14 Aralık 2011, Çarşamba 09:20:30

KIBRIS-İSRAİL UÇUŞ GÜVENLİĞİ İŞBİRLİĞİ

Kıbrıs ve İsrail uçuş güvenliği konusunda işbirliği kararı aldı.
  • T.C' nin KKTC hava sahası için uyguladığı NOTAM' ın çözülerek, it ite, it kuyruğuna siyasasının da sonuna gelinse.
Uçuş Güvenliği Kuruluşunda (Güney Doğu Avrupa-Ortadoğu-Kıbrıs) (FSF-SEC) bir heyetin İsrail’i ziyaretinde Kıbrıs ve İsrail’in, uçuş güvenliği konularında eğitim ve staj alanında işbirliğini geliştirme, bunun yanında kriz yönetimi ve havacılıkta olağanüstü durumla ilgili ortak seminerler yapılmasına karar verildi.

FSF-SEC İcra Direktörü Hristos Petru Rum Haber Ajansı KHA’na yaptığı açıklamada, “Doğu Akdeniz’deki jeo-politik değişikler, Kıbrıs ve İsrail’in denizlerindeki doğal gaz, hava trafiğinin artması ve iki ülke arasında artan işlevsel koordinasyon yaratılacağı göz önünde tutulduğunda, iki ülke arasında sivil havacılıkla ilgili işbirliğinde gelişmenin artması, şimdi daha fazla gereklidir” dedi.

Kıbrıs ve İsrail hava trafik kontrolörleri, pilotları ve havaalanları işlem insan faktörleri ilk ortak semineri 1 Mart 2012’de yapılacak.

Kıbrıs, Mısır ve İsrail’le Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde doğal gaz ve petrol kaynakları araştırmak amacıyla sınır belirleme anlaşması imzalamıştı. Benzeri bir anlaşma da Lübnan’la yapılmıştı. Lübnan Parlamentosu henüz bu anlaşmayı onaylamadı.

ABHaber

KIBRIS-İSRAİL UÇUŞ GÜVENLİĞİ İŞBİRLİĞİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
T.C' nin KKTC hava sahası için uyguladığı NOTAM' ın çözülerek, it ite, it kuyruğuna siyasasının da sonuna gelinse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000