iken bugün yüzde 18 buçuğa düştüğünü dile getiren Turhan, bunun yüzde 30 olarak sabitlenmesini talep ettiklerini söyledi. Otelciler Birliği Asbaşkanı Turhan, Türkiye’den gelen suyun otellere dağıtımında 4 TL’lik sabit fiyat uygulanmasını istediklerini de kaydetti.

Uçuş desteği uygulamasının geliştirilerek tabana yayılmasını ve kara giriş kapılarından gelen turistlerin de destek kapsamına alınmasını isteyen Turhan, tanıtım harcamalarının da herhangi bir kısıtlamaya gidilmeden, hedef pazarlarda attırılarak devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Turhan, THY ve diğer havayolu şirketlerinin, İngiltere, Almanya, İskandinav ülkeleri, İran, Azerbaycan gibi mevcut ve alternatif pazarlara touch down seferler koyabilmesi için girişimde bulunulmasını istediklerini de dile getirdi.

Kıbrıslı otelciler touch down seferler istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

infantino ~ 7 yıl önce
Beter olsun turizmciler 200 euroa sattigini turkiyede 5000 e sat yerliye sonra agla ben turizm bakani olsam oturup xusunun derim devlet mevlet destegi sizin gibi isletmeciye yok derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mambo nb 5 ~ 7 yıl önce
Adam haklı. Ambargo kalkmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Ercan da bu işletme zihniyeti varken siz gelenlere dua edeceksiniz. Sayın Özboğaç önce işletmenizi düzelteceksiniz. Havalimanını profesyonellere bırakacaksınız. Yer hizmetleriniz daha önce olduğu gibi Havaş vs şirketlerden know how alacak. Bu şirketlerin başına adam gibi tecrübeli adamlar koyacaksınız. Siyaseti bırakacaksınız. Adı sanı olmayan şirkete havalimanı işletmesi verdiniz. Eğer bu işletmeyi Fraport veya TAV gibi bir işletmeye verseydiniz, bugün meydan uçaklarla dolmuştu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Berbat bir işletmesi var.. Insanların hala oraya gitmesine bile şükretmek lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarorhy ~ 7 yıl önce
Kibrisli turklerin yapacaği çok şeyler var oncelikle çok yavaşlar nasilsa arkamda turkoye var aylik maaşim gelir duşncesi vardir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FREUD ~ 7 yıl önce
YAA SİZ BİZİM İLİĞİMİZİ KURUTUN SONRA VERGİ VERMEK İSTEMEYİN İŞİNİZE GELDİĞİ ZAMANDA YAVRU VATAN DENİLMESİNİ İSTEMEYİN DİMİ OOO SİZ RAHATINIZA BAKIN YİYİN İÇİN (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı ~ 7 yıl önce
Değerli Ercan Turhan bey, Fethi Özboğaç bey... Kıbrıs'ta nitelikli kaç yatak var, otelciler , tur operatörleri devletten teşvik almaktan başka ne iş yaparlar hiç otelciler olarak destinasyon tanıtımı için Türkiye dışında bir ülkede çalışma yaptınız mı veya Türkiye ve başka ülkelerde olduğu gibi herhangi bir havayoluna gidip uçağın şu kadarını için riske giriyorum bize uçak koyun diyebildinizmi. Reha Arar bey yıllarca aynı şeyi söylüyor hangi havayolu bu söylemlerle sefer koyabildi. Biraz kendinize gelin madem touch downlu sefer istiyorsunuz riski paylaşın. Ama nerde klasik Reha Arar kafası işte havayolu sefer koysun müşteri canı isterse uçar. Bizde havayolunun sırtından geçiniriz kafası ama hayat böyle değil biraz kafanızı kumdan çıkarıp etrafa bakın sefer isteyene kadar kendi kalitenizi yükseltip destinasyonu tanıtın. Daha yazacak çok şey var ama airporthaber izin vermez sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bird air :) ~ 7 yıl önce
siz kendiniz bir sirket kuruyordunuz yanlış hatirlamiyorsam ama havacilikla ilgisi olmayan biriyle hemde.Bu taleplerinizi kktc merkezli yeni sirketinize iletiniz lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capitano ~ 7 yıl önce
Rezalet havalimanı hizmetlerinizi düzeltin ondan sonra. 2 uçağı idare edemiyorsunuz, işleri yapana kadar 10 takla atıyorsunuz. Uçtuğuzmuza şükredin fazla konuşmayın otelciler zaten kumarla milletin hayatını bitirmesine göz yumuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Touch down sefer olsa ne yazar olmasa ne yazar. Kıbrısa senede bir milyon yabancı turist geliyor mu? Hayır. Kıbrısı tamamen Türkiye besliyor. Ee bi zahmet kendi havayolunuzu da kuruverin. Her şeyi Türk yetkililerinden beklemeye alışmışlar. Kurmazsanız da İstanbuldan İzmirden aktarma ile uçarsınız. Zaten Londra Paris Berlin dışında nereye talep olur ki Kıbrıstan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000